sorun sizce nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vectra92
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu konuları çok ama çok konuştuk lastiğin imal yılı önemli değil. Önemli olan aracın kullanıldığı yollar... sadece imal yılı 2008 diye lastik değiştirmenin mantı yok bana göre.

Lastikleri çapraz değiştirmedim. Fakat biraz önce lastikçiden geldim, söylediği şu oldu; Lastiklerin 2008 yılı imalatı olduğu için artık sertleşmiştir, sorunun kaynağı bu. Değişmesi gerekiyormuş. :(

çapraz değiştirerek deneyin ancak lastikleriniz eski ise değiştirmeniz sizin yararınıza olacaktır.. can taşıyorsunuz.. lastikleriniz 2008 yılından beri aracınızın altındaysa şayet 5 yaz 5 kış görmüş demektir hava ısısı sıcak soğuk farkı sürtünme ısısı v.s. ve bir o kadarda çevresel faktörlerin etkisiyle yıpranmıştır ve sertleşmiştir.

öndeki aşınmış lastikerinizi arkaya takmak önlerede yeni lastik alıp takmak bence çok uygun birşey değil.zaten sizde rahatsız olmuşsunuz.değişecekse 4 lastik birden değişmesinde fayda var.yol tutuşu ve fren mesafesi ayrıca frene bastığınızda aracın dengesi için lastikler çok önemlidir.

4 lastik değil bana 6 lastik yolu göründü.2 kış lastiği 4 tanede dört mevsim lastik almak şart oldu. Şimdilik lastik tavsiyesi araştırıyorum. Bayramdan sonra kısmetse halledicez.

Geri