[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]İşte dakika dakika yaşananlar;
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]ENKAZA HALA ULAŞILAMADI!
09:20 BBP Genel Merkezi'nden Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç bir açıklama yaptı."Şu ana kadar hiçbir yerden bizi rahatlaCep telefonu sinyali alındığı, az da helikopter sinyali alındığı 10 saat önce bize bildirildi. Ama henüz hiçbir sonuca ulaşılamadı. Genel Başkanımız TBMM'nin bir üyesidir. Sayın Başbakanı bugün hiçdeğilse bir mitingini iptal ederek olay yerine gitmeye ve bizzat ilgilenmeye çağırıyoruz. TBMM Başkanı şu ana kadar hiçbir suretle ilgilenmemiştir. Bırakın ilgilenmeyi Genel Merkez'imizi bile aramamıştır. Onu da görevinin başına çağırıyoruz."
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]07:53 Bu arada, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri bulmak için Kurucaova köyü Kaman Dağı, Çatalkaya ve Güneyoluk mevkilerinde arama çalışmaları devam ediyor.[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]07:30 Bölgede bulunan Bakan Beşir Atalay'ın içinde bulunduğu aracın geçeceği güzergaha, bir grup BBP'li genç otomobil park etti. Yolu kapatan gruptakiler, helikopterin bir an önce bulunmasını istedi.
''Başbuğ Muhsin'' şeklinde bir süre slogan atan gruptakiler, asker ve korucuların uyarıları üzerine park ettikleri aracı yoldan çekti.[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]07:03 Yaklaşık 800 kişilik bir kurtarma ekibi bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede soğuk havanın etkili olduğu ve çalışmaların zorlukla yürütüldüğü belirtiliyor.[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]02:04 Arama çalışmaları Göksun ilçesi Kurucuova mevkisindeki 2 kilometrelik bir alanda yoğunlaştırıldı. Arama kurtarma çalışmalarına Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu'da bizzat katılıyor.[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Bölgede şu andaki hava sıcaklığı
-13 derece, kurtarma çalışmalarını
1,5 metreye varan kar olumsuz
yönte etkiliyor...[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]01:17 BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikoptere henüz ulaşılamadı.
Askerler, sivil savunma ve acil kurtarma ekipleri ve bir grup partilinin de katıldığı çalışmalar kapsamında[/FONT] [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Çardak beldesinin güneyindeki dağlık kesimler ile Sisne mezrasının iki kilometre kuzeyindeki dağlık alanda arama yapıldı.
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]AMBULANSLAR HAZIR BEKLETİLİYOR[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Çok sayıda ambulansın hazır bekletildiği arama çalışmaları sırasında helikopterin enkazına ulaşılamadı. Sisne mezrası kuzeyindeki dağlık kesimdeki arama çalışmalarını Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek de izliyor.
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]ARAMAYA KİMLER NE İLE KATILIYOR?
Genelkurmay Başkanlığına ait 2 skorsky ve 1 casa uçağı, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait H-160 tipi bir helikopter arama çalışmalarına katılıyor
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Çalışmalar 345 jandarma subay, astsubay ve erbaş, Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü ekipleri, Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğünden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği ile 897 geçici köy korucusu ve 60 AKUT personeliyle devam ediyor.
Bu arada Muhsin Yazıcıoğlu'nun sağlık durumunu merak eden çok sayıda yakını da Sivas'tan Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi.
01:16 Arama kurtarma çalışmalarındaki belirsizlik sürüyor. Enkaza henüz ulaşılamadı. Şu an itibariyle kazanın üzerinden 9 saat gibi bir süre geçti. Hava sıcaklığı bölgede eksi değerlerde zeyrediyor, kar kalınlığı yer yer iki metreye kadar ulaştığı belirtiliyor.
Ziyaretçiler;
BBP Genel Merkezi'ne akşam saatlerine gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yaklaşık 2 saat boyunca BBP yöneticileriyle görüştü. Vural çıkışta "Umut ediyoruz Sayın Yazıcıoğlu'ndan hayırlı haberler gelir" dedi.
MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta BBP'yi ziyaret eden isimler arasında yer aldı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te yaklaşık bir saat süreyle BBP yöneticileriyle görüştü.
