Tek Tip Askerlik Geliyor mu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aSreG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tektip askerlik ve 9 ay yerinde bir karar,15 ay gerçekten fazla,profosyonel ordu kesinlikle olması lazım,sonucu referanduma bağlayan arkadaşları da anlamakta zorluk çekiyorum.

bende 3 senedir bekletiyom askerlik düşşde erken gidip gelsem diye :P ünv bitti 1. devre gimek için bekliyorum olursa tabiii

bende yaklaşık 2 aydır askerdeyim son 3-4 gündür milletin kulağı radyoda telefonda ortalık çalkalanıyor düştü düşecek diye inşallah bizede vurur. tek tip askerlik çok iyi üniversite okumuş diye ayrı muamele yapılması hakkaniyetli değil vatan görevinde herkesi eşit olması gerekir. üniversite okumayan adam niye okumadı diye sorgulayan yok belki maddi imkansızlıklar belki ailevi belki psikolojik yok sa ünv okumak kim istemez biz burda 40 derece sıcakta kamuflajın içinde pişerken kısa dönemler eşofmanşarla geziyor ondan sonrada burda herkes eşit diyorlar. neyse arkadaşlar umarım vatana millete hayırlı olur.

şu zamanda zaten üniversite mezunlarının okumayanlardan farkı kalmadı özellikle iş bulma konusunda. Tek + tarafı kısa donem askerlık !!
Bırakın o kadarda olsun. Aileden uzak gurbette min. 4 sene gecırmek nedemek bilmessınız !! Şuan zaten maddı durumu ii de olsa kotude olsa herkes İsTERsE okuyabılıyo.. Şahsen ben Doğuda bır universitede okudugumdan bızzat sahıt olmusumdur. Burslar falan fılan artık kolay alınabılıyo özelıkle de derslerın ıyıyse ki kaldı kı okumak ısteyenınde dersleri iyi oluyo genelde :D

bırakında askerlıkde rahat edılsın bıraz... Bir elin 5 parmağı var ve hepsı bırıbırınden farklı görevlerı var bir değiller,bu konuyu da böle düşünürsenız daha mantıklı olur.. saygılar

Uzun dönem askerlik yapan arkadaşlarımın sürekli bu konunda beni çileden çıkarmalarından dolayı artık bu yönde birşey söylendiğinde direkt üzerime alınıyorum. Yok sizin yaptığınız askerlik sayılmaz falan filan muhabbetlerinden acayip sıkıldım. En son bir gün arkadaşıma patladım. Ben 5 yıl üni okumuşum. Ben okurken adam baba parası yiyerek (herhangi bir işte çalışmadı) serserilik yapan arkadaşıma "Sen serserilik yaparken ben 5 yıl dirsek çürüttüm. O kadarda ayrıcalığımız olsun." dedim. Ne kadar doğru bir söz etmişim bilmiyorum ama hakikaten o dakika çileden çıkmıştım artık.
Sizin yazdığınızı da o yüzden üzerine alındım.
5 yıl dirsek çürüttük. O kadar da ayrıcalığımız olsun diyorum tekrar...

katılıyorum kardeşim sana...

arkadaşlar önemli olan bazılarının daha çok üniv mezunlularının daha az yapması falan değil. ben yüksek lisansımı bitirdim şimdi doktoraya başlıcam. bence üniversite okumayanlar da yapmasın bu kadar uzun bir dönem. hatta kimse yapmasın. asker olmak isteyen asker olsun. parasını kazansın mesleği askerlik olsun. insanların en verimli çağında onu alıp askere göndermenin orda akşama kadar komutanların hizmeti için çalıştırmanın ne alemi var. sorun vatan hizmeti ise soruyorum size vatan hizmeti sadece askerlikle mi ödenir

vatan hizmeti sadece erkeklere mi mahsustur. kadınlar bu ülkede yaşarken niye bir vatan borçları olmaz.

polis niçin askere gitmek zorundadır. onun yaptığı vatan hizmeti değil midir.

genelkurmaybaşkanı neden çıkıp böyle bir açıklama yapar. onun haddine midir. o sadece bir memur değil midir?

