Soğutma fanı titreşim sorunu

veru

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,

Bu foruma katılma vesilesi olan arıza hakkındaki durumu paylaşmak istiyorum sizinle.

Gedizler'den almış olduğum 2013 model Corsa 1.4 Enjoy Active aracımda aldıktan sonra ara ara oluşan bir titreşim problemi yaşadım. Sürüş sırasında aracın normal gidişatından farklı, ekstra bir titreşim oluşuyor ve bu sürekli oluşmuyor. Soğutma fanından şüphelenmiştim, haklı çıktım.

Ancak, 3-4 kez servise gidip gelmek ve Gedizler'e durumu ispat etmek zorunda kaldıktan sonra yapılan incelemede sorunun soğutma fanında olduğu ifade edildi ve fan değişti ancak problem yine devam etti.
Bunun üzerine, fanın en yüksek seviyede çalışırken yaydığı titreşimi, kasanın %100 soğuramadığı, bunun bir arıza olmadığı, bu şekilde kullanmam gerektiği #opel corsa'nın yapısal durumu nedeniyle kaynaklandığı söylendi.

Ben hayatımda böyle birşey duymadım bugüne kadar, tabiki de ikna olmadım. Zaten yapısal bir durum olsa bana ilk gittiğimde söylerlerdi ben o kadar sordum, genel bir problem olduğunda araçlarda bu bize bildirilir, teknik servis elemanlarımız bilir demişlerdi. Soğutma fanını değiştirdikten sonra düzelmeyince, "yok bu yapısal sorun" yaklaşımı hiç inandırıcı gelmedi bu yüzden.

Gerçekten Gedizler'in servis yaklaşımından hiç memnun kalmadım. Kaç kere gittik geldik, artık bezdirdiler beni, ben ısrar etmesem sorun var bile demeyeceklerdi.

Şikayetimvar.com'a da yazdım. Hiç memnun değilim bu sorundan.

Gözümle de gördüm, gösterdiler, zaten tahmin ediyordum, fan motoru en yüksek devire girdiğinde titreşim sorunu oluşuyor. Benzer sorunla karşılaşan
var mıdır?

Aracı bu haftasonu tanıdığım bir Opel ustasına götüreceğim. O da böyle birşey normal değil dedi telefonda.

Yardımlarınızı rica ediyorum.

aracınızın önden kazası varmı? radyatörün bağlı olduğu lastik ayaklar titreşimi emecek düzeyde yumuşakmı?

Selamlar,
Aracın hicbir kazası yok, 1.el
Gedizler'deki usta bana fanin plastik ayaklarini gösterip yeteri kadar soguramiyor dedi, yapisal dediler ama sertliği konusunda bir fikrim yok. Normal bir plastikti benim için.

Ayrica boyasina filan da baktircam aracin iyice killandim, sifir araçlarda bile boya olabiliyormus.

Gedizler dışında Beşiktaş'taki opel yetkili servisi onerdiler. Sizin bir tavsiyeniz var mı? Opel Turkiye'den olumlu bir yanit almazsam, Almanya'ya kadar iletecegim bu sorunu.

Özel bir serviste ustaya sorun bakalım onlar ne diyecek genelde yetkili servisten daha iyi bilirler.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

fan radyatöre bağlıdır muhtemelen ve radyatöründe bağlantı ayaklarında yumuşak lastikler bulunur. bunlar titreşimi emsin diyedir. sizin fan değişmiş yani sıfır takılmış... eğerki fanda fabrikasyon bir hata yoksa bu lastiklerde sorun olmalı. yada radyatör sıkışmıştır esneyemiyordur. ama ne kadarda radyatör sıkışsa sağlam düzgün yeni bir fanın titreşimi minumum düzeyde olmalı...
başka bir yetkiliye uğrayın özel servisin birinin çayını içip bir gösterin illaki bir çözümü bulunur...