00:45 Kahramanmaraş'ın Göksun Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmalarının Sisne mezrasında sürdüğünü söyledi.
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]23:05 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterinin aranması çalışmalarının[/FONT] [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]hava muhalefeti nedeniyle durdurulduğu öğrenildi.
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]ERDOĞAN: ENKAZA YAKINLAŞILIYOR
23:04 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP lideri Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu helikopterin düşmesi ile ilgili, işin netleşmesine yakın olduklarını söyledi.
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]22:49 Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Yaşar Topçu, devletin tüm imkanlarıyla olaya el koyduğunu açıkladı. Topçu, Göksun Kırcaova'dan sinyallerin alındığını ve bölgeye CASA uçağının yönlendirildiğini kaydetti. Topçu, Türk milletinden Yazıcıoğlu ve diğer yaralılar için dua istedi.
22:41 Kahramanmaraş'ta 22.32 sularında 112 telsizlerinden geçen anonslardan enkazın bulunduğu yönünde bir iddia ortaya atılmıştı.[/FONT] [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Bu iddia, bölgedeki güvenlik güçleri tarafından yalanlandı.
22:31 Bölgeden çok önemli bir haber geldi. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmaları, Göksun ilçesinin Kızılcık Yaylası'nda yoğunlaştı.
CEP SİNYALLERİ ALINDI
22:23 Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yolcu ve kaptanın cep telefonlarından düşükte olsa sinyallerin alındığını ve helikopterin koordinatörlerinin bu şekilde belirlendiğini söyledi. Yıldırım, devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini söylerken enkaza henüz ulaşılamadığını ifade etti.
İHA MUHABİRİNİN TELEFON KAYDI
22.10 Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İHA muhabiri İsmail Güneş'in son telefon konuşmasının kayıtlarını dinlediğini açıkladı. Tanılır, Güneş'in telefon görüşmesinde bölgedeki yoğun sis ve tipiden bahsettiğini söyleyerek, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
GENEL MERKEZDE TEDİRGİN BEKLEYİŞ
21:58 Büyük Birlik Partisi'nin Ankara'da bulunan Genel Merkezi'nde de büyük haraketlilik yaşanıyor. Partinin önünde toplanan binlerce partili, Yazıcıoğlu'ndan haber beklerken, partiye geçmiş olsun ziyaretleri de sürüyor.
[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]BÖLGEDE KAR VE TİPİ VAR
[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]21:55 Zaman giderek daralıyor, bölgedeki aramayar sürüyor. Hava muhalefeti nedeniyle, havadan aramalar ikinci bir emre kadar durduruldu. Karadan yürütülen çalışmalar ise ne yazıkki kar nedeniyle çok zor koşullar altında yürütülüyor.
ARAMA EKİPLERİ İKİYE BÖLÜNDÜ
Tüllüce, mevkisi ile Sinse Köyü arasındaki çalışmalarda helikopterin enkazına şu ana kadar ulaşılamadı. Helikopterin, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Geben Beldesi yakınlarına düşmüş olabileceği ihtimaline üzerine bu bölgede de arama yapılmasına karar verildi.
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]ATALAY BÖLGEYE GİDİYOR
21:47 İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü, arama çalışmalarının başında olmak üzere BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun
21:10 Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Yaşar Topçu, enkaza halen ulaşılamadığını açıkladı. Topçu, Başbakan Erdoğan'ın krizi bizzat yönettiğini söyleyerek bu konuda dakika dakika bilgi alındığını söyledi. Bölgede soğuk ve karlı havanın çalışmaları etkilediğini söyleyen Topçu, 250 kişilik askeri ekip ve sivillerle birlikte çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.
20:08 Arama kurtarma çalışmaları giderek güçleşiyor. Enkazın Tüllüce mevkisinde olabileceği yolundaki istihbarat üzerine burada yoğunlaştırılan aramalarda enkaza rastlanmadı. Bunun üzerine aramaların Sisli Köyü mevkisinde sürdürülmesine karar verildi. Arama çalışmalarına katılan ekiplerin Sisli Köyü mevkisindeki çalışmaları sürüyor.
19:53 BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgedeki Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Çardak beldesi Belediye Başkanı Hami Özdil, arama çalışmasının sürdüğünü söyledi. Özdil, şu saate kadar arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ancak enkaza ulaşılamadığını açıkladı.
