Şoförü çileden çıkartan 10 hareket

aslında şu yeşil yandığında arkada da büyük bi konvoy varsa, 4 bilemedin 5 sıra araç geçebiliyor sadece.. sebebi de arka arkaya hareket etmeleri bi türlü mümkün olmuyor mutlaka arada 1 araç boy açılıyor arkadaki de ondan sonra gaza basıyor, ben buna da kıl oluyorum,

yeşil yandığında korna olayına da bazen girmemek mümkün değil, en önde bir araç ve siz ikinci 3. yada farketmez 5. araçsınız, yeşil yanıyor, aradan 3-4 sn geçiyor ve halen hareket yok.. siz kornaya basana kadar hatta, bunlara da ayrıca kıl oluyorum, şöyle yapılı bi arazi aracım olsa.. yeşil mi yandı.. saniyeler ilerlemesine rağmen hareket etmiyor mu... valla kornaya falan basmadan yapıştırırım tamponuna hissedilir cinsten..

niye ki ben milletin bu ozelliğini cok sevıyorum aksine. hiç bi zaman ışığa bakmıyorum artık. alıştım zaten çalıyor hepsi. bende kız arkadaşımla muhabbet edıyorum ışıklarda. ta ki arkadaki kornaya basana kadar. nasılsa basacak. neden boynumun 30 sanıye boyunca yukarı bakarak kireçlenmesine sebep olayım ki. birde burdan bakmak lazım

1- Gereksiz yere korna çalınmasına aşırı derecede sinir oluyorum.
2-Otobüs,minubüs ve taksilerin kontrolsuzce yola girip sonra arkadan gelen varmı diye kontrol etmeleri bezen buna bi gerek duymamaları. Sinyal mi? o ne ya gerek mi varki?
3- Bu insanların butun sokakları,caddeler, cevreyollarını kendi çocukları gibi benimsemeleri o yolun kendilerine ait oldugunu sanmaları.
4- Yaya'ya yol verirkenki arkamda bulunan aracın sinir krizine girmesi.
5- Otobüslerin 1.50tl için birbirleriyle olan yarışları ve trafikte seyir halinde olan diger araçlardaki canları hiçe saymaları.
6- Sinyal vermişsiniz sağ veya sol şeride geçmeniz gerek 1,2,3,4 araç geçiyor biri hızını kesmiyor ki ben geçerim, illa arabanın burnunu vericem yola öle yavaslıcaklar.
7- Maganda kimliğini benimsemiş değişmek için hiç bir çaba harcamayan şöförler.
8- Aracı 2 dakikalıgına bi yere park ettiğinizde yanınıza damlayan değenekçiler.
vs vs uzar gider....

. neden boynumun 30 sanıye boyunca yukarı bakarak kireçlenmesine sebep olayım ki. birde burdan bakmak lazım

birincisi yukarı bakman için yaya geçidine kadar girmiş olman gerekir ki bu durumda zaten ışığı görmen için boynunu bu durumlara sokman gerekir.. en başta hatan burda zaten,

sonrasında da sadece kendini düşünürsen ve diğer herkes de senin dediğin gibi yaparsa bu trafik hiç çekilmez hale gelir, bu hareketini genelle ve bir de öyle düşün istersen, o zaman ben kendimi düşünürüm neler yaparım, nasıl olsa öbür araç şöyle yapacak böyle yapacak falan filan...

trafik sadece benim içindir mantığından bir an önce kurtulalım arkadaşlar, herkes o koltuğa oturduğunda otomobil ve sürücülük sadece onun için icat edilmiş üretilmiş brşey gibi hissediliyor, dünya onun için dönüyor sanki...
lütfen bunu kafanızdan atmaya çalışın, iyi sürücü olduğunuzu düşünebilirsiniz, belki iyisinizdir ama karşıdakinin hatası ya da sizin herşeyi kendi trafiğiniz kendi yolunuz kendi lambanız kendi parkınız vs olarak algıladığınızdan doğabilecek sorunları araçlar arasında iletişim olmadığından dolayı engel olmanız mümkün olmamaktadır.

