t.c kimlik numaram kullanılarak şikayette bulunulmuş

İLKERNAVDAR

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar benim T.C kimlik numaram kullanılarak şikayette bulunulmuş.
benim 9 yaşında kızım var gittiği okulun sınıfına her öğrenci için dolap yaptırmak istemişler kitapları dolapta olsun gerekli olan kitabı alıp derslerini yapsın diğerleri taşımasınlar diye.kişi başı 30 lira istediler kızım bana söyledi ertesi gun okula giderken parayı verdim .bugun annem okula gidiyor kızı almak için okul müdürü annemi çağırıp kızınızın babası bizi şikayet etmiş sınıfa dolap yaptırmak istediğimiz için milli eğitime şikayet maili atmış diye şikayet dilekcesinide anneme göstermiş kadıncağız ağlaya ağlaya gelmiş eve bana telefon açıyor beni rezil ettin diye bende aradım muduru konuştum bey efendi ben kızını ve ailesi öğretmenine sorduğumda böyle birşey olmayacağını bu kızın velisin böyle bir şey yapmayacağını izah etmiş bende konuştum ben madem şikayet edeceğim neden ödeme yapayım dedim ödeme yaptım neden şikayet edeyim dedim müdür bey rica etti yarın ilçe eğitime gidip bir dilekce verin bu işte bir yanlışlık vardır aslı yoktur diye bu konu kapansın dedi .bende mecburen yapacağım fakat kim benim t.c kimlik numaramı nerden bulduda şikayet etti onu anlayamadım.bunu nasıl bulur nasıl çözerim fikri olan varmı beyler

Sanki birisi dile getiremediği bir şikayeti sizin üzerinizden devreye almış gibi, yani kızınızın sınıfındaki bir veli şikayetini, sanki siz şikayet ediyormuşsunuz gibi milli eğitime dilekçe vererek bildirmiş gibi.Yoksa başka hiç bir türlü bu kadar tesadüf olamaz.

Belki bunu yapan bir veli değilde bu dolap yaptırma hadisesini içine sindiremeyen bir öğretmen/yönetici de olabilir.Çünkü hem sizin bilgilerinize ulaşması kolay (İsim,tc kimlik no vb) hemde şikayeti tam dogru adrese gönderilmesi bana biraz şüpheli geldi.

Milli eğitimde verilen evraklar ,GELEN EVRAK DEFTERI vb biryere numara ile kayıt ediliyordur, yada dileçe verildiğinde takip no veriliyordur, bence bunu sorgulayıp , kimlik alınmış mı diye sorun

Son düzenleme:
resmi bir şikayette bulunduğu için suç olarak da değerlendirilebilir, üstüne gidin bence

mail yoluyla yapılmış bir şikayet bunun üzerine gidebilmem için ıp numarası gerekli zannediyorum.

bence öğretmenlerden biridir çünkü kızınız sizin TC kimlik nonuzu zaten bilmiyodur

bence öğretmenlerden biridir çünkü kızınız sizin TC kimlik nonuzu zaten bilmiyodur
benim kız zaten bilmiyordurda şimdi 3 senedir okuyor eve onlarca evrak geldi benim adım soyadım t.c numaram telefonlarım mail bilgilerimin istendiği biri bi şekilde ulaşmış üzüldüüm nokta benim yapmadığım birşey için kızımın zan altında kalması

insan böyle bi konuda neden başkasının kimliğine ihtiyaç duyar ki?

ilker abi sizin haberiniz olmadan sizin adınızı kullanıp şikayette bulunuluyorsa bu suçtur bana göre yapılan şikayet doğru veya yanlış bile olsa
mail ile şikayet yapılmışsa gerekli yerlere başvurularak hangi ip üzerinden yapıldığı bulunur ve bunu yapan kişiye ulaşılır diye biliyorum

ilker abi sizin haberiniz olmadan sizin adınızı kullanıp şikayette bulunuluyorsa bu suçtur bana göre yapılan şikayet doğru veya yanlış bile olsa
mail ile şikayet yapılmışsa gerekli yerlere başvurularak hangi ip üzerinden yapıldığı bulunur ve bunu yapan kişiye ulaşılır diye biliyorum
bende yarın sabah ıp sini isteyeceğim okuldan yada milli eğitimden eğer verirlerse tabikide.milli eğitimin yaptığıda ayrı bi hata bi veli şikayette bulunuyorsa sen neden kimin yaptığını açıklama gereği duyuyorsun şu konudan dolayı hakkınızda şikayet var de ondan sonra mudurde öğretmende çocuğa kafayı takacak ben kimin yaptığından ziyade çocugumu temize çıkartmalıyım

Öncelikle geçmiş olsun.... size fikrimi söyleyeyim. yönetimden müdürle arası kötü biri sizin tc kimlik nunuzu kızınız dosyasından ele geçridi ve sizin ismnizi kullanarak müdüğrü zor durumda bırakmak için şikayet etti. Hem kendini gizlemiş oldu hem de bu şekilde veli (yanı sız oluıyorsunuz bu duurmda) şikayet ettiği için müdürün hakkındakı suçlama dayanak kazandı.
Bu benim tahminim ve doğruluk olasılığı yüksek. Böyle veya değil. yerinizde olsam savcılığa dilekçe verir ve şikayetçi olursanız eğer. MAil kutusu incelenir o mail hangi İP ile gönderildiği, IP nın adresi gibi bilgilere ulaşılır veee kişi yakalanır.
Bence peşini bırkamayın, bu yolu kullnan kişi aynı TC no ile daha değişik şeylşerde yapabilir (Allah korusun).

Geri