Soğukken gelen uğultu, ısınınca geç çalışma ve vuruntu!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deluxe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deluxe

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bu sorunlar çoktandır vardı ama aldırış etmiyordum. Bugün bindim araca sabah çalıştırdım uğultu sesi baya artmış durumda. Debriyaja basınca kesiyor bırakınca geliyor. Motor ısınınca ses namına birşey kalmıyor.

Diğer bir sorun soğukken çalışma sorunu yok motor sıcakken marş zayıflıyor ve çalışma anında hafif vuruntu yapıyor. Bu arada ABS ve EPS ışıkları bir süre yanık kalıyor ve sönüyor.

Böyle bir sıkıntı yaşayan var mı? sorunun kaynağını bilen varsa yazsın lütfen

bugün sabah çalıştırdım hızlı ve ilk marşta çalıştı uğultu sesi yine vardı, motor ısınınca stop ettim çalıştırmak istedim 2. denemede çalıştı. Marş motoru yorgun basıyordu bunu hissediyorum.

Böyle bir sorunla karşılaşan yok ki cevap verilmemiş. Dur bakalım hayırlısı bu şekilde biniyorum patlağı nereden verecek göreceğiz

Debriyaja basınca kesilen uğultu debriyaj bilyesinden kaynaklanır. Diğer vuruntuyu aracı görüp dinlemeden sağlıklı birşey söylemek zor. Birçok nedenden ötürü yapabilir.

Debriyaja basınca kesilen uğultu debriyaj bilyesinden kaynaklanır. Diğer vuruntuyu aracı görüp dinlemeden sağlıklı birşey söylemek zor. Birçok nedenden ötürü yapabilir.

vuruntu dün akşam ve bugün sabah itibari ile yapmadı. Onu fazla takmıyorum şimdilik, Bu marş motorunun zayıflaması neyden kaynaklı olabilir ?

Birde debriyaj bilyası sorunlu ise bu uğultu sesi ilerde daha çok artar mı?

Marş motorunuzun dişlisi aşınmıştır tam kavrama yapamaz ya da elektrik düşük geliyordur ondan zayıf marş yapar. Debriyaj bilyesinin arıza nedenlerinin çoğu, sol ayağın debriyaj üzerinden tam çekilmeden araç kullanma alışkanlığınızdır. Böyle bir alışkanlığınız varsa terkedin. Ve evet can alıcı soru için, evet ses gitgide artar, çünkü sağlıklı değildir bilyeniz ve giderek dahada kötü olacaktır.

Marş motorunuzun dişlisi aşınmıştır tam kavrama yapamaz ya da elektrik düşük geliyordur ondan zayıf marş yapar. Debriyaj bilyesinin arıza nedenlerinin çoğu, sol ayağın debriyaj üzerinden tam çekilmeden araç kullanma alışkanlığınızdır. Böyle bir alışkanlığınız varsa terkedin. Ve evet can alıcı soru için, evet ses gitgide artar, çünkü sağlıklı değildir bilyeniz ve giderek dahada kötü olacaktır.

debriyaj ayağımda kullanmam buna çok dikkat eden biriyimdir. Marş konusunda akü mü zayıf acaba diyorum kendi kendime ama akü de sorun olsa sabah soğuk hava da tek marşla hızlı bir şekilde çalışmazdı..

bülent bey herhalde daha sonraları volan güçlendirilmiş marş motoru taktırıp sonra söküp satıyormuşşunuz. Tel verirmisiniz. 05057474088

Geri