Tek nokta enjeksiyonlu motor'a LPG

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dikmenm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dikmenm

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

aracımda tek nokta enjeksiyonlu 1,4 (X14NZ) 8V
motor mevcut,lpg dönüşümü düşünüyorum,
Bu tip motorlara lpg dönüşümü oluyormu ?,
oluyorsa nasıl yapıyorlar ?,verim alabilirmiyiz ?,bide bize maliyeti
ne olur ?,
ayrıca marka tavsiyesi varmı?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim,selamlar...

verdiğiniz değerli bilgiler için çok sağolun eksik olmayın,

Merhaba arkadaşlar,

aracımda tek nokta enjeksiyonlu 1,4 (X14NZ) 8V
motor mevcut,lpg dönüşümü düşünüyorum,
Bu tip motorlara lpg dönüşümü oluyormu ?,
oluyorsa nasıl yapıyorlar ?,verim alabilirmiyiz ?,bide bize maliyeti
ne olur ?,
ayrıca marka tavsiyesi varmı?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim,selamlar...

Benim Palioda vardı. Tek nokta enjeksiyon sistemi af edersiniz ama biraz pic gibi bir şey ne karburatör , ne sıralı sistem, Palioda sıkıntı yaşamadım. Tek sorun çok yakıyordu gibi geldi. Fakat bir gün aracı sadece benzinde kulanayım dedim. meyersem baya ucuz'a mal oluyormuş. Arabanın devri 3000'e geldiğinde otomatik lpgye geciyordu. Mtorun hemen üstüne ayar vanası bile vardı. Bazen otobandan izmire gidecegimde vanayı kısıyordum. araba 120'nin üzerine cıkmıyordu bende 100'le gidiyordum :) çook uygun yakıyordu. (hatta arkadaşlarla dalga geciyordum Tüpün altını kıstım diye) Ama opel hakkında pek bişi bilmiyorum. LPG'de ne olursa olsun her zaman kar sağlayacaktır. En cok tartışılan konu LPG fakat herkezin mutabık kaldığı konu usta faktörü.

Son düzenleme:
Aynen bende de tek nokta enjeksiyonlu bir palio vardı.
Araya röle koydurarak benzinden kurtuldum.
Sonra da Palio'dan :D

palio lpg de çok yakan bi araç gerçekten benim büromda var 2001 el modeli tüpte 180 krs yakıyo ben 2 sene önce 450 liraya taktırmıstım yanlıs hatırlamıyosam sayet yine asagıo yukarı o kadardır...

arkadasın 1,4 8v e sıralı sistem taktılar, yakıtı falan cok güzel aracın fakat lpg kiti biraz kalitesiz o yüzden motor ısınana kadar sorunlar yasıyor, ama 1,4 8 v lerde genelde gaz tepkimesi çok iyi olmuyor 1-2 saniyeliğine motor sogukken falan kafa sallaya sallayan gidiyor arac :)

benimki BRC My07 modeli takılı lpg kit. aracım 1,6 16 v ben cok memnunum sıcak - soguk fark yok direk benzinli gibi :)

tek nokta enjeksiyonlu araçlara karbüratörlü ile aynı ancak fazladan bir fazla parçası olan lpg sistemi takılıyor. ben aracıma taktırdım. sorunsuz benzindeki gibi verim alıyorum. ancak lpg yeni olduğundan km. de yaklaşık 0.30 tl yakıyor. ustanın söylemesine göre lpg nin motora alışması gerekiyormuş. daha sonra yani 500 km sonra ayar yapıp sarfiyatı düşürecekmiş herneyse atıker 550 tl. bunun içinde fatura ve projede var. 25 tl. sızdırmazlık raporu. 140 trafikteki masraf birde 125 lira muayene.

teşekkürler...

Konu eski ama sanırım bu sistemler üzerinde bir gelişme olmadı. Langur lungur sistem devam ediyor. :(

Konu eski ama sanırım bu sistemler üzerinde bir gelişme olmadı. Langur lungur sistem devam ediyor. :(

valla konuyu iyi hortlatmışsınız,ben daha sonra o aracımı sattım,LPG dönşümü yapmak nasip olmadı, fakat araştırmıştım. yapan yerler vardı yanlız ilginç olan kimi sıralı sistem kimide karbratörlü araçların sisteminden yapıyodu, sanırım hala aynı çelişkiler rmevcut. İyi bir LPG ustası bulup konuşmak lazım diye düşünüyorum...selamlar...

Geri