yarın meclis çıkıp bir yasa çıkarsa ve dese ki askerliği 2 aya indirdim, o genelkurmay başkanı ne diyecek çok merak ederim. genelkurmay başkanı daha göreve gelir gelmez yaptığı açıklamayla bence hatalıdır. hala 1980 döneminin anlayışıyla bu ülke idare edilmiyor insanlar artık bunlara prim vermiyor.

halka hesap veremeyecek olan böyle memurların halkın adına bir şeyleri yapıcaz edicez falan demeye hakları yok. herkes haddini bilsin. en son yaş kararları da gösterdi ki genelkurmay başkanı da başbakanlığa bağlı bir memurdur. ama bizim ülkemizdeki garabet 1980 döneminden beri genelkurmay başkanının protokolde 4. sırada olmasıdır. bütün bakanların önünde bir memurluk olur mu arkadaşlar. normalde bütün gelişmiş ülkelerde bu mevki milli savunma bakanlığına bağlıdır. ve böyle açıklamaları milli savunma bakanı yapar.

daha çok şey diyesim geliyor ama neyse...

Siyasete girmeden konuya devam edelim.

Uzun dönem askerlik yapan arkadaşlarımın sürekli bu konunda beni çileden çıkarmalarından dolayı artık bu yönde birşey söylendiğinde direkt üzerime alınıyorum. Yok sizin yaptığınız askerlik sayılmaz falan filan muhabbetlerinden acayip sıkıldım. En son bir gün arkadaşıma patladım. Ben 5 yıl üni okumuşum. Ben okurken adam baba parası yiyerek (herhangi bir işte çalışmadı) serserilik yapan arkadaşıma "Sen serserilik yaparken ben 5 yıl dirsek çürüttüm. O kadarda ayrıcalığımız olsun." dedim. Ne kadar doğru bir söz etmişim bilmiyorum ama hakikaten o dakika çileden çıkmıştım artık.
Sizin yazdığınızı da o yüzden üzerine alındım.
5 yıl dirsek çürüttük. O kadar da ayrıcalığımız olsun diyorum tekrar...

bende 5 yıl okudum ama bitmedi muhtelif nedenlerden dolayı sağlık olsun... devlete okumuş adam lazım okumamış yada okuyamamış veya okutulamamış adamlar boşuna kalabalık ediyor. okuyanlar daha fazla yapsın. şaka bir yana arkadaşlar askerlik çok farklı bsy gidince anlarsınız şimdi ne söylesek yalan...

böyle saçma bişey olamaz. adam 18-19 yaşında askere gidiyor ve en geç 20-21 yaşında hayata atılıyor. diğer adam 24-25 yaşına kadar okuyor, diyelim master ve doktora yaptı geldi 28-29 yaşına, bi de uzun dönem askere al oldu mu sana 30? ne zaman evlenecek ne zaman hayata başlayacak? bi de bu arada evlenen barklanan çoluğu çocuğu olanlar var. kim bakacak o adamın ailesine bi sene? devlet mi? hiç sanmam...!!11!!

böyle saçma bişey olamaz. adam 18-19 yaşında askere gidiyor ve en geç 20-21 yaşında hayata atılıyor. diğer adam 24-25 yaşına kadar okuyor, diyelim master ve doktora yaptı geldi 28-29 yaşına, bi de uzun dönem askere al oldu mu sana 30? ne zaman evlenecek ne zaman hayata başlayacak? bi de bu arada evlenen barklanan çoluğu çocuğu olanlar var. kim bakacak o adamın ailesine bi sene? devlet mi? hiç sanmam...!!11!!

askerde neler var neler 2-3 tane çocuğumu olan ailesi geçindirmek zorunda olan ama askere gelmek zorunda olanmı daha sayamayacağım bir ton sorunlu insan belki onlar için 1 ay bile değerli ne diyeyim hayatının en güzel yıllarını vatan görevi altında yiyip bitiren devlete. bi kaç ay eğitim ver zaten savaş olunca bu millet topla tüfekle saldırır sen söylemeden...

Biz 18 ay yaptik bu nasil eşitlik :D

Geri