Su bidon kapağindan gelen ses

Savaş abi ekstradan birde conrami takmamiz lazim ona kapağin orinalini alsak yetmiyormu?

Savaş abi ekstradan birde conrami takmamiz lazim ona kapağin orinalini alsak yetmiyormu?
Kapağın üzerinde bulunan conta yeterli olur. Ben zorda kalınca idareten bir kapak almıştım, araçta normalin üzerinde su kaybı devam edince paraya kıyıp kaliteli kapağa terfi ettim, su kaybı da sona erdi. Yedek su haznesinin kapak çevresinde su lekeleri oluşuyorsa kaçak devam ediyor demektir. Temiz olarak, lekesiz bir şekilde duruyorsa sorun yok demektir.

savaş abi zaten direk belli ediyor lekeye gerek yok yol bilgisayarı direk diyor su eksik diye :)

Savaş abi saygılar bende bıktım 5 günde bi yarım lt su eklemekten fan açmazsa sorun yok abi fan açıpta durduktan sonra su kapağa ulaşıncaya kadar fısırtı su kapağa ulaşınca kapağın kenarından aşağı ve bi müddet sonra coolant level sorun sadece kapakmı abi....

Savaş abi saygılar bende bıktım 5 günde bi yarım lt su eklemekten fan açmazsa sorun yok abi fan açıpta durduktan sonra su kapağa ulaşıncaya kadar fısırtı su kapağa ulaşınca kapağın kenarından aşağı ve bi müddet sonra coolant level sorun sadece kapakmı abi....
Kapak mümkün mertebe sıkı kapatılmalı. Merak etme bir şey olmaz, soğutma sistemi çok zorlanırsa kalorifer musluğundan su atar.

evet savaş abi sorunum cözüldü sanırım bu gün gittim servise dedim durum böyle böyle bir cihaz içinde garipbir sıvı tutular tahliye bidonuna sercan dedi haci ustam bunun capak contası yüzde 99 cürük acalım bakallım dedi tamam dedim bende ne diyem trigiyer 130 tl devirdaim pompası 150 conta 40 işcilik kaç para bilmiyorum konuşmadım ama bana 500 tl bulacak sanırım ama kurtuldum bu sorunda arabaya binmekten korkar olmuştum :)

Kapak mümkün mertebe sıkı kapatılmalı. Merak etme bir şey olmaz, soğutma sistemi çok zorlanırsa kalorifer musluğundan su atar.
Savaş abi sıkı kapatmak ne kelime inan bileklerim kopacak sıkarken utanmasam ingiliz anahtarıyla asılacam kapağa değiştireyimmi abi nasıl olacak bu iş...

Savaş abi sıkı kapatmak ne kelime inan bileklerim kopacak sıkarken utanmasam ingiliz anahtarıyla asılacam kapağa değiştireyimmi abi nasıl olacak bu iş...
Epeydir buralarda yoktum :(. Kapağı sıkmak için anahtara falan gerek yok, elinle iyice sık yeterli. Görünürde bir kaçak yoksa ve halen araç su eksiltiyorsa aracı kaldırıp altına bir bakın, büyük ihtimalle kalorifer bağlantılarında su kaçağı vardır.

Sorun çözüldü beyler mevzu kapaktaymış kapağın içindeki yaylı sibop mekanizması kırılmış ondan kaçırıyormuş yine 10 tl ye yeni bi kapak aldım yanlız sizlere bi tüyo vereyim yeni kapağın üzerinde almanca langsam öffen (yavaş açın) yazıyor eski kapakta ingilizce high preassure (yüksek basınç) yazıyordu ayrıca her iki kapağında yüksekliğini kumpasla ölçtüm yeni kapak eskisinden yaklaşık 3mm kısa buda zannımca kapak içindeki lastik contanın daha iyi oturması anlamına gelir herkese saygılar

Geri