bakın en basitinden sokakta rastladığınız kişilere sorun ya, ehliyet var mı diye, var derse iyi bi söformüsünüz diye sorun, %80 i evet demezse ne olayım.. ha ama sonra da hız limitlerini bir kaç trafik işaretini falan sorun... hadi bu sefer de % 80 bilebilirse yine ne isterseniz o olayım...

malesef bunlar hep kültür meselesi, yapabilecek çok şey yok, kendimizi geliştirmemiz dışında, en azından herkes kendisinin en iyi şöfor olmadığının farkında olabilse bu bile yeter...

geçen gece otobanda giderken bitanesi arkama yapıştı sellektör yapıp duruyor. yavaşta gitmiyorum ama elemanı 180 den aşağısı kurtarmıyo heralde. geçtim sağa yol verdim ama sigortam attı. baktım önde ondan başka araç yok geçtim arkasına çaktım bir süre uzunları. sonra normal devam ettim. yaptığım yanlış biliyorum ama bazen cinnet geçirtiyorlar.

kırmızıda beklerken misal sağ döncen tek sıra şeklinde bekliyosun . sonra arkadan bir taksici en öne geçip durur. ama sıranın sonuna geçmesi gerekirken hiç gemez. sonra bir ton korna . kıl oluyom

Yolda aynalarımı sürekli kontrol ederim,benden hızlı giden ve geçmesi gereken varsa mutlaka yol veririm.Ama uygun şeritte ve hızda giderken hele birde önüm doluyken anlamsız anlamsız selektör yapana mutlaka fren lambalarımı gösteririm ve yavaşlarım.
Kırmızıdan yeşile geçince zart zart korna çalan olursa hele bu birde taksici veya minibüsse hareket etmem ve hızlanmam bayağı bir vakit alır.

1. Otoyolda tampona kadar yaklaşıp bir de selektör yapmak: Hız sınırları ölçüsünde yol alsanız bile acelesi olduğunu zanneden bir sürücü mutlaka vardır. Ve ardınızdan hızla tamponunuza kadar yaklaşıp, peş peşe selektör yapar. Çileden çıkmak için daha ne olsun... "Birden fren yapası gelir insanın sonra çıkıp manyakmısınnnn sen napıyorsun bana çarptın diyesi ama...ama işte opelime kıyamm;)"

2. Emniyet şeridi ya da sağdan genişleyen yoldan önünüze geçme girişimi: Birçok araç şerit içerisinde birbirini takip ederken sayıları hızla artan uyanıklar, en sağdaki emniyet şeridini kullanarak ya da zaman zaman genişleyen yoldan istifade birkaç araç öne geçmek için var gücüyle sağlayarak yol alır. "denk gelmedimmm..""

3. Köprü gişesinde balon: Herkesin tek sıra girmesi halinde daha rahat geçeceği köprü gişe önlerinde aynı şeride 3-4 araç birden girmeye çalışır. Bu yüzden örneğin OGS gişesi açık bile olsa KGS gişelerindeki balondan dolayı oraya kimse geçemez. "İstanbulda evet sorun hakketen ve cidden çileden çıkarır insanı..allah istanbullulara sabır versin..""

4. Araç takip mesafesi boş bırakılmaz! Özellikle çevre yollarında güvenli olsun diye (ki bazı ülkelerde 50-60 metreye çıkar) bıraktığınız bir araçlık alan, sürekli şerit değiştirenlerin en sevdiği yerdir. Hem siz, hem de kendisi risk alır ama olsun, biraz da adrenalin olsun!? "Beylerrrr araya kaynak yapmayalım lütfenn:) Cahil cühale naparsın bunlardan o kadar çokii:( "

5. Yeşil yandı geçsene: Bir grup hiperaktif sürücü grubu vardır ki, en büyük misyonları kırmızı ışıkta öndeki aracı uyarmaktır. Daha yeşil yanmadan korna yaparak bütün sürüş dinamizminizi yerle bir ederler. Aman duymazdan gelin. "hımm yeşil yanar yanmaz haraket etme isteği çok ta gıcık bir durum değil...kim arkada ise aynı isteği duyuyor değilmi:)

6. Kimseyi tanımazlar: Aşırı kuralcılığı kural edinenler vardır, tabelada hız sınırı 40 km/saat yazıyor diye yol müsait olduğunda bile ibreyi 41'ye çıkarmazlar. Oysa, arkalarında oluşan kuyruk sık sık riskler atlatmaktadır.
"Ayhh şirin tonton amca ve şirin teyzelerr ne işiniz var trafikte lütfen evinize dimi ama;)"

