soğutma suyu durumu

alper inan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2006 model astra h (1,6 twinport) aracıma kontağı takar takmaz yol bilgisayarı ekranında "soğutma suyu durumu" yazısı çıkıyor. radyoyu açınca veya yol bilgisayarına ait herhangi bir menüye girene kadar bu şekilde kalmaya devam ediyor.

hararet göstergesi de yok arabada, yaz sıaklarında kıllandırıyor haliyle.

radyatör suyunu kontrol ediyorum eksilme falan yok neden olabilir, normal midir?

İlk önce motor su kabının içindeki sensörü değiştirin. Sorun çözülmezse su kabını da değiştirin. Ama sorunun en iyi çözümü, motor su kabını ve içindeki sensörü beraber değiştirmektir.

bende de aynı problem vardı, servise götürdüm, su haznesi içindeki seviye sensörünü değiştirdiler, problem çözüldü 35-40 tl arası bir tutar ödedim. yan sanayi daha da ucuz olabilir...saygılar.

2006 model astra h (1,6 twinport) aracıma kontağı takar takmaz yol bilgisayarı ekranında "soğutma suyu durumu" yazısı çıkıyor. radyoyu açınca veya yol bilgisayarına ait herhangi bir menüye girene kadar bu şekilde kalmaya devam ediyor.

hararet göstergesi de yok arabada, yaz sıaklarında kıllandırıyor haliyle.

radyatör suyunu kontrol ediyorum eksilme falan yok neden olabilir, normal midir?

selam ,
aynı sorun bendede vardı sensör arızalanmıştır , tek başına senör takılmıyor, komple depo ile beraber değiştirmeniz gerekiyor , yetklili servizde 80 tl montaj + işçiliğe bitmişti.
5-6 ay önce.

teşekkürler...

80 tl + işçilik yerine, suyu manuel olarak kontrol etmenin bir sakıncası olabilir mi?
müşir arızasının fanı açıp açmamakla ya da aracın hararet yapıp yapmamasıyla bir ilgisi var mıdır?

teşekkürler...

80 tl + işçilik yerine, suyu manuel olarak kontrol etmenin bir sakıncası olabilir mi?
müşir arızasının fanı açıp açmamakla ya da aracın hararet yapıp yapmamasıyla bir ilgisi var mıdır?

Manuel olarak kontrol etmenin bir sakıncası olmaz , kontrolü eilinizde bulunduğunuz sirece sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum fakat eksilme olduğu zaman müşürde arızalı olduğu için seviyeyi takip edemez ve hararet riski ortaya cıkabilir.
Yukarıda fiuyatı toplam 80 tl yazmam gerekiyordu hatalı yazmışım 80 tl = komple hazne + işçilik bedelidir)
Değiştirmediğiniz takdirde sürekli yol bilgisayarında uyarı verecektir.Bu insanı gıcık eden bir durum en azından beni ediyordu :)

aynı sorun benım aractada war .. coolant level dio..sorun olmasada o yazıyı gorunce canım sıkılıo..yaptırmak lazım :))

Geri