Palionunda aynı sorunu vardı fan çalışınca her tarafı titretiyordu. Biraz titreşim normal

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

[MENTION=2773]winner[/MENTION].
Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim.
Dediğim gibi dün güvendiğim bir ustaya gösterdim.

kendisi dediğiniz gibi fanı taşıyan plastik kasanın bana 2-3 santimlik bir esnemesi olduğunu eli ile esneterek gösterdi. Bu kadar esnemesi normal değil, bu esneme titreşim yapar, sabit olmalı dedi, bu parça belki de orijinal değil dedi.

Önce Gedizler'e bu bilgi ile götürüp tekrar inceleteceğim. Bakalım farklı birşey önerecekler mi? Olmazsa başka bir servise...

Bu arada sizden ricam Opel Corsa'sı (tercihen 1.4 otomatik) olanlar, 2013 model olursa iyi olur ama eskilerde de muhtemelen durum aynıdır, bu fanı taşıyan siyah plastik kasayı eliniz ile ileri geri esnetmeyi dener misiniz? Bir kıyaslama yapmamız lazım. 2-3 santimlik esneme var mı yok mu?

Herkese verdiği bilgiler için çok teşekkürler.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 18:23 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 18:21 ----------

Usta titreşimi kendi de gördü, çok rahatsız edici olmamasına rağmen normal olmadığını söyledi, içeriden hissedilmemesi lazım, bu normal değil, bence siz Palio'ya da bir baktırın. Ufak bir çamur yapışsa bile fana, balansını bozup titreşime sebep olabilirmiş.

Palionunda aynı sorunu vardı fan çalışınca her tarafı titretiyordu. Biraz titreşim normal

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

fanın motorunda balans ayarı düzgün mü acaba eğer elektrik motorları gibiyse rotorda balans ayarı vardır ve bozuksa titreşim yapar onun harcinde birde bağlantılara bakmak gerek yeterli torkta sıkıldı mı yoksa fazla sıkılıp varsa lastik takozların işlevini yerine getirmesine engel oldu mu eğer yine olmazsa serviste başka bir corsada durumu karşılaştırın derim

Selamlar,
Tüm işlemler yetkili serviste yapıldı, fan değişti, o yüzden balans ayarını da yaptıklarını varsayıyorum, ama ben yine de kesin konuşmuyorum.

Bu haftasonu tekrar aynı servise (gedizler) götürüp, "aldığım bilgiler doğrultusunda bunun yapısal bir arıza olmadığını öğrendim, bana aynı model, yakın km bir başka araçta sorunun oluştuğunu gösterin", diyeceğim. Bu esneklik olayını da bir başka araba ile kıyaslamalarını ve bana göstermelerini isteyeceğim.

Tşkler.

fanın motorunda balans ayarı düzgün mü acaba eğer elektrik motorları gibiyse rotorda balans ayarı vardır ve bozuksa titreşim yapar onun harcinde birde bağlantılara bakmak gerek yeterli torkta sıkıldı mı yoksa fazla sıkılıp varsa lastik takozların işlevini yerine getirmesine engel oldu mu eğer yine olmazsa serviste başka bir corsada durumu karşılaştırın derim

Selamlar,
Tüm işlemler yetkili serviste yapıldı, fan değişti, o yüzden balans ayarını da yaptıklarını varsayıyorum, ama ben yine de kesin konuşmuyorum.

Bu haftasonu tekrar aynı servise (gedizler) götürüp, "aldığım bilgiler doğrultusunda bunun yapısal bir arıza olmadığını öğrendim, bana aynı model, yakın km bir başka araçta sorunun oluştuğunu gösterin", diyeceğim. Bu esneklik olayını da bir başka araba ile kıyaslamalarını ve bana göstermelerini isteyeceğim.

Tşkler.

eğer pervaneden balans yapılıyorsa o düşmüş olabilir fabrikada yapılıyor olması gerekir benim bildiğim metal bir klips takılıyor pervaneye eğer rotordaysa rotorun dökümünde oluyor onu yapmak çok zor en güzeli karşılaştırmak benim araç bozuk olmadığı halde 30 derece havada bile fan açmıyor niyeyse hararette yapmıyor o yüzden ona bakıp bişey söyleyemedim

Geri