Tek nokta enjeksiyon sıkıntısı

ahmettha@gmail.com

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Eki 2017
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
herkeze merhaba bu forumu yeni keşfettim aile aracı olarak kulladığımız 1998 model opel corsa swing model aracımda ciddi olarak yaşadığım benzine geçememe sıkıntısı beni mahvediyor.Araç lpg de herhangi bir şekilde kusursuz çalışıyor fakat ne zaman benzine alsam 2000 devirin üstüne gecince yalpalamaya başlıyor.geçen gün istanbul trafiğinde mahvoldum ustalar tek nokta enjeksiyon diyip çıkıyor işin içinden nasıl formül bulabilirim cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
 

Yalçın K.

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Kas 2017
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Forumda yeniyim ama bu sorunu bende yaşadım benzinde araç gitmiyordu resmen, bosch car servis a götürdüm egr valfi gaz kelebeği falan temizlediler düzeldi . Fakat şimdi de enjeksiyonlar fazla püskürtme yapıyor bunu çözmeye çalışıyorum.

Şöyle bir tavsiyem olabilir araca würth enjeksiyon ve benzin katkısı alıp depoya dök üstüne en az yarım depo benzin ilave edip bi 70 80 km aracı zorlayarak yüksek devirde kullan. Büyük ihtimal kendi kendine temizleyecektir her yeri ve bir müddet daha araç benzinde çalışmalı.
 

Emre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Ara 2007
Mesajlar
7,448
Tepki puanı
14
Puanları
38
Yaş
39
www.chiptuningtr.com
Lpg de normal ise ateşleme sorunu yok demektir.

O zaman Enjeksiyonda veya yakıtta sorun vardır. Temizleyici katkı deneyin belki kurtarır.
 

hknnn

Kayıtlı Kullanıcı
55-Samsun
Katılım
8 Şub 2010
Mesajlar
656
Tepki puanı
0
Puanları
16
Yaş
39
Siteyi ziyaret et
Yalpalama başlıyor derken aracınız 2000 devirden sonra yumulup gitmiyor mu benzinde? LPG mikseriniz nerede? Boğazda mı yoksa hava yolu üzerine koyulan mikserlerden mi bunu bilmek lazım. Yani sonuç olarak bilmeniz gereken şu: Aracınızın LPG'de düzgün çalışması için ekstradan kapatılmış bir hava girişi durumu falan var mı? Önemli olan bu.

Benim aracım da tek nokta enjeksiyonlu. Önceki LPG mikserim hava yolu üzerinde bilezik tarzı bir mikserdi. Aracı aldığımdan beri benzinde randımanlı gaz yemezdi. Boğulur gibi yapar gazı sonradan yerdi. Egzozdan da siyah duman atardı gaza yüklenince benzinde. Sonra tüpçünün önerisi ile mikserimi değiştirdim.LPG mikserini hemen boğaza konulan cinsten yaptık. Bu sefer araba LPG'de hava aldığı için sapıtmaya başlamıştı. Sonra klasik yöntem olan hava girişini bantlama yoluna giderek LPG'yin son derece sorunsuz olarak ayarladık. Tüm bunlar olurken de distribütör kaynaklı patlatma sorunu yaşıyordum. Sonuçta her şeyi çözmüştük ama benzindeki durum hala devam ediyordu. Aldığım günden beri de birçok ustaya danışıp sormuştum benzindeki bu sorunun nedenini. Ama çoğu enjektör gitmiş deyip kestirip attırıyordu. enjektör temizleyici kullan dediler , denedim olmadı.Oysa sebep sonradan anladığım şekliyle çok basitti. LPG için gerekli olan hava benzin için az geliyordu. Hava girişini normale çevirince benzinde de normale dönüyordu. O yüzden hava girişi ya da yolunun normal olup olmadığına bakınız.
 
Üst