Skoda octavia hakkında düşünceleriniz?

wolverine

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar ,herkese merhaba babamın corsasını satıp 2010 octavia almayı dusunuyoruz sızce nasıl bır aractır ?fıkırlerınızı deneyımlerınızı paylasırsanız sevınırım...1.4 TSI motorlusunu dusunuyoruz 122hp .

Son düzenleme:
ikinci elini düşünebilirsin ama "0" km için bence skoda tercih edilmemeli. ikinci elde çok üzer...

skodanın motorunu wolsvagen mı yapıyor ? sankı tasarımlarıda wolsvagen yapıyor ıc ve dıs dızayn bıraz yakın gıbı gelıyor bana

vw bağlı şirketlerden.. audi-seat-skoda hepsi ortak.. dolayısı ile teknolojileri ortak..
güzel bir araç..
bence de 2. el daha mantıklı..

her 0 araba için geçerli olan kural: aldın mı en az 5 sene binmelisin yoksa zarar edersin.

ama skoda güzel arabalar yapıyor. ötv indirimi sırasında bi ara biz de niyetlendik sıfırına. mpi motor vardı lpg takılabiliyordu, taksicilerin tercihiydi :D bir de fsi motor vardı o da fiyaskoydu ztn. şimdi tsi çıktıysa alınır, tadından da yenmez. ama turbolu benzinli bir motor oldugunu unutma, sonra çok yakıyo bu octavia deme :D

ama hakkatten arabaya bakanın gözünde prestij uyandırıyo. modifiyeyi reddeden, sade görüntü seven insanlara yakışan bir araba bence. içine de bej renk fln oluyo çok yakışıyo.

uzun yıllar octavia kullandık 2003 model. çok memnunduk. 1.4lt TSI motoru ilk çıkıtğında test ettik. araç gerçekten başarılı. hem fiyat olarak hem konfor ve estetik olarak. şuan sıfır km araç alacak olsak ki akılda olan bir düşünce düşünmeden skodaya parayı veririm. hiçte acımam. uzun yıllar sorunsuz binebileceğiniz bir marka, özellikle VW bünyesine girdikten sonra sınıf atladı diyebiliriz. ama ne kadar doğru bilmiyorum kulağıma TSI motorlar ile ilgili ilginç hikayeler geliyor. hemde motor ustalarından. 120hp az bir güc değil. aracın ivmelenmesi falan şahane diyebilirim. işte bu gücü ayağının altında hisseden insanlar motoru çok çabuk yıpratabiliyor. sonuçta motor küçük ama sıkıştırma oranları çok fazla. 150000kmde 1.4lt TSI motorla performans yaşamak isteyenlerin hazin sonu malesef yeni bir motor... ama yanlış anlaşılmasın bunu yapan insanlar bu iş üzerine profosyonelleşmiş kişiler. onlar elbet doğruunu bilirler. sonuç olarak SKODA tam bir alman arabasıdır ve alınabilir. hatta sınıf fiyat karşılaştırılması yapıldığında en alınabilir marka olarak ön plana çıkıyor.

Son düzenleme:
evet bu küçük hacimde yüksek güçler veren motorlar hakkında kısa ömürlü olacaklarına dair söylentiler var. ilk çıktıgında bu albealar vs. için söyleniyordu, 100-150binde rektefiye istiyo diye. albeayla octavia da kıyaslanmaz tabi :D ama bu sokak efsanelerine kulak asmak yerine, 100000km üzeri kullanılmış motorlar hakkında, kullanıcılarından fikir almalı. hatta mümkünse markanın yetkili servisinde çalışan tanıdık usta bulmalı, ya da güvenebileceğiniz özel servisine danışmalı.

eama bu sokak efsanelerine kulak asmak yerine, 100000km üzeri kullanılmış motorlar hakkında, kullanıcılarından fikir almalı. hatta mümkünse markanın yetkili servisinde çalışan tanıdık usta bulmalı, ya da güvenebileceğiniz özel servisine danışmalı.

evet haklısın korhan ama ben motor ustalarından duydum bunu. zaten biliyoruz atmosferik bir araç normal güç üretiyor ve türkiyede kullanım şartlarına göre ortalama 200000km bile dayanamıyor malesef. öyle değilmi. forumda soralım bakalım kaç kişi hiç conta yakmadı hayatında. ustaların bana dedikleri sıkıştırma oranı arttıkça silindir içindeki basınç miktarıda artıyor haliyle parçalara çok fazla yük biniyor. düşünsenize 2lt 136hp, 1.4lt 122hp. işte 1.4lt motoru alıp ekonomi yap, emisyon değerlerin düşsün diye bu tür motorlar üretiliyor. ama biz 1.4lt yerine 122hp'yi göz önüne alıp her kırmızı ışıkta yanımızdaki araçla kapışma çabası içinde olduğumuzdan... malesef motorlarımız fazla dayanmıyor :)

aracın yol tutuşuda şahane diyebilirim. inanırmısın arka koltukta oturuyordum ve viraja öyle bir girdikki test aracı ile ben sağ arkada oturuyordum, yüzümü bir anda sol arka cama yapışmış vaziyette buldum, düşün artık süratimizi ve araç arkasını atmadı... 2003 octavia ile öyle virajlara girerdik ki inan ben vectra ile cesaret edemiyorum... ama benim skoda'da en sevmediğim özellik. direksiyon simitleri oldukça küçük. aslında bu manevra yapma açısından bir avantaj ama direksiyon şöyle kocaman olacak benim için güven hissi verecek :D

Geri