ssk hakkında

gentleman_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar sımdı benım http://www.ssk.gov.tr/wps/portal adresınden sıgotamın yattıgı gozukuyor yanlız sıgorta prımın yatıyormu eger yatmıyorsa sıgortasız olarakmı gozukuyorum
ıs yerı sahıbı bana yatırmadıgını soyluyor ama bu sıteden takıp ettıgıme gore burda gozukuyor sımdı sormak ıstedıgım sıgorta prımının yatmaması benı ılgılendırırmı ıs verenın sorunumu
allah gostermesın herhangı olay karsısında sıgorta hızmetlerınden yararlanamazmıyım boyle bırseyde soz konusu ıse ne yapabılırım?

SSK nızın bildirilmemesi ile ödenmemesi farklı konulardır.İşveren ödeme yapmazsa kurum faiziyle tahsil eder.önemli olan sizden habersiz çıkışınızı vermiş olması ona dikkat edin.

şimdi sistem şöyle işliyor bülent...seni resmi olarak işten çıkarmadığı sürece senin ssk an devam eder mecburende ettirmek zorunda...ama primlerini yatırmazsa devlete kendi borçlanır sende ssk nın sitesinden primlerin ödeniyormuş gibi görürsün ..borçlarında o sorumlu yani sen değil..sen arada bak ssknın sitesine ne zman seni işten resmi olarak çıkarırsa primlerini sskda görmemeye başlıyacaksın

SSK nızın bildirilmemesi ile ödenmemesi farklı konulardır.İşveren ödeme yapmazsa kurum faiziyle tahsil eder.önemli olan sizden habersiz çıkışınızı vermiş olması ona dikkat edin.

şimdi sistem şöyle işliyor bülent...seni resmi olarak işten çıkarmadığı sürece senin ssk an devam eder mecburende ettirmek zorunda...ama primlerini yatırmazsa devlete kendi borçlanır sende ssk nın sitesinden primlerin ödeniyormuş gibi görürsün ..borçlarında o sorumlu yani sen değil..sen arada bak ssknın sitesine ne zman seni işten resmi olarak çıkarırsa primlerini sskda görmemeye başlıyacaksın

şimdi söyle bir durum var Salim abi Aytekın abı ben herhangı bır saglık sorunu yuzunden hastaneye gıtsem soyle bır uygulama ıle karsı karsıya kalırmıyım "sızın sıgorta prımınız yatmadıgı ıcın kurumumuz bu hastane masraflarını karsılamıyor"

bırde ben bu ılgılı sıteden sıgorta takıbımı gordugum muddetce sıgortalı oldugumu dusunebılırmıyım sıgorta prımım yatmasa bıle

işverenin sgk ya bidirmesi yeterli ödemiş ödememiş o senın problemin değil işveren eninde sonunda ödeyecek onu hiçbir yerde sıkıntı yaratmazlar sana o bildirdiği sürece

arkadasım şöyle söyleyim

simdi devamlı ssk dan kontrol et yatırıp yatırlmadığı sigorta bi ay geriden gelir subatta ocağı marttada şubatı görürsün bunu unutma

internetten bakma imkanın yoksada doktora gidicem vizite kağıdı verin bana de
yada çıkışını yapmışlarsa vizite kağıdı iste zaten çıkış yapılmıssa orda tarih yazar
eğer işveren ssk primlerini ödemiyosa senle ilgili bi durum yok ama emeklilikte sorun çıkabilir o konuda mevzuata bakmam gerek
eğer senden habersiz çıkış yapılmıssada çalışma bakanlğına dilekçeyle basvur hakkını sonuna kadar alırsın bakanlık onların anasını beller
aklına takılan bisi olursada cagatayselimoglu@hotmail.com ekle her türlü yardımcı olurum

Son düzenleme:
Geri