Subap Değişiminden Sonra Yağ Pompam Arızalandı.

themurat54

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba

2012 Astra h 85 binde 0 km den beri lpg li aracım var.
Sabahları soğuk motorla stop ettiği için
şu an subap değişimi için özel serviste.
Bugün arabayı teslim alacaktım fakat usta yağ pompasınında değişmesi gerektiğini söyledi.
Subap değişiminden sonra araç denemek için çalıştırılıyor ve sıkıntı olmadan gayet güzel çalışıyor.
Daha sonra dışarı çıkarmak için çalıştırılmak isteniyor fakat motor kendini kilitliyor.
Sorun kapakta aranırken yağ pompasının sardığı ortaya çıkıyor.
Ustaya göre zaten iflas etmek üzereydi ve benim şansıma yolda değil burada patlak verdi.
Israrla subap değişimiyle yağ pompasının hiç bir alakası olmadığını söylüyor.
Ben ise yapılan işlemde bir hatadan dolayı olduğunu düşünüyorum.
Sizce gerçekten alakasız mı,usta doğru mu söylüyor?
Pompa neden yatak sarmış olabilir?

bakımlarınızı duzenlı yaptırmadınız mı?
85 bındekı aracın subap degısımı nedır bu ustayı ne kadardır tanıyosunuz?
ayrıca opel orjınal yag pompası 85 bınde veya 3 senede bozulmaz kı ben yan sanayı taktırdım 3 sene oldu saat gıbı calısıyo kı orjınalı 10 senelıktı...

ya ustada bı sorun var yada sız bakımları zamanında yaptırmadınız yada yanlıs yağ kullandınız

Bence Usta Hatası benim açacım 254 000 km de orjinal sibopları ve orjinal yağ pompası hala çalışıyor.

Subap değişimi ile yağ pompası aşamasının olacağını sanmam. Subap motorun üstü yağ pompası altta hiç bir alaka yok.

Bakimlar zamaninda yapildi her zaman,5.30 yag kullandim hep fakat en son eksiltlme yaptigi icin 10-40 yag ilave ettik ustune ve eksiltme yapmadi bir daha.Orjinal yeni pompa taktik sadece pompa 850 tl.Usta tanidigimiz durust bir insan ama ben tesaduf olduguna inanmiyorum.Yag kanalina pislik mi kacti ne oldu bilemiyorum ama olan oldu benim masrafim 2 katina cikti.Lpg den Edilen tasarruf buralara gidiyor ve insan aracindan soguyor.

10-40 yağ koyarak zaten tabuta son çiviyi çakmışsınız.
Yağ eksiltiyorsa sorunu çözmek lazım, eksiltmesin diye kalın yağ eklemek motordaki aşınmayı artırır.

Geri