Starmaxx Lastik Diş Derinliğindeki Hızlı Azalma...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ksk_corsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ksk_corsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracı aldığımda muayenesi yeni yapılmıştı,
satın aldığım arkadaş lastikler bitik diye yeni lastik alıp sokmuş muayeneye,
Starmaxx tolero 7,2 mm diş derinliği ölçülmüş 2 yıl önce muayenede...
Dün girdiğimde muayeneye ölçüm sonucu 3.2 mm yazıyor...
2 senede, 30.000 km'de bu kadar yemesi bana fazla geldi... Kaldı ki kış boyu Alpinleri kullanmıştım...
Afyonda yollar bu sene çok bozuktu sanayiciler ana haberlere çıkmıştı afyondaki bozuk yollar sebebi ile her gün 15-20 araba geliyor diye, herkesin jantlar, ön takımlar, lastikler mahvolmuştu, ayrıca Köy öğretmeniyim, her gün araba ile gidip geldim okula, toprağa taşa çok girdim ama bu kadar azalması beni şaşırttı... Seneye değiştirmem gerekecek sanırım... Starmaxx zaten yağmur performansı ile beni hayal kırıklığına uğratmıştı (çok savuruyor) kısa sürede yemesi ile de olumsuz not aldı benden... Starmaxx düşünen arkadaşlara duyrulur... :(

Aracın lastiklerinin tükenmesinin ana sebeplerinden başlıcası yol durumundan kaynaklanır. Birde şu var tüv Türk ölçümlerine fazla inanmayın derim. Normalde araç lastikleri marka ortada gitse gitse 40 000 KM anca dayanır daha fazla bir şey beklememek gerek. O yüzden şahsen ben bu aşınmanın normal olduğu kanısındayım.

Fiyat bazından baktığımız zaman ise bence idare edecek bir lastik. Fazlasına gerek yok bana göre... sadece markaya para ödemek gereksiz.

Banada normal gibi geldi. Yollarımız kötü diyosunuz ve köy yolundan bahsediyosunuz. Bilgim çerçeveside bunlar lastik yemede çok büyük etkenler.

Yol stabilize, bozuk vs. ise çok normal.

geçen sene girdiğim tuvturk muayenesinde (antalya) 7 mm diş derinliği olan lastiklerimi 5 mm diye yazdılar. görevli arkadaş göz hesabı ölçebiliyor.

Ortalama lastik ömrünün 40.000 km. olduğu göz önüne alınırsa bozuk zeminde yapılan 30.000 km sonucunda meydana gelen 4 mm lik bir aşınma normal sayılır.

Starmax yumuşak hamurlu bir lastik.Çabuk aşınmasının sebebi ve yağmurda yol tutmamasının sebebi bu.Sanırım 30.000 km nin hepsini starmax ile yapmamışsınız.Ama firmaların ucuz lastik sunmak için ürettiği lastiklerden fazla birşey beklememek lazım.Sonuçta hiç bir firma yan ürün olarak piyasadaki ürününden üstün yada aynı seviyede ucuz ürün piyasaya sürmez.

starmaxx petlasın yan sanayisi. 30000 km bozuk stabilize yollarda gayet iyi değer bence...

normal diyorsunuz anladığım kadarı ile... bugün okuldaki hocalarda normal olduğunu söyledi... acaba benim mi beklentim yüksekti :) neyse bakalım haftasonu kışlıkları taktıracağım, temizleyip depoya kaldırayım önümüzdeki sene bir çözüm düşünürüz :)

aslında lastikler diş derinligiyle degil kaucuk omruyle olculmesi gerekir bir lastigin kaucuk omru bittiyse hic kullanılmadan rafta bile kullanma tarihi dolar ben bole biliyorum enazından lastigin yol tutusunu saglayan baslıca etmen icindeki kaucuk

Geri