tekerleğe taş sıkışmış gibi çıt çıt ses geliyor???

yani trigerin gergileri iyi sıkılmadıysada yapıo osesi ama yinede taştır o bence.

eğer tekerlek çelik jant değilde normalse bu metal demirin içine kaçıyor bazen,ama kendi kendine sonra çıkıyor,taşta sıkışa bilir önemli bir şey değil bence,ama bu bir çivi veya vidada olabilir battığı yerden hava gelmez ise tekerleğin patlak oldugunu bile anlamazsın mazallah tekerleğe zarar verirsin bence bir baktır sen zararın neresinden dönersen kaardır

ya arkadaşlar bendede aynı ses var.ses sanki ön sol tekerden geliyo gibi.hızlandıkça o seste hızlanıyo.anlamadım gitti.önemli bi sorun değildir umarım.

bişey sıkışıyodur,azcık lastikleri zorlayın,pürüzlü bi yolda biraz sert kullanın bişey kalmaz
patinaj ve el freni olayını tuttum
şekil olsun diye f1 ısınma turu figürü de uygulanabilir :D bi sağ bi sol :D

Sorun tekerdeki bilyalarda

Aynı sorun yaklaşık 1 ay önce benim de başıma gelmişti. Hızlandıkça artan bir ses. Bir benzinlikte durup baktım bir ip sıkışmış. İpi söktüm fakat ses azalmış ama hala devam ediyordu. Ertesi gün dayanamadım jantı, kampanayı söktüm bilyelere baktım. bilyeleri temizlediğimde ufak bir zedelenme olduğunu gördüm. Yerine taktım dikkatlice parçacıdan bir bilye aldım ve kendim geri taktım. Bu arada bilye almaya giderken ses bilyelerde gres azaldığından daha da artmıştı. Değiştirdim şimdi ses yok.
Maliyet= 2 bilya (bir büyük, bir küçük) + gres = 25 YTL (ve kendi el emeğim)

djhakly süpersin senin gibi olmaya çalışıyoruz servise gitmeden servisci olcaz :)

Aynı sorun yaklaşık 1 ay önce benim de başıma gelmişti. Hızlandıkça artan bir ses. Bir benzinlikte durup baktım bir ip sıkışmış. İpi söktüm fakat ses azalmış ama hala devam ediyordu. Ertesi gün dayanamadım jantı, kampanayı söktüm bilyelere baktım. bilyeleri temizlediğimde ufak bir zedelenme olduğunu gördüm. Yerine taktım dikkatlice parçacıdan bir bilye aldım ve kendim geri taktım. Bu arada bilye almaya giderken ses bilyelerde gres azaldığından daha da artmıştı. Değiştirdim şimdi ses yok.

tebrikler

trigerden gelen ses hızlandıkça sıklaşmaz.Tamamen devirle birlikte azalır veya çoğalır.yani 100 ile giderken boşa atarsanız cok seyrekleşmesi lazım ya da çıkmaması lazım eğer triger bilyesinden ise ama sanmıyorum.Bence bu ses buyuk ihtimalle atladıgın biryere sıkışmış bir taş.Ya da aks bilyeleri

akstaki bilyelerimi kastediyorsun kardeş. daha yeni körükleri değiştirtmiştim bilyelerde sorun olsa söylerlerdi tahminimce.

aynı olay bendede iki kere oldu sonra bitti şimdi yol.sol ön tekerden geliyordu uyuz olmuştum ama takma kafana sonradan geçiyor muhtemelen bir taş parçasıdır...

Geri