Teker çapinin lpg tüketimine etkisi ????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozgurruh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ozgurruh

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Ben Brc taktırdığım üstünden 1500 km falan geçti. Şehir dışında ölçme fırsatım olmamıştı. Geçen Kayseri-Ankara git gel yaptım. Ortalama 24,75 litre'ye 333 KM yaptım. Önceden Opetten alırdım. Bu sefer Shell'e döndüm. gayet memnun kaldım. (Litre fiyatı 1.87.Hemen hemen 0,135-0,140 TL / 1 KM oluyor.) Ama şehir içinde sanki bir gariplik var çünkü;9,5-9,8 Litre arasında yakıyor.Oda 0,183 TL/ 1 KM civarına denk geliyor.Aralarında bir tutarsızlık var gibi nedense:confused::rolleyes:
Ama gene de iyi çünkü İlk depomda 11-12 litre yakmıştı. Biraz düşüş var ve inşallah biraz daha düşer.

Fakat aklıma takılan da bir soru var. Benim aracım 2001 ASTRA NB COMFORT. Kullandığım lastik ebadı 205/55/R16 BFGOODRICH diye bir lastik. Acaba Astranın orijinal çapına dönsem, tüketim de bir değişiklik olur mu azalır mı?:sorry:

Son düzenleme:
yo yakıtı gayet iyi azalma olur fakat öyle gözle görülür bi azalma olmaz

:tesk:

55 yanakta sarısıntıyı içeriye fazla verir ama aracın yol tutuşu daha iyi olur lastik ebatlarınız iyi yakıtı fazla etkilemez kanaatindeyim

taban genişledikçe tüketim artar

Lastik ölçüsünün yakıt tüketimine etkisi vardır.

Hatta ekşi sözlük'te bir yazar vaktiyle OPEL Corsa CDTI üzerinde şöyle bir test yapmış ve şu sonuca varmış:

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=8458148

Her ne kadar dizel motorla yapılmış bir test olsa da ortada bir fark olduğu açık.

Aynı başlıkta yazarın diğer girilerine de göz gezdirilebilir.

Dip Not: Yazarı tanımıyorum.

km saatleri orjinal tekerlek çapına göre kalibre edilmiştir.aracın lastik yuvarlanma rakamlarını değiştirirseniz, ekranda okuduğunuz hız ve mesafe rakamları da artık doğruyu göstermez.

Şehir içi 180 kuruş diosun daha ne istiosun anlamadımki

Lastik çaplarını düşürürsen yakıttan tasaruf edersin ama yol tutusun çok azda olsa azalır

Geri