Sunroof sorunu

DogukanGeyik

Kayıtlı Kullanıcı
44-Malatya
Arkadaşlar sunroof'ta yaklaşık 2 haftdır bir sıkıntı var açıp kapatmada bir sıkıntı yok eskisi ama tigralarda sunroof 2 kademe bir yukarı kaldırıyor sonra arkaya kaydırıyor arkaya kaydırmada bir şey yok ilk başta havaya kaldırırkende bir ıkıntı yok ama kapatırken yukarıdan aşağıya inerken bir ses oluyor acaba bu kızaklarda yağ eskidiği içinmi yapıyor yoksa başka bir sebeptenmidir bilemedim bu arada eğer kızaktaki yağ eskidiği için yapıyorsa ben o yağı kazımammı lazım ayrıca yağ olarak gres yağı falanmı sürücem bilemedim

öncelikle imzanı kücültmelisin bilgisayar felç oldu :D

konuya gelirsek sunroofun rayları ne durumda . temiz mi çürük var mı

Hayır raylarda çürük falan yok

ses mekanızmadan veya halatlarından gelıyorsa motoru bozmadan sunroofcuya gıtmelısın yok kapak hafıften ses cıkararak kapanıyorsa cok problem değil arada sırada benımkısıde yapıyor life biraz yağ sürebilirsin veya arac hareket halındeyken kapat işe yarıyor

yağları temizlerken biraz gaz yağı ve kaliteli kılı kopmayan yağlı boya fırcası iş görür sonrada güzelce gres sürüldü yağ gibi olur fakat sesin nereden geldiği önemli tam olarak söylersen ona göre yorum yapabiliriz

Kesinlikle motordan gelmiyor kapaktan geliyor vey raylardan kaynaklanıyor

o halde sunrrofun tavandaki lifini ve altındaki sac döşemeyi öne doğru çekerek çıkar sonra sunroof kapagının altındaki vidaları sökebilirsin sunrrofu ileri geri oynatarak kapak doğru konuma gelince vıdalarının kolayca sökülebilir hale geldiğini görürsün kapak çıkınca kolayca bakım yapabilirsin..

merhaba arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum.. benim sunrooflu 2006 model astra h aracım var sunroofun açma kapama düğmesi(anahtar)kırıldı nerede temin edebilirim.

Geri