su eksiltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iza2567
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iza2567

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
vectra c aracımın motor suyu eksiliyor neden olabilir şimdiden herkese teşekkür ederim

dışada kaçak yoksa silindir kapak contası olabilir. forumda arama yaparsan birkaç konu bulabilirsin su eksiltmeyle ilgili..

buna sadece ben 100lerce yer sayabilirim. işin doğrusu DÜZGÜN bir ustaya göstermeniz.

işe arabanın altına su damlatıp damlatmadığına bakarak başlayın. modelini yazmamışınız ama araç içerde buhar yapıyorsa(soğuklarda) yada hafif kesik bir koku yada ön ayak uclarında ıslaklık lekelenme varsa kalorüfer olabilir.

son olarakda radyatörde ve tüm hortumlarda 90 derece hararetde iken kaçak varmı bakın.

heryer temiz ise, motor yağında beyazlaşma yada köpük, motor suyunda yağ tanecikleri veya hafif bir basınç arayın (yani araba çalışırken hafif bir üfleme). bazen contalar belli etmez ama normalden değişik buhar atma varsa egzostda conta diyebiliriz. ama contadan önce heryeri iyice kontrol edin.

Son düzenleme:
Astra clasik kullanıyorum geçenlerde benimde başıma geldi.3 ay içinde sürekli motor suyu boşaldı.ilk götürdüğüm usta kesinlikle motor silindir kapağından dedi ve en iyi ihtimlle 500tl ye yapılabilceğini söyledi.Başkabir usta Termostattan bariz bir şekilde su kaçırdığını ve değişmesi gerektiğini söyedi.80 tl gibi bir rakama değiştirdi ama hala devam etti.Dün tekrar götürdüm ve yaptığı incelemede teriger kayışının olduğu bölümden sızma olduğunu tesbit etti. sorun devir daim motoruymuş.devirdaim motoru:140 tl.açmışken triğeri tammamen değiştirelim dedi toplam fiyat 450 tl dedi.Su takviyesi ile devam etmemin ve sonra yaptırmamaın bir zararı olup olmayacağını sordum.Hiçbir zararı olmaz su boşaldikça takviye et uygun bir zamandada gel değişelim dedi.Termostadı,Devirdaim moturnu kontrol ettir son nokta olarak motor silindir kapağı derim.Çünkü motoru yarısına kadar söküyorlar ve mutlaka serviste yada güvenilir bir yerde yaptır gelen contalar bile yan sanayi yada sorunlu olabiliyormuş.kolay gelisn.

göz kontrolünde kaçak tespit edilememişse ( terleme , damlama ) . geçmiş olsun kapak contası .ortalama ne kadar suyu kaç km de eksiltiyo bu sana ön bi bilgi verebilir . aciliyeti bakımından. sen hemen götür. farkında olmazsın hararet yapar . çok masraf çıkar sonra.

bende astra h var bir parmak su azaldi servis bakti kacak yok dedi iki ay oldu eksilme yok hayret bir durum

Geri