Sorunu Çözene Çikolata :) Astra Fren Sesi ..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thskt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkalar diskimi kampanamı kampanaysa benim bildiğim torna yapamassın kampanaya..
ben yazdıklarından anladığım kadarı ile balatanın durumunu bilmiyorsun belkide balatan bitik artık komple diske sürtüyor yada kampanaya .. disk tornalamak aslında pek iyi bir şey değildir diski inceltirsin onuda belirtiyim..

kampanaya torna yapılır yapılmaz olurmu.
yapılır fakat opellerde pek ihtiyac olmuyor pası temizlemek için zımparalanıyor balatalar değişiyor.
yanii elbette iyi değil fakat sıfırları cok pahalı oldugu için tornaya verilebilir.
ben sakınca görmüyorum-yarış aracı kullanmıyoruz sonuçtaki her balata değişiminde kampana-disk değiştiren görmedim ben:]
birde şöyle birşey var tornadan sonra inceliyor ama zaten üreticiler belirli bir çizgi koyuyorlar daha sonrasına zaten ne tornacı ne servis inceltir.
misal vag grubunun diskleri 4 torna yiyebiliyor.sonrası riskli;)
opellerde aynı şekilde 3 torna rahat ama sonrası sıkıntı yaratabilir...

arkalar kampana önler disk. bu ustam torna yapılır demişti ama tabi kaç sefer yapıldığını da bilmiyorum. araba yaklaşık 1 senedir bende aldığımda da vardı ama hızlı giderken sert fren yapınca geliyordu.

ayrıca balataları kontrol ettirdim ve bitmemiş hatta yeni takılmış diyenler oldu. anlamadım :)

zaten benim bildiğim balataları zamanında değiştirirsen disklerin çizilmez benim bildiğim diskler genelde balataların geç değişmesinden dolayı çiziliyor bir kere tornadan bir şey olmazda ben şahsen ikinciyi yaptırmam..

bu arada 1 senelik arabanın balatası nasıl yeni olur :) ben her bakımda kesin ön yada arka balataları değiştiriyorum çünkü bitik oluyor geçen bakımdada arkalar değişdi ondan önceki bakımlarda önler değişmişdi..

kampana ve balata dan geliyordur arkadan..

serviste ustam önler 4 kere değişirse arkalar bir sefer değişir demişti! ahaa alın siz bi kafadan bi ses daha:D
ses konusunda da benim sabahlar yapar gün içinde hızlıyken yapmaz duracağıma yakın yapar..

Arkadaşlar disk frenlerdeki balatalar, eğer çok sık fren kullanmıyorsanız, 30-35bin km ye kadar dayanır. Hatta ben 40 binde değiştirdiğim olmuştur. Kampana frenlerin balataları disk frenlere oranla 2-3 kat daha fazla zaman kullanılarak değiştirilebilir... Ama her disk frenlerinizin balatalarını değiştirdirken kampanalarıda zımparalatınız ki; balataları çabuk bitirmesin yada ses gibi sorunlar yapmasın. Birde balata ile diskin yada kampananın arasına toz sıkışırsa da ötme yapabilir. Birde her bakımda mutlaka balataları tutan pabuçların yada tırnakların yağlanıp frenlerin iyice alıştırılması lazım. Takdir edersiniz ki; tozun çamurun içinde çalışıyorlar sıkışma paslanma yapmış olabilirler...
Siz iyisimi bir frenciye gidip frenlerinizi söktürüp temizletiniz, zımparalatınız ve yağlatıp alıştırmalarını da yaptırınız. Bu arada balataların durumunu da iyice görmüş olursunuz. Bazı tozsuz nitelendirilen sert balatalar da ötme yapabilir, bunuda frenci anlar herhalde...

problem balata veya disklerdedir...tabii silindir arizali ise isiniyor sertlesiyordur...cikolata benim vermem :D

dün akşam frenciye gittim. usta buna tornalatmayı pek tavsiye etmiyoruz ama iyi bi torna ustası bunu halledebilir dedi. saat geç olduğu için yaptıramadık. kısmetse bugun gidip kampanaları tornaya verecem.

en ucuzundan başladık dur bakalım. olmazsa balatalar değişecek o da olmazsa kampanalar :D

ondan sonra çikolata kimin karar verecez. eğer kampana tornasında düzelirse çikolata LND ' nin. Yok değilse o hepimize alacak çikolata :)

Geri