Stepne ve lastik pompası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ecelnico
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Stepne ve lastik pompası

hokamola link' Alıntı:
Almanlar Türkiye'deki benzin fiyatlarını görüp şoka girdikten sonra Türkiye'deki kullanıcıların benzin tüketimlerinde birkaç mililitre tasarruf ettirmek amacıyla araçları hafifletmeye karar vermişler. Bunun için ne kırpabiliyorlarsa kırpmışlar. Pompa ve kriko da buna kurban gitmiştir. Aynen Sport donanımın başına gelenlerde olduğu gibi  battle_Escrime

Kirikonun olmaması münkün değil.

Krikoyu görmek için stepnenin üstündeki plastik vidayı söküp, stepneyi çıkarmak lazım. O yüzden görememiş olabilirsiniz.

Bu karlı havada ben bu konu başlığına bişeyler ısmarlıyım  rasta_occasion

[+rep] rasta_occasion

Arkadaşlar tekerinizin patladığında  sakın stepne  ile falan uğraşmayın bu karda çamurda :)  Koçtaşta 15 liraya  çakmaktan şarj olan kompresörle tekeri şişirebiliyorsunuz. ben aracıma alcam uzun yolda falan patlarsa  tekerle uğraşmadam şişirip  lastikçiye giderim :)  zaten bana yeni bir astra hediye etseler bile o stepne diye koydukları bisiklet tekerini aracıma takıp lastikçiye gitmem :)

avukatakın link' Alıntı:
Arkadaşlar tekerinizin patladığında  sakın stepne  ile falan uğraşmayın bu karda çamurda :)  Koçtaşta 15 liraya  çakmaktan şarj olan kompresörle tekeri şişirebiliyorsunuz. ben aracıma alcam uzun yolda falan patlarsa  tekerle uğraşmadam şişirip  lastikçiye giderim :)  zaten bana yeni bir astra hediye etseler bile o stepne diye koydukları bisiklet tekerini aracıma takıp lastikçiye gitmem :)

Lastiğinizde benim eski aracımda başıma gelen gibi yanak yarılması olursa eğer o stepneyi öpe koklaya takarsınız ama :)

yoo :)  axa sigorta yol yardımı ararım :)

Stepne ile ilgili bundan önceki aracımda da bu aracımda da ilk yaptığım uygulamalardan birisi stepneyi çıkarıp kriko ile aracı kaldırıp sanki lastiği gerçekten değiştiriyormuş gibi pratik yapmaktı.

Yolda olası bir aksilik halinde sisteme, alete edavata yabancılık çekmemek açısından önceden pratik yapmanın faydası olacağını düşünüyorum (zincir takma için de).

Çünkü aksiliklerin nerede, ne koşulda karşımıza çıkacağı belli olmuyor.

bir önceki aracımda denememiştim alet çantasını vs bile açmamıştım
bir gece adana dolaylarında ıssız bir yerde aracın lastiği patladı nese değiştirmek için biraz uğraştım kriko vs
taktım ama bijon anahtarı yoktu sonradan çelik jant takıldığı için şifresi vardı yani bijon ucu ancak bijon anahtarı yoktu
nese yolda geçen bir otoban yardıma dek geldimde onlar değiştirmişlerdi
önceden kontrol edip prova yapmakta fayda var, lastiğin patlamama garantisi yok çünkü

Ben bagajda bir kompresör,bir de lastik tamir edici tüp taşıyorum.Allaha şükür daha kullanmak nasip olmadı,olmaz da umarım:)

Benim astra da yedek lastik yok tamir seti var.kislik lastigin birini arabaya koyum diye düsündüm ama sanirim lastik koyacak yerde yok,herkezde böylemi acaba o bölümü cikarilip lastik koyabiliyormuyuz

Geri