taşıt vergisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cedoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cedoo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2006 model ısuzu 4*4 kamyonet alacaktım sahibiyle anlaştık. alırken maliyeye gitik Allahtan ,lan o ne.... 3500 yıllık vergi dedi maliyeci bayılıyodum. ayıp vallaa ayıp ya dünyanın neresinde bu kadar vatandaşa biniliyo bi örnek lütfen...neymiş hülya avşar dodge ram almış maliye bakanıda çok kızmış bu duruma ve hemen bütün 4*4 ler otomobil arazi sınıfından vergi alın demiş. yaw hülya abla 500 milyarlık arabaya biniyo. gariban vatandaş 20 bin liraya dandik çift kabin alabilirmiyim hesabı yapıyo. tabi tata marka 4*4 alan abiler 10 liraya satsalar o kamyonetleri kimse almıyo zaten 2 yılda vergiden amorti oluyo araba. adaletsiz vergi kanunu yakamızdan gitmez. biz arayalım 1,3 motor yada 1000 motor araba. bize binenlerden vergi alınmıyo nasılsa....

işin içine 4x4 giriyorsa, vergi yükü maalesef çok...:(:(
Sanki bütün 4x4 ler jeep ve hava atmak için alınıyor ...

ben 1.7 yi ilk aldığımda 950 lira vergi veriyordum

Süper hükümetin, süper vergi politikaları :) Kardeşim 300 milyarlık jipe binen adama yıllık 4 bin lira ne desin, ama benim vatandaşım 20 liralık arabaya aynı vergiyi ödesin.İşte adalet ve kalkınma :)

o kamyoneti o kadar çok almak istiyodumki, ya gece yattım sabah olmadı inanın sabah buluşup anahtarı alıp parasını verip eve getirecektim,ama vergi hususu ortaya çıkınca buda harammış dedim yapcak bişi yok. benzin almaya güç yok vergi vermeye güç yok zaten şu kısa ömüre zam zam sıkıştıra sıkıştıra insanların hayatında yaşamaya yer bırakmadılar.

4x4 olduğu için fazla vergi alındığını bilmiyodum, diyecek bişe bulamıyorum yolunmaya devam...

gerçekten yazık orta gelirli insanımızın ne suçu var,sırf vergisi yüzünden büyük motorlu araca binemiyoruz 2.0 motora bile durup düşünüyoruz .

çok eskiden beri var bu 4x4 vergisi

Geri