Skoda Fabia 2009

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan buraqh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çok hoş tatlı bir araç . skoda wv kolları altına girince çok iyi işler çıkarmaya başladı

Bugün bakmaya gittim arkadaslar internette araç daha fotojenik gözüküyor gerçekten araç 1.4 tdi 26500 ytl 15 milyar kredi 12 ay a da doğuş finanstan 15800 ödersiniz dediler ancak 26500 buna verene kadar peugeot 207 feeline 29000 ytl üstelik sunroof sis farı standart dahada spor duruyor sonuc olarak fabiadan vazgectim su an peugeot uzerıne yogunlasmıs gıbıyım.

Teslim tarihleri nedir araçların?

güzel arabaları var ama ısınamadım skoda ya..

sıfır alıp 3 yıl benzinli fabia kullandım, hala 3 tane skoda forumuna üyeyim ve her gün takip ederim.
dizel skoda konusunda bidiklerimi kısaca yazayım.
1.4 tdi 70 ve 80 hp motorlar 3 silindirli POMPE DUSE sistemli motorlardır ve COMMON RAİL DİZEL motorlara göre çok sesli çalışırlar ama sağlamlık açısından hiç şüpheniz olmasın dikkatli kullanılan ve bakımları muntazaman yapılan bir TDİ 400.00-500.000 km yol yapar bunun örnekleri çoktur.
aynı motorlar tüm volkswagen grubu markalarda ( volkswagen, skoda ve seat ) yılardır kullanılmaktadır, ama 2009 dan itibaren ( TDCRİ) COMMON RAİL MOTORA geçme kararı alınmıştır. türkiyeye muhtemelen 2010 dan itibaren bu motorlu araçlar girmeye başlayacaktır.
parça fiatları konusunda volkswagen ile çoğu parçası ortak olduğu için fiatları birbirine yakındır, servisinde çok sıkıntı yoktur.
CRDİ (COMMON RAİL ) motorlu başka marka araçlarda (opel, hyundai,kia,ford gibi) periyodik bakım ve yağ değişimi aralıkları 15.000 km iken skoda dizellerde 7.500 km iken yeni 10.000 km.ye yükseldiği söylenmektedir. CRDİ motorlarda kullanılan 10-40 dizel motor yağı ortalama 40 lira civarında iken TDİ motorlarda kullanılacak yağın 505.1 onay kodlu olması gerekir ve bu yağlar ortalama 100-120 lira civarındadır.
aracın genel sağlamlığı açısından hiç bir sıkıntı yoktur, gayet sağlam araçlardır. hatta kaportaları volkswagenlerden daha sağlamdır diyebilirim.
donanım konusunda bütçeniz yeterli ise mümkünse üst donanımlarını almanızı tavsiye ederim. üsrt donanım skodalar aynı segmentteki değer marka araçlardan daha fazla standart donanıma haizdir (asr, 4 teker disk fren vs.)
fren güvenliği, yol tutuşları gayet iyi ve başarılıdır.
ikinci el konusunda her ne kadar ülkemizde eskiden kalan skodaya karşı bir ön yargı da olsa bu markayı tanıyanlar tarafında tercih edilen bir markadır. sadece diğer tanınmış markalar kadar çabuk satılmasa da piyasası olan bir arabadır.
nacizane tavsiyem benzinli yada dizel olsun fransız arabası yerine alman menşeli bir araç tercih ederseniz uzun vadede daha rahat edersiniz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Vasat Ötesi bence...

ablamda eski kasası var gürültünün haricinde iyi araba uzun yolda 4-4.5 litre yakıtı var ekonomik orta yollu bi araba

güvenlik olarak ..çok sağlam araba SINIFINDA en iyiler arasında ;)

Motor, güvenlik iyi ama tipi kötü...

Bugün bakmaya gittim arkadaslar internette araç daha fotojenik gözüküyor gerçekten araç 1.4 tdi 26500 ytl 15 milyar kredi 12 ay a da doğuş finanstan 15800 ödersiniz dediler ancak 26500 buna verene kadar peugeot 207 feeline 29000 ytl üstelik sunroof sis farı standart dahada spor duruyor sonuc olarak fabiadan vazgectim su an peugeot uzerıne yogunlasmıs gıbıyım.

26500 e 2009 Model Yeni kasa 1.4 TDI Ambiante veriyorlarsa eğer, fiyat çok uygun ...

Karar sizin ama Fabia nın yol tutuşu, performansı, malzeme ve işçilik kalitesi Peugeottan üstündür.

Skodadan vazgeçme nedeniniz Sunroof ve Sis Farıysa eğer, bence wolksvagenin markasının katkılarınıda göz önüne alın...

Geri