tartarini sıralı kulanıcıları bilginize

cotaliusman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
benim aracta sıralı tartarini var enjektör kalibrasyon ayarını manuel olarak kendim yapıyorum istedigimde ekonomik gerektiginde yüksek performans iki dakikada hallediyorum nasıl yapıldıgına gelınce enjektör kafalarında 4mm alyan vidalar var onları yarım tur itinalı ve eşit olmak sartıyla gevsetınce al sana yüksek yakıt + performans.sakın haa bu isten anlamayan arkadaslar sakın dokunmasın oralara.

benim aracta sıralı tartarini var enjektör kalibrasyon ayarını manuel olarak kendim yapıyorum istedigimde ekonomik gerektiginde yüksek performans iki dakikada hallediyorum nasıl yapıldıgına gelınce enjektör kafalarında 4mm alyan vidalar var onları yarım tur itinalı ve eşit olmak sartıyla gevsetınce al sana yüksek yakıt + performans.sakın haa bu isten anlamayan arkadaslar sakın dokunmasın oralara.
tartariniye hasmı

ee performans istiyorsan benzine geçmen aynı hseba gelmez mi?

onu oyle kafana gore sıkarsan arac yolda gıderken benzınede atabılır
performans arabaya ekonomık yada normal regulator basıncı uygulanmaz
bellı bır deger vardır ayrıca laptop olmadan kac deger verdıgını nereden bılıyorsun ya cok kıstıysan ????

Bence de riskli bir işlem bu.. Ölçüm yapmadan sadece el ayarı ile bunu net olarak ayarlamak mümkün olmayabilir...

arkadaşlar bu işi bilgisayarla yapıyorlar sakın dokunmayın.ayar işi hassatır.cotalıusman arkadaşımız hem yaptığını anlatmış hemde sakın yapmayın demiş ne demek istemiş anlamadım.

arkadaslar benim edindigim bilgiye gore lpg ecu suda otomatik olarak arac beyninden aldıgı bilgiler dogrultusunda kendini anlık programlıyor. bunu suradan anlayabiliriz benim arcta rolantideyken anlık tuketim benzindeyken 1,1. [lpg de ise 1,4 ] ama lpg enjektor kafalarını gevsettikce 0,9 a kadar dusuyor sıkıncada 2,2 ye cıkıyor anlık tüketim işte olay bu bende aracın kendi bilgisayarı ile eski ayarıma dönebiliyorum.zaten bu tartarini enjektörleri biraz dandik atikerde onun kopyası .ama iyi yonleride var

oyna arkadasım sen oyna
onu zaten anahtar takıp kurcalayalım dıye koymuslar...

Ben o ayarlarla oynasam buradaki servis benim arabayı içeri koymaz :D ki haklılar bana göre. eski sistemlere lpg deki pompacılar bile elle müdahale ediyordu. lpg'yi kısıp çok km yaptırırım düşüncesi vardı. tabi araçlar rampa ve sollamalarda saçmalayınca onlarda bıraktı bu alışkanlığı..
Laptop bağlayıp ayarları anlamaya çalışanlara bile aman dikkat dediğimiz sırada sıralı sistemlere böyle müdahaleler hiç iyi sonuç vermez..

selam hemserim...senin aractada tartarini var galiba bahsettigin servis okcan degilmi benim gördügüm kadarıyla oraya her ayara gelen aracın bahsettigim ayarlarıya oynuyorlar.. benim aracın enjektör ayarlarınıda oynadılar ne olduysa ondan sonra oldu zaten bakımdan sonra tekleye tekleye evin yolunu zor buldum merkezede uzagım. adam eliyle,kulagıyla kalibrasyon yapıyor yavv....olurmu hiç. ama ben bu işi cözdüm enjektörlerin hepsinin son derece eşit acılması sart..ben bu ayarları kendi imkanlarımla ölcümlerimle hallettim.su an hiç bir sorun yok artık ne ayara giderim ne bakıma garantisi dolmak üzere zaten...birde son duyumlarıma göre istanbulda bu ayarlar icin yurt dısından yeni kalibrasyon cihazı gelmiş.demekki sorun yasanıyor.zaten teknik alarak düsünürsek zamanla sorun yasanır o bahsettigim vidalar bosta hafif bir zorlamayla gevşiyor buda suna işaret enjektör her acıldıgında o vidaya cat vuruyor gevsemesinde ne yapsın.buda benim tecrübem.serviste bu olyı fark etti heraldeki cihaz yeni cihaz getirtiyor.

Geri