Tek Tip Askerlik Geliyor mu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aSreG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben 1.5 sene önce Kd askerliğimi yaptığımda da bu söylenti vardı hala çıkacak:)
Tek tip askerlik saçmalığı çıkarsa yer yerinden oynar bu ülkede,4 sene üniversite okumuş adama 10 küsür ay daha zaman kaybı çok koyar,okumamış veya okuyamamış adama koymaz.Asker de zaten herkes eşit okumuş okumamış bakılmıyor,uzun dönemin de 20 gün banyo yapmadığını bilirim Kısa dönemin de,uzun dönemde yerlerden izmarit toplar Kısa dönem de,tek avantajı 6 ay yapılması başka da fark yok,bırakın da o kadar olsun.
Bedelli askerliğe eyw,polislere askerlik muafı eyw ama tek tip çok ama çok saçma olur
Bence Üniversite mezunuyuz diye kasım kasım kasılan Aöf mezunlarına Kd yi kaldırsınlar çok daha mantıklı olur.
Şuan bu söylentilerle psikolojisi bozulan arkadaşları çok iyi anlıyorum bir zamanlar bende kafayı yicektim,merak etmeyin yapar gelirsiniz sağ sağlim:)

Ben 1.5 sene önce Kd askerliğimi yaptığımda da bu söylenti vardı hala çıkacak:)
Tek tip askerlik saçmalığı çıkarsa yer yerinden oynar bu ülkede,4 sene üniversite okumuş adama 10 küsür ay daha zaman kaybı çok koyar,okumamış veya okuyamamış adama koymaz.Asker de zaten herkes eşit okumuş okumamış bakılmıyor,uzun dönemin de 20 gün banyo yapmadığını bilirim Kısa dönemin de,uzun dönemde yerlerden izmarit toplar Kısa dönem de,tek avantajı 6 ay yapılması başka da fark yok,bırakın da o kadar olsun.
Bedelli askerliğe eyw,polislere askerlik muafı eyw ama tek tip çok ama çok saçma olur
Bence Üniversite mezunuyuz diye kasım kasım kasılan Aöf mezunlarına Kd yi kaldırsınlar çok daha mantıklı olur.
Şuan bu söylentilerle psikolojisi bozulan arkadaşları çok iyi anlıyorum bir zamanlar bende kafayı yicektim,merak etmeyin yapar gelirsiniz sağ sağlim:)

kısa dönemle uzun dönemi sakın aynı kefeye koymayın. biz hafta sonunu kamuflajlarla geçirirken kd ler eşofmanlarla fink atıodu, biz 35-40 derece sıcakta kamuflajlarla yemin töreni provası yaparken kd ler eşofmanlarla spor ayakkabılarla yapıyordu. yakamızı açmaya kalksak bide üstüne azar işitiyorduk, yine 35-40 derece sıcakta eğitim yapıp susuzluktan bayılmamk için gezici fastfooddan belki son paramızı verip içecek alırken kd lere beleş ayran dağıtıolardı. ve daha sayamayacağım bir ton şey. yani kısa dönemin farkı sadece 6 ay olması değil en büyük farkı çifte standart uygulanması.

Şöyle bişey var demek ki herkesin askerliği yaşama şekli farklıdır,benim yaptığım yerde herkes eşitti,senin yaptığın yerde eşitsizlik söz konusuymuş çok normal çünkü askerlikte MANTIK YOK,BELLİ STANDARTLAR YOK. askere gidicek arkadaşlar benim gibi askerliğini önceden yapmış arkadaşların sözlerine iyi ya da kötü de olsa kulak asmasılar çünkü herkesin askerliği çok ama çok farklı oluyor.

Birazda mizah :)

46289126217767425387101.jpg

Geri