Tech2 ile EGR iptali

Benim mantığımca zararı yok.Düşünsenize arabanın emmesine egzos gazı verilemesini önlüyorsunuz.Daha temiz hava emiyor motor.Bunun neresinde sıkıntı olabilir?

Saygılar...

aynen öyle mehmet usta halleder

Benim mantığımca zararı yok.Düşünsenize arabanın emmesine egzos gazı verilemesini önlüyorsunuz.Daha temiz hava emiyor motor.Bunun neresinde sıkıntı olabilir?

Saygılar...
egr her ne kadar yanmıs gazın tekrar silindir içine gönderilip yeniden yanmasını saglasada aynı zamanda silindir içini soğutmak amaçlıda kullanılıyor. malum çıkan gaz bir miktar soğduktan sonra tekrar silindir içine giriyor ve siz bunun hepsini yakamıyorsunuz yani silindirin için azda olsa soğutuluyor.

Son düzenleme:
EGR yanmamış değil yanmış gazı emmeye gönderiyor temzileyip.Maksat euro emission değerlerini yakalayabilmek.Sanırım dil süştü:) Bu arada EGR'de havanın soğultulduğu doğru ancak takdir edersiniz ki emilen hava daha serindir

Saygılar...

evet yanlış yazmısım :D yanmıs olacaktı. sağoalsın düzeltme için. soğutma şöyle aslında. 100birim silindir kapasitesi var. siz bunun tamamını yani 100birimi temiz hava-yakıt karısımı ile doldurursanız ortaya çıkan ısı miktarı, 80birim temiz hava-yakıt 20 birim kirli gazın ortaya çıkaracağı patlama sıcaklığından fazladır. yani soğutmanın birde bu yönü var yani. emilen hava serin ama yanma sonucunda daha fazla hava ateşlemeye yadımcı olduğundan sonucta çıkan gaz sıcaklığı fazla :D bende bunu ilk duyduğumda (4-5 yıl önce) çok şaşırmıstım cidden. böyle bir işe yaradığını mantıken düşünmemiştim ama böyleymiş işte.. :D

Evet bende merak ediyorum opcom ile nasıl iptal ediliyor diye.
Yarın detaylı bir inceleyeyim bakalım bulabilecek miyim öyle bişi.

Bugün klimayı bir çalıştırayım dedim ama rolanti bozuldu araç hep stop etti.
Çektim evin önüne söktüm egr yi temizledim arıza kodlarını sildim, tekrar taktım sorun düzeldi.

Bu zıkkımdan artık kurtulmanın zamanı geldi :)

opcom v1.33 te yok birazdan v1.39 da bakacağım.

Son düzenleme:
Baktım ve egr nin iptal edilebileceği bir bölüm göremedim, yok galiba..

arkadaşlar bu egr ne işe yarar. bakıyorum herkes iptal ediyor. madem zararlı neden araçlara egr takıyorlar

Geri