Mustafa Bey, size bir sunu göndermek istiyorum. Lütfen okuyun
Okudum ve teşekkür ediyorum.
Sunumda atlanmış olan detaylar yok değildir ve sunumdaki rakamsal verilerin doğruluklarıda tartışılır.
Örneğin 1999 depreminden sonra ASKİ ve DSİ' kesilen paralar ve bu kesintilerin Master Planlarda hedeflenen yatırımlara etkisi, 2001 krizinin yatırımcı kuruluşlara etkileri, ASKİ ve DSİ nin geçmiş yıllara oranla yaptığı yatırım miktarları nelerdir, gibi konulara değinilebilir. ( Örneğin İSKİ' nin 2006 yılı yatırımı : 650 trilyondur. sadece altyapı yatırımı )
Ayrıca sözkonusu sunumda gereğinden fazla ayrıntıya girilmiştir, fakat en dikkat çeken noktası KIZILIRMAK PROJESİ nin ASKİ tarafından fizibilite ve ÇED çalışması yapmadan uygulamaya başlamış olduğunun vurgulanmasıdır. Çevre Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve daha ismini saymakla bitiremiyeceğimiz kurumlardan RUHSAT ALMADAN ( veya olumlu görüş almadan ) böylesine büyük bir işe başlanması mümkünmüdür.
Suyun Kirli olması, İnsan Sağlığına Uygun Olmaması gibi bir sorunun ortaya çıkması durumunda bırakın ASKİ yada DSİ yetkililerini Ankara Valisi hatta Başbakan dahi etkilenir.
Sunumun Genelinde vurgulanan
bugünkü su sıkıntısında KÜRESEL ISINMA nın yada diğer adıyla KURAKLIĞIN etkisi yoktur demek, kesinlikle yanlış olur.
Daha önceki mesajımda da dediğim gibi,
kesinti yapılarak su tasarrufu yapılaması Sayın Melih GÖKÇEK' in almış olduğu yanlış bir karardır.
Tabikide yatırımcı kuruluşların hatalarıda vardır, gerekli önlemlerin alınması konusunda geç kalınmıştır, ama konunun önemine binayen en azından içinde bulunduğum kurum için konuşuyorum, İSKİ yetkilileri gerekli çalışmaları azami özenle yürütmektedirler.
www.iski.gov.tr
http://www.iski.gov.tr/arasayfalar.php?digerhaberler&hdevam=137