7. Sollatmamak için yarışanlar: Özellikle çift yönlü işleyen şehirlerarası yollarda tam sollamaya çıktığınızda sağınızda kalan araç da gaza basarsa ne yaparsınız?
""grrrr bunlardan çok denk geliyor.."
8. Ben geçeyim gerisi ne olursa olsun: Özellikle ışıklı kavşaklarda önü dolu bile olsa yeşil ışığın son saniyesinde geçip diğer yönden gelenlerin önünü kapamak da ülkemize has bir bencilliktir. Kısa bir süre sonra kördüğüm başlar. "Of offf eğitim şart yaaa..cidden bu maddedeki tipler çok ve heeer zaman aynı mantalitee..:("

9. Tüm yol benim diyenler: Özellikle şehiriçi seyirlerde önünüzdeki kararsız sürücü her an her yöne dönebilir. Sinyali de kullanmadığı için siz hem kendi aracınızı hem de onu kullanıyor kadar yorulursunuz, ama o farkında değildir. Muhtemelen bir adres arıyordur!
"işte o anda tamponuna yaklaşıp sellektör atmak çok ta yersiz olmayabiliyorrr"

10. Yolcuyu da bırakmaz sizi de: Özellikle gün ortasında semtler arası yollarda bir minibüs arkasında kalmışsanız işiniz kolay değil. Sabah ve akşam saatlerinin aksine hızını iyice azaltan minibüs şoförü yolun ortasındadır ve yolcu almak için bile sağa geçip yolu açmaya tahammül edemez.
"ahh ahhh minübüsleerr ah,,bu ne ki daha neler yapıyorlarr"

Karşıdan karşıya geçmek için yolun ortasına kadar gelip bekleyen yayalar bazen çileden çıkarıyor..

Birde kırmızı ışıkta siz yaya geçidini kapatmamak için durduğunuzda aklısıra uyanıklık yapıp önünüze geçip yolun ortasında duranlar var. Tabi önde olduğu için ışığı felan görmüyor nası olsa yanınca arkadaki kornaya basar diyor. Yanılıyor ışık yanınca hiç kornaaya basmadan ışıgı ben gördüğüm için yanından geçip gidiyorum. uyanıklık yapıp öne geçiyor ama ortada kalıyor.
Abi ben bunlardan bir tanesine ders vericem diye dayak yiyordum az daha. Eleman geçti önümde durdu, 15 saniye sonra ben hala kırmızı yanarken kornaya bastım, bu da yeşil yandı sandı bakmadan daldı yola. Sonra ani bir fren ve korna sesi. İki aracın sürücüleri indiler, sonra eleman ordaki kavgayı bırakıp bana doğru yürümeye başladı. Sonra Allah'tan yeşil yandı ben bastım gittim. yoksa o sinirle camı çerçeveyi indirirdi heralde.

Bilmiyorum bir daha yapmış mıdır aynı şeyi...

Abi ben bunlardan bir tanesine ders vericem diye dayak yiyordum az daha. Eleman geçti önümde durdu, 15 saniye sonra ben hala kırmızı yanarken kornaya bastım, bu da yeşil yandı sandı bakmadan daldı yola. Sonra ani bir fren ve korna sesi. İki aracın sürücüleri indiler, sonra eleman ordaki kavgayı bırakıp bana doğru yürümeye başladı. Sonra Allah'tan yeşil yandı ben bastım gittim. yoksa o sinirle camı çerçeveyi indirirdi heralde.

Bilmiyorum bir daha yapmış mıdır aynı şeyi...

Hahaha süpermiş :). Ben eski aracımla 1 kere tamponumda giden biri varken ani fren koyup gaza asıldım arkadan ciiiiyyyykk sesi sonra bi daha yüzüme bakmadan basıp gitti.

Benim en uyuz olduğum şey:

Sinyal verir vermez veya vermeden yolun durumuna bakmadan sizi sıkıştırarak geçiş yapanlar. Sonra haklı gibi birde el kol yapanlar. Al o eli.. neyse :kop:

Geri