son demler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmet28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahmet28

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
motor gaz ayarından sonra dengesiz sarsıntılı çalısıyordu bir kaç gündür sabahları resmen devir 0 ile 1000 arasında gidip geliyor çiğ benzin kokusu ortalığı alıyor motordan tak tuk ses geliyordu ve bugün artık motorun soğumasına gerek kalmadan stop edip çalıştırınca bile aynı durumlar oluyor ve subaplardan çatır çatır ses geliyor yarın video çekip koyacağım tamda uzun yola gidecektim göze aldım bu motorda bişey var masraf etmekle düzelecek gibi değil patlasın çatlasında yenisini bari alırız uzun yolda macera arayacağım kendime yarın kaldığıyerde bırakırım artık birde arabanın motorunu kapsayan kaskovar mı trigeri falan da yaklaştı bunun bir iki milyAR trigere verene kadar kaskoya verip yaptırsam kaskodan

ilginç bir düşünce yapısı yapısı :D

Türk uyanıklığı.... yıkayım da bir yere nasıl yıkar isem öyle yıkayım... yaw 10 yaşından büyük araçların kasko yapılmadığı bir ülkede yaşadığımızı hatırlatmak isterim.

kasko arızayı kapsamaz anca çekici yollar...yolda kalmaktansa yola çıkmamak heryönden daha iyidir.ayrıca motor yapmak var 3 bin tl ye mal olan motor yapmak var 6 bin tl ye mal olan... masraf büyümeden yaptırın bence... en basitinden grank ve blok sağlamken kırmayın derim....

Ahmet abi corsa kaç model?
Hiçbir kasko arızayla ilgilenmez,hasara bakar.
Çözülmeyecek problem yoktur abim, sen doğru ustayı bulmaya bak. Yoksa hurda niyetine satmak durumunda kalcan. Belkide daha kötü sonuçlar doğuracak sana.

araç 2007 corsa d 91000 km de gitmek zorundayım servise gittim dedi ki triger zamanı gelmiş aşınmışmış bin ile bin beşyüz arası değişir o değişirken motorda açılır durumuna bakılır sıkıntı varsa fiyat yükselir özel servise gittim dedi ki bu ses subaptan geliyor subap vuruyor ama gaza yüklenince kesiliyor subap başına kurum gelmiş olabilir böyle devam et bakalım ne olacak bende bu gün düğün için trbzona gideceğim orada tanıdığım ustalar var 160 km gider herhalde iyice baktırayım diyorum

Abi sandığın kadar önemli bir problem olmayabilir.
Yani herkes motor yaptırıyor vs dünyanın sonu değil. Lakin 91000'de motordan yana sıkıntı bana pek mantıklı gelmedi. triger veya subap'tır belki dedikleri gibi.
Niye bu kadar kafaya taktın?

Çiğ benzin ve dengesiz çalışma ateşleme sorununa işarettir, arabayı yolun kenarına bırakıp gitmeye pek gerek yok gibi. Ayrıca 1000 liraya trigerin yanında tornavida , şiş, katana samuray kılıcı gibi bişeylerin saplanması lazım ...bir triger işçiliğinin malzeme dahil 250 lirayı aşıp bahsettiğiniz meblağları bulması düpedüz kamasutralı fanteziye girer(ayakta saplama pozisyonu)
Aracınızın 1.4 benzinli olduğunu var sayarak triger setinin 160 lira olduğunu, işçiliğin 45-50dk en fazla sürdüğünü ve 90 lira el emeği ödeyip 250 liraya halledebileceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim.

Triger değişimine 1000tl diyen servis görevlisini V kayışıyla dövmek lazım..

O kadar ucuz mu bu zincir araç 1.2 zincirli neyse gittim trabzona bu gün gitmişken gaz ayarı yaptırırım diye benzinle gittim yılların ustası bi baktı dedi ki subap fincaninin içinde yağ kalmıyor araya kurum girmiş olabilir o ses gaz verdiginde yağ doluyor ses kesiyor hidrolikli mi neymiş subap temizlense bile duzelebilirmis ams zamanım uzun sürer dedien benimde düğün ardından dönmem gerekiyordu en azından sorunun ne olduğunu öğrendim trigerde bir şey olduğunu sanmıyorum zaten servis onu klasik bakım kitapciktaki gibi km ye göre söylüyor ışte ama söylediğiniz kadar ucuzsa yarın degistireyim hemen nerede yapıyorlar o fiyata ustalar motor inecek falan diyor neyse sonra gaz ayarını yaptırdım şükür artık sendeleme gaz kesme yok inşallah sabahta olmaz hadi hayırlısı fincanin tamiri için 350, tl istediler bu arada o halde 400 km yaptım bir sıkıntı olmadı belki kendiliğinden düzelir biraz daha kullanayim duzelmezse actiracagiz motoru artık

LT18i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 01:14 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 01:01 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=GB6c6PO6mpw&feature=youtube_gdata_player

LT18i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri