su vanası şeklinde arıza lambası yanıyor

efepoyraz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba
2001 1.4 Astra GL bu gün su vanası şeklinde olan arıza lambası yanmaya başladı bunun ne anlama geldiğini söylerseniz sevinirim. (şu anda motor normal çalışıyor, ama lamba yanmaya devam ediyor)

Valla kitapta bulamadım ama en son ihtimalle taşırma deposunun (su ilave edilen yer) suyu, dolayısıyla soğutma suyu eksilmiş olması lazım. Su seviyesini bi kontrol et, eğer azalmışsa su ilave edip motoru çalıştırdıktan sonra gözle kaçak var'mı diye kontrol et. Eğer kaçak yok ve su eksilmeye devam ediyorsa taşırma kabı kapağını değiştir. Eğer eksiltme yine'de devam ediyorsa hararet problemin var demektir.

Selam Efe,
Eğer sarı renkli elektrik sistemi ikaz lambasından bahsediyorsak,
En ufak elektriksel hata durumunda bile yanabilir.Bir çok sebebi olabilir yani.
En sağlıklısı aracın Tech adı verilen ve yetkili servislerde ve bazı özel servislerde bulunan cihaza bağlanarak arıza kodu açılımına bakılmasıdır.Çok basit bişey olabileceği gibi ileride sıkıntı yaratabilecek bir yerden de olabilir.

Egr Valfİ Arizasi Vardir

lpg warsa araçta ondan yanıyordur

servise özel veya yetkili fark etmez tech e baglat sorunu tam olarak orada ögrenirsin...Her lpg li araba ışık yakar diye bir kaide de yok...Lpg liler daha az ışık yaktırır bazı sensörlere zarar vermez benzinli gibi...

Selam Efe,
Eğer sarı renkli elektrik sistemi ikaz lambasından bahsediyorsak,
En ufak elektriksel hata durumunda bile yanabilir.Bir çok sebebi olabilir yani.
En sağlıklısı aracın Tech adı verilen ve yetkili servislerde ve bazı özel servislerde bulunan cihaza bağlanarak arıza kodu açılımına bakılmasıdır.Çok basit bişey olabileceği gibi ileride sıkıntı yaratabilecek bir yerden de olabilir.
:alkis::alkis::alkis:

Valla kitapta bulamadım ama en son ihtimalle taşırma deposunun (su ilave edilen yer) suyu, dolayısıyla soğutma suyu eksilmiş olması lazım. Su seviyesini bi kontrol et, eğer azalmışsa su ilave edip motoru çalıştırdıktan sonra gözle kaçak var'mı diye kontrol et. Eğer kaçak yok ve su eksilmeye devam ediyorsa taşırma kabı kapağını değiştir. Eğer eksiltme yine'de devam ediyorsa hararet problemin var demektir.
ben pek birsey anlayamadım sanırım bıraz yanlıs anladın. arıza lambası yanıyor su kaçagından kaynaklanmıyor

ben pek birsey anlayamadım sanırım bıraz yanlıs anladın. arıza lambası yanıyor su kaçagından kaynaklanmıyor

su vanası şeklinde olan arıza lambası yanmaya başladı

O zaman sen anlatamadın. Arıza lambalarının görevi, adi üstünde olduğu gibi ilgili arızayı yada eksikliği ikaz edip bildirmek için yanar. Balata lambası yanıyorsa balata bitik, akü lambası yanıyorsa şarj bozuk, yağ lambası yanıyorsa yağ eksik gibi....Tabii kendisinin bozuk olduğu durumlar hariç...:D

arkadaslarinda dedigi gibi herhangi bir sorun olabilir ama benim araç da lpgli ve makinaya baglatip baktirdim. oksijen sensorunde ariza cıktı. degismesine gerek yok. lpg li oldugu için yine aynı sorunu verir dediler ama sen yine de bi goster.

Geri