TC İle İlgili 1 Soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan attv63
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mesela ben arabayı çalıştırdım hiçbir ışık yanmıyor patinaj cektim ışık yandı söndğ tekrar yandı bu normalmidir peki
normal arkadaşım patinaja zorladığında ışık yanıp söner ve patinajı önler
tc düğmesine bas ısık devamlı yansın o zaman istediğin gibi patinaja kalkabilirsin

Sanırım üyemizin kafasının karıştığı nokta şurası; Işık sürekli yandıgında devre dışıysa neden devreye girdiği anda yanıp sönüyor?...
Ters mantık varmış gibi görünse de doğrusu bu ve böyle çalışıyor.Yani yanıp söndüğündeo sırada sistem devrede ve çekişe müdahale ediyor demektir.Eğer sürekli yanıyorsa sistem tamamen devre dışıdır ve aracın kontrolsüz sekilde patinaj atar.
Arabanı her çalıştırdıgında bu sistem otomatik olarak devreye girer,yani her çalıştırışta traction control açıktır.Devredışı bırakmak istediğin taktirde düğmesine basıp kapatmalısın...Özetlersek:

Işık yanmıyor = TC devrede
Işık yanıp sönüyor = TC o anda lastiklere müdahale ediyor ve devrede
Işık sürekli yanıyor = TC devrede değil (bir nevi uyarıyor)

Sanırım üyemizin kafasının karıştığı nokta şurası; Işık sürekli yandıgında devre dışıysa neden devreye girdiği anda yanıp sönüyor?...
Ters mantık varmış gibi görünse de doğrusu bu ve böyle çalışıyor.Yani yanıp söndüğündeo sırada sistem devrede ve çekişe müdahale ediyor demektir.Eğer sürekli yanıyorsa sistem tamamen devre dışıdır ve aracın kontrolsüz sekilde patinaj atar.
Arabanı her çalıştırdıgında bu sistem otomatik olarak devreye girer,yani her çalıştırışta traction control açıktır.Devredışı bırakmak istediğin taktirde düğmesine basıp kapatmalısın...Özetlersek:

Işık yanmıyor = TC devrede
Işık yanıp sönüyor = TC o anda lastiklere müdahale ediyor ve devrede
Işık sürekli yanıyor = TC devrede değil (bir nevi uyarıyor)
:good: bravo

Kafayı Yedimmmmm

Arkadaşlarım kardeşlerim abilerim sayın ustalarım kafayı yiyecem şimdi benim özetlemem gerekirse arabayı çalıştırdım tc devrede ışık falan yanmıyor ama patinaj cektigimde tc yanıp sönüyor tekrar yanık kalıyor peki buraya kadar normal Neden tc ışıgı yandıgında devre dışı kalıyor...Ve bugun benim servise sordugumda ve benim denemelerimde patinaj cektigimde hafif toprakta tek teker cekti tc ışıgı yandı bir daha denedigimde 2 teker cekti ve servisim de bunu onayladı hem özel servis hem yetkili servis yani dedikleri TC ışıgı yandıysa sistem devrede yani 2 tekere de eşit miktarda kuvvet uygular tek teker dönmez sizler ise tam tersini söylüyorsunuz gelde bu işin içinden cıkın :D:D:D:D

anladığım kadarla TC lamban patinajtan sonra yanık kalıyor, eğer durum böyleyse sistemde sorun var, büyük bir ihtimallede ABS devir sensöründe..

TC'nin mantığı şu patinaj esnasında gerek ateşleme açısını değiştirerek, gerekde enjektör süresini kısaltarak motor gücünü azaltır, bu şekilde patinaja girmen önlenmiş olur.

TC yanlızca çekiş tekerleri için geçerlidir. (yani ESP gibi değildir)

TC Plus sistemi ise patinaj esnasında çekiş tekerlerinden birine gerekli görürse fren yaptırır.

TC devredeyken 2 tekerin de patinaja düşebilir, ama motor devrini yükseltemezsin (sadece patinaja daha fazla giren tekere de ESP plus sistemi bir miktar fren yaptırır)

en başta dediğim gibi, tc'nin müdahalesinden sonra Lamba sadece yanık kalıyorsa sistemde de arıza mevcut (ABS sensörleri ıslanmış olabilir, temassızlık olabilir, bizim vecrtra Clerde kronik arızadır, benim gibi bulaşık eldiveninin bir parmağından :) gerekli yalıtımı yaptırabilirsin.

Arkadaşlarım kardeşlerim abilerim sayın ustalarım kafayı yiyecem şimdi benim özetlemem gerekirse arabayı çalıştırdım tc devrede ışık falan yanmıyor ama patinaj cektigimde tc yanıp sönüyor tekrar yanık kalıyor peki buraya kadar normal Neden tc ışıgı yandıgında devre dışı kalıyor...Ve bugun benim servise sordugumda ve benim denemelerimde patinaj cektigimde hafif toprakta tek teker cekti tc ışıgı yandı bir daha denedigimde 2 teker cekti ve servisim de bunu onayladı hem özel servis hem yetkili servis yani dedikleri TC ışıgı yandıysa sistem devrede yani 2 tekere de eşit miktarda kuvvet uygular tek teker dönmez sizler ise tam tersini söylüyorsunuz gelde bu işin içinden cıkın :D:D:D:D

Yazılanlar dogru. Tc yanmıyorsa proplemin olmadıgı anlamına gelıyor. Patinaj yaparken, yada tekerin biri cukura veya suya falan girdiginde yanıp sonuyorsa proplem yok demektır. Buz üstünde kalkerken cok isime yarıyor.

Arkadaşlar bu tc 2001 model vectra comfort ta varmıdır?

2000 motorlarda var (bazılarında)

Arkadaşlar bu tc 2001 model vectra comfort ta varmıdır?

Geri