tampondaki stoplar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onkyo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onkyo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracımın arka tamponunda köşelere doğru iki adet kırmızı stop lambası var

bunlar ne zaman yanıyor? frene basıncamı? yoksa?

2001 corsa C

13163628_1.jpg

evet tam olarak o stoplar!!

onlar arka sis farları kı sadece 1 tanesı yanıyor oda far acma kapatma butonunun altındakı tus var ona bastıgınız zaman yanar..

Sadece soldaki yanar.

2004 corsa C için; Araba çalışırken ve aynı zamanda farlar açıkken sisi yakınca yanıyor(sadece soldaki yanar)...Far anahtarının altında resimdekine benze sis tuşu olması lazım...

ac7aab52db34f62c33b0e620f4b10339.JPG

neden sadece soldaki yanıyor diğeri ne işe yarıyor ?

AB kuralları gereği sis farı arkada tek yanar, solda ya da ortada (İng.'de sağda).

Çift olmamasının nedeni : 2 tane güçlü kırmızı lamba yanarsa fren lambasıyla karışır ;)

O nedenle asimetrik, tek...

AB kuralları gereği sis farı arkada tek yanar, solda ya da ortada (İng.'de sağda).

Çift olmamasının nedeni : 2 tane güçlü kırmızı lamba yanarsa fren lambasıyla karışır ;)

çok mantıklı...ama ben tüm apaçi ruh halimle 2. stobu delip ampul taktım çiftledim arka sisleri :D

teşekkürler

aslında sormadan önce az çok tahmin ediyorum ama emin olmak adına kafa karıştırmadan direk soruyorum

şimdi ben onu tek yanarken görsen fren lambası sanıp biri patlamış sanacaktım :D

peki diğer yanmayan taraf simetri adına yapılmış değilmi? boş duruyor! ?

Geri