süspansiyondaki sesler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sem1903
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sem1903

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
daha önce megane 1 kullanıyordum  tamam konforsuz süspansiyonları vardı ama en azından ses te yoktu  bu astra sedan da langır lungur tarhana bulgur hesabı sesli sesli geziyoruz çukurlu oldumu  watss dedik son teknoloji süspansiyon dedik  ille d sınıfı mı alalım  ses gelmemesi için

Ynt: süspansiyondaki sesler

Kaliper sesi olabilir mi acaba sorun?

kaliper mi bilmiyorum doğan hocam lift e alıp bakma şansım yok  kırşehire gelenler bilir belediye başkanımız sosyalist belediyeler gibi sadece park yaptığı için yollar mars yüzeyi gibi bu yüzdende  offroad performası şeklinde aracın çukurlardaki sesi duyuluyor  ta teyibi çaldıracaz gün boyu yada duymaya devam

Ha bizim Karşıyaka da kilitli taş denilen bir mucize kullanılıyor, maşallah her sıradan binek arabası bir yerden sonra 4 çekmeye başlıyor. Tıııırr, toooorr, dumlop dumlop gibi bir oda orkestrasıyla gidiyoruz yollarda. (:

Hocam lokurtu gibi ses ise %80 kaliperlerden geliyordur.Bu sorunu kaliper iyileştirmeyle çözenler var.

Sesi bozuk yolda ilerlerken camı açtığınızda tekere yakın yerden duyuyorsanız fren kaliperidir, serviste basit bir işlemle sesi kesiyorlar.

Eğer camlar kapalıyken ön konsolun altından ve derinden gelen lokurtularsa amortisör takozlarıdır, çözümü malesef yok.

Bu arada Kırşehir e 16 sene önce gelmiştim, Terme diye kaplıcası vardı yakınlarında da mantı yapan br öğrenci lokantası vardı  8)

Lastik havalarını biraz düşürünce süspansiyon hisedilir bir şekilde daha yumuşak ve sessizleşir.

Aracın arkasından lop lop diye geliyor malesef sesler havaları 32 kadar indirince biraz azalır sinir bozucu ama yapacak birşey yok ama düzgün yoldaki konforu yol tutuşu harika.

niko22 link' Alıntı:
Aracın arkasından lop lop diye geliyor malesef sesler havaları 32 kadar indirince biraz azalır sinir bozucu ama yapacak birşey yok ama düzgün yoldaki konforu yol tutuşu harika.
lastik havaları zaten 32 de hocam  ben pörsümüş görüntüsünü sevmediğimden 34 yapem diyodum demekki o zaman magürüs kamyon gibi içerde durulmaz bozuk yolda    yol tutuşuna lafımız yok 10 numara yol tutuyor eski gözağrım megane ım  merkezkaç kuvvetini iliklerine kadar hissettirirdi
anladığım kadarıyla sessiz süspansiyon istiyorsak  D sınıfı bir ihtiyar arabası alacağız  ablamların 2010 passatta  anca tıs tıs ses duyarsın  lokurtu takırtı kütürtü yok

sem1903 link' Alıntı:
lastik havaları zaten 32 de hocam  ben pörsümüş görüntüsünü sevmediğimden 34 yapem diyodum demekki o zaman magürüs kamyon gibi içerde durulmaz bozuk yolda     yol tutuşuna lafımız yok 10 numara yol tutuyor eski gözağrım megane ım  merkezkaç kuvvetini iliklerine kadar hissettirirdi
anladığım kadarıyla sessiz süspansiyon istiyorsak  D sınıfı bir ihtiyar arabası alacağız   ablamların 2010 passatta  anca tıs tıs ses duyarsın  lokurtu takırtı kütürtü yok

Evet o hususta Passat gerçekten çok iyi, bende babamın arabasından inince benimkine gör gör diyorum.

Geri