su eksiltme

safak-astra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracım 2005 astra h kasa 1.4 ecotec benzinli

en son 19 ocakta bakıma girdi suyu falan tamamdı.

bugun aracıma bindim kaloriferi actım 4-5 km gttim hala soğuk üflüyo .
hararet göstergesi de yok şüphelendim. tamirciye ugradım baktı suyu bitmiş. iyi contay yakmamışın dedi. ancak uyarı lambası yakması gerekmezmi ve eksiltmesi normalmı. suyu tamamladık suan kaloriferde sorun yok. sizce normal mi ?

usta borulara bak bızdede aynısı olmustu boru yerınden cıkmıs kasnaga surte surte delınmıs durunca atmıyodu suyu gıdrken suyu bosaltıyodu bızde kalorıfer sıcak uflemeyınce anladık aynı sekılde hava soguk dıye hararette cıkmıyo

işin enteresan kısmı hararet göstergesi yok :)
bakalım suyu gözlem altına aldım eksiltcekmi

en olmadı yanına al bırını calstr aracı o gaz versın sende ac kaputu ıcerı bak egıl altına bak akıtan bı yer var mı dıye

suyu nereden kaçırıyor ona bak bu arada antifriz kokusundan bulursun motor sıcak iken,

kardeş su tankında delik , patlak , çatlak olabilir , o plastik su tankını değiştir bence

tamirci çalıştırp altına yattı kaçıran biyer yok dedi. suyu kontrol altına al dedi suan sıkıntı yok gbi ama yine azaltırsa radyatörde sıkıntı olablir dedi

walla kardeş durup dururken araç su eksiltmez benim başıma gelende aynı senın gibiydi arac ısıtmayınca baktık su yok ekledık 1-2 gun hersey normal duzeldı dıye antrıfız koyduk neyse bı baktım yenıden eksıltmıs ustaya gittik sıkıntı yok dedi sagına soluna baktı çıktım eve geldim altta su sonra gaz kafasına gıden onu ısıtan hortmun oradan geldıgını farkettım gerı ustaya gıttım megerse vıtes kolu hortuma surte surte hortumu eskıtmıs vıtes takılıyken hotuma dokundugu ıcın kaçırıyor boşta ıken hortum duzeldıgı ıcın kaçırmıyor yada kaçırsada biz gormuyorduk sorunu 10 tl ıle duzelttık ıns sızınde o sekıldır bı baktır derim

Araçla belirli bir km yaptıktan sonra su eksiltiyor ve arıza ışıgını yakıyordu ustaya götürdüm usta boruların kelepcelerini değiştirdi + sogutma suyu depolanan haznenin kapağını değiştirdim (sarı renkli kapak, baya bi lastikleri kötüydü ) suan hiçbir sorun yok denemeni öneririm

aklıma gelmişken uzun zaman önce sanayıde gelen arac düşük motorlu tam bilgim yok motor konusunda 1.3 -1.6 arası bir opel yenı kasa vectra idi şahıs 6 kişi+ rampa+hava sıcak arabayı sıkıştırmış oda motor suyu kapagından su atmış böylede bir olay vardı

Geri