• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Sürekli çıkan motor arızası ve vites kutusu arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Buraks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Buraks

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Merhaba arkadaşlar, 2024 astra 1.2 aracımda start stop açıkken çok sık olarak Motor Arızası ve Vites Kutusu Arızası uyarısı veriyor. Genelde tam duracakken tekrar gaza basmam gerekiyor ve o arada oluyor. Sıklıkla araç yürümeye devam ediyor , kapatıp açınca normale dönüyor. Ama bazen aynı durum olunca olduğu yerde kalıyor birkaç dakika kitleniyor . Araç 18.000 , servis bakımlı, son bakımı 3 ay önce yapıldı sorundan dolayı geçen hafta araç kitlendi hiç çalışmadı çekici ile servise gitti ama orda nirmale döndü. Servis yinede bakalım dedi ücret karşılığı akü değiştirdi, sorun giderildi dendi ama 3 gün sonra yine aynı sorunlar var. Konu hakkında bana yardımcı olur musunuz?20260329_105712.webp

Ekli dosyalar

• 20260329_105717.webp
    20260329_105717.webp
    54 KB · Görüntüleme: 0
Akünüzün değiştiğini söylemişsiniz, fakat bu tip araçlarda anladığım kadarıyla ve araştırdığım kadarıyla akü değişimde akünün araca kodlanması gerekiyor. Yalnız Start-Stop sistemine bağlı olan akülerin normal akü değil AGM/EFB akü olur bundan dolayı da yanlış akü takılma ihtimali olabilir.

Start-stop’u kapat 2-3 gün deneme yapınız.
Eğer sorun kesilirse → %100 elektrik/akü kaynaklıdır. Düzelmezse de
  • IBS sensörü
  • Şase bağlantısı
  • Alternatör
  • Yazılım
Bunlardan birinde sorun olabilir. Garantili aracınız neticede serviste değiştiyse kısa süre içinde göstermenizi tavsiye ederim.

Servis ile görüştüm, birkaç gün kullan normaldir diyo. Ilkkez böyle bir şey başıma geliyor. Start stop açıkken tam duracakken tekrar ilerlemem gerekiyor ve gaza basıyorum anladığım kadarıyla araba tam stopa geçerken gaza bastığım için araba anlık duracak gibi oluyor ve bu uyarılar çıkıyor. Bazen uyarılara rağmen normal çalışıyor ama bazen olduğu yerde duruyor ve yeniden çalıştırmam gerekiyor. Sanırım serviste başından salmaya çalışıyor, çok saçma bibolaya denk geldim

Servis ile görüştüm, birkaç gün kullan normaldir diyo. Ilkkez böyle bir şey başıma geliyor. Start stop açıkken tam duracakken tekrar ilerlemem gerekiyor ve gaza basıyorum anladığım kadarıyla araba tam stopa geçerken gaza bastığım için araba anlık duracak gibi oluyor ve bu uyarılar çıkıyor. Bazen uyarılara rağmen normal çalışıyor ama bazen olduğu yerde duruyor ve yeniden çalıştırmam gerekiyor. Sanırım serviste başından salmaya çalışıyor, çok saçma bibolaya denk geldim
Bence yazılımsal bir problem gibi duruyor. Ama siz deneyin bakalım olmadı direk servise götürün sonuçta parçada vs. garantili servis dışında bir yere kurcalatmayın

• Beğen
Tepkiler: Buraks
Geri