tamponu nasıl boyarım,vites ses çıkartıyor,morot yağ mı kaçırıyor

murat123456789

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1)aracımın özellikle arka tamponunu boyamayı düşünüyorum. gecen bir magazada mat tampon boyası gördüm 18 liraydı alacaktım sonra bi araştırayım dedim. bu tamponu sökmeden boyayabilirmiyim yani gazeteyle filan boyanmayacak yerleri kapatsam olur mu , yoksa tamponu sökmem mi lazım, sökmem lazımsa nasıl sökerim ??

2) 2, vitese geçerken çok zorlanıyor 3'e 4'e 5'e geçerken zorlanmıyor ama 2, vitese gecerken hem zorlanıyor hemde hırt :D diye ses çıkartıyor .

3) motorun vidalı yerleri yağ oluyor ama yağda gözle görülür bir eksilme yok(önceden açık satılan yağlardan alıp koydugumda eksilme oluyordu en son bp koydum ) en son 5 ay önce yağ koymuştum hala normal seviyede yani ordaki yağlar nerden geliyor. isteyen olursa motorun yağlı yerlerinin fotosunu koyabilirim . teşekkür ederim

valla sorunlarımız arabanın modeli rengi herşeyi aynı :) vitese geçmeyi ustama sordum debriyaj balatası bitmiş olabilir dedi. Yağlanma benimde canımı sıkıyor görüntü açısından ama eksiltme yok dediğin gibi. Tampona gelirsek ne yaptıysam uzun süreli sonuç olmadı. Bu haftasonu ön arka tamponu siyaha boyatacağm. Komple pasta cila ve tampon boyamaya 120 tl dedi kaportacı.

valla sorunlarımız arabanın modeli rengi herşeyi aynı :) vitese geçmeyi ustama sordum debriyaj balatası bitmiş olabilir dedi. Yağlanma benimde canımı sıkıyor görüntü açısından ama eksiltme yok dediğin gibi. Tampona gelirsek ne yaptıysam uzun süreli sonuç olmadı. Bu haftasonu ön arka tamponu siyaha boyatacağm. Komple pasta cila ve tampon boyamaya 120 tl dedi kaportacı.
balatada sorun olsa diğer viteslere geçerkende sorun olurdu diye düşünüyorum yanlış biliyorda olabilirim .
bu sprey boyalar var ben ondan alacam . benim sıkıntı sadece arka tampon 1 yıl gitsin yeter bana .

senkormenç mi ne diyolar, sizin sorununuz o.

yağlanan kısımlara anlam veremedim ama aracınızın yağ değişimlerini daha ciddiye almanız lazım...

senkormenç mi ne diyolar, sizin sorununuz o.

yağlanan kısımlara anlam veremedim ama aracınızın yağ değişimlerini daha ciddiye almanız lazım...

yağlanan kısım artık keçeler,filtreler falan tutmuyor malum benimki 17 yaşında araç. Akma damlama yok ama yağ tutuyor motorun üstü

balatada sorun olsa diğer viteslere geçerkende sorun olurdu diye düşünüyorum yanlış biliyorda olabilirim .
bu sprey boyalar var ben ondan alacam . benim sıkıntı sadece arka tampon 1 yıl gitsin yeter bana .

sprey boya yapmadan önce sanırım zımpara falan yapman gerekiyor azda olsa. Birde eğer astar atmadan yaparsan bu işi boyada dökülme oluyor ve emin ol şimdikinden daha kötü duruyor. Bence git bi kaportacıyla konuş ön arka tampon için astarlı boya yaptır fiyat al. Hatta arabanın boyası iyi durumda ise kırmızı bile boyatabilirsin yoksa uğraşılmıyor.

yağlanan kısım artık keçeler,filtreler falan tutmuyor malum benimki 17 yaşında araç. Akma damlama yok ama yağ tutuyor motorun üstü
yağ kapağını kontrol et motor üstüne yağ çıkıyosa ordan kaçırıyo olabilir. benimki de aynı yaşlarda ama yağ durumu o kadar kötü değil.

1)aracımın özellikle arka tamponunu boyamayı düşünüyorum. gecen bir magazada mat tampon boyası gördüm 18 liraydı alacaktım sonra bi araştırayım dedim. bu tamponu sökmeden boyayabilirmiyim yani gazeteyle filan boyanmayacak yerleri kapatsam olur mu , yoksa tamponu sökmem mi lazım, sökmem lazımsa nasıl sökerim ??

2) 2, vitese geçerken çok zorlanıyor 3'e 4'e 5'e geçerken zorlanmıyor ama 2, vitese gecerken hem zorlanıyor hemde hırt :D diye ses çıkartıyor .

3) motorun vidalı yerleri yağ oluyor ama yağda gözle görülür bir eksilme yok(önceden açık satılan yağlardan alıp koydugumda eksilme oluyordu en son bp koydum ) en son 5 ay önce yağ koymuştum hala normal seviyede yani ordaki yağlar nerden geliyor. isteyen olursa motorun yağlı yerlerinin fotosunu koyabilirim . teşekkür ederim

tampon kotu durumda ise 100 liraya orjinal boyanir guzelde olur.... ugrasma bence sprey felan daha kotu yaparsin.
2.vitese zor geciyor digerleri rahat ise sikinti balatada degildir.senkromec yada disli de sikinti vardir. sanjiman yagina baktir eksik ise eklesinler onun disinda dikkatli devrinde gecirmeye calis zira sanziman acilirsa cok paraya mal olur.
motorun ustunde yag varsa bu kecelerden *ozellikle krank kecesi* yag kapaginin altindan ve daha cok da ust kapak contasi *kurbitor conta* etrafindan olmasi daha yuksek bi ihtimaldir.bu conta ucuzdur degisebilirsin ///
tabi bunlar hep birer fikir ///

motor kapağından sızmadıgı kesin . ama yanda ki vida olan yerlerden sızıyor.
i2mt7p.jpg

motorun üstüne 2 haftada bir peceteyle silerim yani üstü hiç yağ olmuyor
30mu9dv.jpg

buda tamponun resmi ayakkabı boyasıyla boyadım baya parlak duruyor :D ama 1 ay içinde boya akıyor :D
yani tampon vectra tamponları gibi boyalı tamponlardan değil normal siyah plastik tampon. bu sprey boyalar 1 yıl gitse yeter bana sizce gitmez mi 1 yıl
saw4e8.jpg

1 yıl gidiyor ama o 1 yıldan sonra parça parça dökülüyor boya. Astar atmadan boya atarsan boya atma yapıyor.

Geri