t.c

ozmert_006

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 97 model vetra b aracımın tc lambası yolda giderken bazen yanıp sönüyor. yanlız pati cektirmeden normal kullanımda hiç belli olmuyor nezaman yanacağı. nekadar arıza tespit cihazı varsa bağlandı kablolarında temasızlık varmı diye baktırdık. arıza tespit cihazını bağlayıp yola cıktık lamba yandı gene arıza vermedi. neden yapar ? yorumlarınızı bekliyorum

çok gıcık bir olay :cry::cry::cry:

hocam sorununuza bi yorum yapamıcam ama bu tc tusu tam olarak ne işe yarıyor?

Tc düğmesi, Tc yi devre dışı bırakır. Işığı sönükse devrededir.
Abs sensöründe sorun var desem, abs de yanar, arka fren ayarlarına bakar mısınız? Arka frenler, el freni vs. sıkı ise ara ara yakabilir

tuşla ilgili bir sorun olabilirmi? kısa devre yapıyorsa kapatıyodur tc i. kontak aç kapat yapınca kendisini otomatik devreye alıyor zaten.

güncel

hacı bu tc dügmesi benide yedi bitir yok lambası patladı arızalı sandım yok yandı aha çalışıyor dedimm acayip acayip şeyler bende bu tc dügmesi konusunu anlamadım bir türlü arkadaşların anlattıklarından bişi anlamıyom bak şimdii önceden söle oluyordu kontağı açıyomdum lam ya yanmım sönüyorü kendi kendine sonra yolda pati felan mi çekmeye başladı hemen lamba yanıp yanıp sönüyordu yani ozaman anladımkii kamba yanarsa tc çalışır dıuuruma geliyoırr kendi otomatik çalışıyor bu melet bendede98 b kasalardan var şimdide lambası patlak ama çalışıyorr patinaj yaptır arabaya anlıcaksın birt oteker bir bu tekere güç vermeye çalışıyorr valla abiler arkadaşlar sag olsun bende senın gibi sorunları burdan ögrenip çözüm buluyom kendimce şimdi lambası partladı diye koca gösterge panelinimi sökek yyannii ALLAHA emanetsin selametle

Tc şöyle çalışıyor özetle, önden çeker aracınızın ön tekerlerin dönüş sayısını ölçüyor, arkalarınkini de ölçüyor, aradaki fark çok ise demek patinaj çekiyor, devreye giriyim diyor. O yüzden arka frenleriniz az sıkı ise olur, mesela dyno ya çıkın Tc direk iptal oluyor, arka teker dönmediğinden, yada el freni falan çekerken olabiliyor. El freni hafif çekik aracı ilerletirseniz de hep yanar, yada el freni ile aracı durdurursanız da yanabilir.

O yüzden arka frenlerinizi kontrol etmenizi bir daha öneriyorum.

drosselkalppen modül ( kelebek konumu modülünden yapar..ayari bozuksa) ustaya baktir..
cünkü bir sensorda oraya gidiyor...

Son düzenleme:
drosselkalppen modül ( kelebek konumu modülünden yapar..ayari bozuksa) ustaya baktir..
cünkü bir sensorda oraya gidiyor...

drosselkalppen modülle baktım bir sorun yok. kafayı yemeye az kaldı. kardeş ne yaptıysam bulamadım yolda misal 100 km hızla gidiyo lambası yanıyo ve sönüyo ilginç bir olay.

Geri