19:14 BBP partisinden yetkililer canlı yayında kazayla ilgili soruları
cevapladı;
Açıklama şöyle;
Dua etmemiz lazım. Genel Başkanımızla birlikte kazada yaralanların tamamı
19:00 Başbakanlık, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazının koordinatlarının tespit edildiğini açıkladı.
18:43- Muhsin Yazıcıoğlu'nun evinde ise endişeli bekleyiş sürüyor. Yazıcıoğlu'nun eşi Gülifer Yazıcıoğlu'da doktor kontrolünde tutuluyor.
TSK'DAN GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER
18:41- Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgedeki arama kurtarma çalışkmalarına katılıyor. TSK, bölgeye gece görüşlü helikopter gönderdi.
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]KAYSERİ VALİLİĞİ: YENÜZ ULAŞILAMADI
18:39- Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada bölgeye henüz ulaşılamadığını açıkladı. Bu arada bölge hastaneleri teyakkuz halinde.
BÖLGEDEN ÇELİŞKİLİ HABERLER GELİYOR
18:21- Bölgeden çelişkili haberler geliyor. Kahramanmaraş Valisi Tanıklar, enkaza ulaşılamadığı yönünde açıklama yaparken Sivas Valisi, yaralılara ulaşıldığı yönünde bir açıklama yaptı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Topçu, Sivas Valisi ve bölgedeki jandarma kaynaklarından alınan bilgilerin bu yönde olduğunu söylerken, yaralıların Kayseri'ye iletildiğini açıkladı.
Önemli Not: Yaralılar için zaman daralıyor. Bölgede hava tamamen karardı. Arama kurtarma çalışmaları konusunda ise bölgeden çelişkili açıklamalar geliyor. BBP Genel Merkezi'nden yapılan açıklama ne yazıkki resmi kaynaklar tarafından henüz doğrulanmadı.
VALİ: ULAŞILAMADI
18:18- Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanıklar, Habertürk'te yaptığı açıklamada, yaralılara henüz ulaşılamadığını söyledi. Bölgenin olağanüstü zor koşulları bulunduğunu ve tahmin edilen bölgenin kar altında olduğunu söyleyen Tanıklar, bölgedeki yerel halkında arama kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade etti. Kendisinin de kaza bölgesine hareket ettiğini ve bölgeye ulaşmak üzere olduğunu söyleyen Tanıklar, İçişleri Bakanlığı'nın kazayla ilgili gereken hazırlıkları yaptığını kaydetti.
18:00- ABDULLAH GÜL'DEN AÇIKLAMA
Yakın bir arkadaşımdır ve önemli bir siyasi partinin genel başkanıdır. Şu an henüz olay yerine ulaşılamamıştır. Tüm görevliler ulaşmak için büyük bir gayret içerisindedir.
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]18:10: SEVİNDİREN HABER GELDİ
İlk bilgiler kazada ölen hiç kimsenin olmadığı yönünde. Bu arada Ulaştırma Bakanlığı, helikopterle bağlantının tamamen kesildiği ve enkaza cep telefon sinyalleriyle bulunduğu açıklandı.
18:10: AYAĞI KIRILDIĞI İDDİASI: Yazıcıoğlu'nun ilk bilgilere göre ayağının kırıldığı öğrenildi... Emniyet kaynaklarından gelen bilgiler bu yönde oldu...
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]18:00: VALİ'DEN GELEN SICAK AÇIKLAMA
Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na ulaşıldığını bildirdi.
Bilici, ''Bana gelen bilgilere göre, kurtarma ekipleri olay yerine ulaştı. Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık"dedi.
Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin, Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken Kayseri Erkilet Havaalanı'nda yakıt ikmali yapacağı öğrenildi.
17:00-Saat 13.30'da Kahramanmaraş'tan hareket eden Yazıcıoğlu ile 5 kişinin bulunduğu özel helikopter ile Maraş'ın Göksun ilçesi civarında temas kesildi.
Bunun üzerine teknik ekiplerin yaptığı araştırmada helikopterin Çardak beldesi yakınlarında bir dağın eteğine düştüğü anlaşıldı.[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]
İNTERNET HABER SİTESİNDEN ALINTIDIR.
[/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]
[/FONT]