Tek Tip Askerlik Geliyor mu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aSreG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende sevindim Ebru :)

Bence profesyonel askerlik olmalı.
Yurtdışında böyle. Adama işin ne diyosun, doktorum diyo,öğretmenim,mühendisim dediği gibi askerim de diyo.

Böylece tek bir yere odaklanır ve uzmanlaşır insan. Herkes kendi işinde uzmanlaştıgı gibi askerlikte de uzmanlaşılır.
Zaten olayda bu 9 ay olunca uzmanlaşacak cephedeki kadro askerler sadece geri hizmette kalacak...

Bir yeni üniversite mezunu olarak,üniversite mezunlarına biraz haksızlık gibi oluyo bu :s
üniversite gencliği bi eylem planlar bunun içinde :D

bende yaklaşık 2 aydır askerdeyim son 3-4 gündür milletin kulağı radyoda telefonda ortalık çalkalanıyor düştü düşecek diye inşallah bizede vurur. tek tip askerlik çok iyi üniversite okumuş diye ayrı muamele yapılması hakkaniyetli değil vatan görevinde herkesi eşit olması gerekir. üniversite okumayan adam niye okumadı diye sorgulayan yok belki maddi imkansızlıklar belki ailevi belki psikolojik yok sa ünv okumak kim istemez biz burda 40 derece sıcakta kamuflajın içinde pişerken kısa dönemler eşofmanşarla geziyor ondan sonrada burda herkes eşit diyorlar. neyse arkadaşlar umarım vatana millete hayırlı olur.

Bende üni'den yeni mezun oldum. Herkesin dilinde bi askerlik mevzusu. Aman bir an evvel git gel diyen insanlar var. Asker mevzu bu, çocuk oyuncağı değil. 6 ayda olsa 1 yılda olsa 2 yılda olsa yapacağız. Vatan borcu namus borcu...

Ben de bu konu bahanesiyle bir soru sorıyım bari:)ünivden yeni mezun oldum aralık ayında gidicem,herhangi bir askerlik şubesine gidip başvuru yapabiliyr muyum yoksa ikamet ettiğim kadıköy şubesine mi gitmeliyim?

bende yaklaşık 2 aydır askerdeyim son 3-4 gündür milletin kulağı radyoda telefonda ortalık çalkalanıyor düştü düşecek diye inşallah bizede vurur. tek tip askerlik çok iyi üniversite okumuş diye ayrı muamele yapılması hakkaniyetli değil vatan görevinde herkesi eşit olması gerekir. üniversite okumayan adam niye okumadı diye sorgulayan yok belki maddi imkansızlıklar belki ailevi belki psikolojik yok sa ünv okumak kim istemez biz burda 40 derece sıcakta kamuflajın içinde pişerken kısa dönemler eşofmanşarla geziyor ondan sonrada burda herkes eşit diyorlar. neyse arkadaşlar umarım vatana millete hayırlı olur.

Uzun dönem askerlik yapan arkadaşlarımın sürekli bu konunda beni çileden çıkarmalarından dolayı artık bu yönde birşey söylendiğinde direkt üzerime alınıyorum. Yok sizin yaptığınız askerlik sayılmaz falan filan muhabbetlerinden acayip sıkıldım. En son bir gün arkadaşıma patladım. Ben 5 yıl üni okumuşum. Ben okurken adam baba parası yiyerek (herhangi bir işte çalışmadı) serserilik yapan arkadaşıma "Sen serserilik yaparken ben 5 yıl dirsek çürüttüm. O kadarda ayrıcalığımız olsun." dedim. Ne kadar doğru bir söz etmişim bilmiyorum ama hakikaten o dakika çileden çıkmıştım artık.
Sizin yazdığınızı da o yüzden üzerine alındım.
5 yıl dirsek çürüttük. O kadar da ayrıcalığımız olsun diyorum tekrar...

Bende üniversite öğrencisiyim fakat üniversite öğrencilerine yapılan kısa dönem askerlık bence gereksız ve sosyal devlet anlayısına sığmıyor, dünyanın hıcbıryerınde böyle bır durum yokken bırı 6 ay dıgerı 15 yapması haksızlık..Niye derseniz ; bir çok genç üniversiteye girmek için sınavlara giriyor , kazanamıyor yada kazansada kontenjandan dolayı giremiyor ve boşda kalıyor haliyle askerlık vaktide geliyor... Eğer askerlık 9 ay'a dusurulup standart bır hale getırılırse bence ilk defa askerıye dogru bırsey yapmış olur, herkez eşit duruma gelir...

Geri