Şoförlüğün tarifi nedir?

yavuzselim19

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar şoförlüğün kitabi bir tarifi yok. Ancak ileri sürüş tekniklerini iyi özetleyen çok kısa bir tarfi var. Daha doğrusu tamamen bana ait olan hiç bir yerde okumadığım ve duymadığım. Çok şoför eğitimi verdim ve yıllar sonra "Haa şoförlük demek buymuş" dedim.
Tabi şimdi bu tarifi yapmayacağım. Konuya ilgi duyan arkadaşlar kendilerince şoförlüğün tarifini buraya yazarlarsa ve bunlarla ilgili yorum yaparsak iyi bir konu çıkacağına inanıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum. Uygun gördüğünüz bir zamanda da bana ait tarifi yazarım. Saygılarımla..

Aracındaki yolcu veya yolcuların rahat ve huzur içinde varmak istedikleri noktaya ulaşmasını sağlayan arkadaşlara şoför denir

Başkasının da yaşama hakkının olduğunun bilincinde olan ve herkese saygılı bir şekilde
aracını kullanan kişi.

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Bencede bunlar olmazsa olmazı şoförlüğün.

Amaçlar doğrultusunda can güvenli kapsamındaki ulaşım şekli,

Mekanik duyuların bir arada kullanılması,

:)

yeterli bilgi ve donanıma sahib,belirli yetkinliğe ulaşmış ,uygulamalarıyla bunu kanıtlamış,nezaket sahibi ,araç sürücüsü...!;) :D

Teşekkürler yorumlar için. Çok güzel tarifler ve araç sürücüsünde olması gereken özellikler. Tamamen katılıyorum.

ehliyet kursunda hoca en iyi sofor en az frenle durup en az gazla arabayı kaldırandır demisti

Bu da güzel bir yorum. Sanayide de ustalar balatası en geç biten iyi şofördür derler. Teşekkürler.

Kullandıgı araç hakkında yeterli teknik bilgiye sahip, Trafik kurallarını bilen ve toplum içinde yaşama kültürüne sahip araç sürücülerine sofor denir.

Bu donanım ve kültüre sahip birinin o koltuga ehliyeti olmadan oturmayacagını belirtmeme gerek yok sanırım :)

Kendi yorumumdur

Geri