Sizin Ben Vicdanınızı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak K.

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Eyl 2009
Mesajlar
5,446
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
31
www.burakkaya.net
1. İster zenon ister halojen olsun farlar ayarsız olduğu zaman karşıdaki kimse rahatsız olur. Bunda herkes hemfikir galiba...

2. Fabrikasyon dışında takılan zenonlar genelde karşıyı rahatsız ediyor. İstisnaları elbette vardır. Sizinki anladığımız kadarı ile insanları rahatsız etmeyen cinsten zenonlar. Doğru mu?

3. Eğer doğruysa kullanılan "şerefsiz" ifadesi sizi kapsamıyor. Alınganlığa gerek yok.

4. Eğer doğru değilse yani karşıdaki insanları rahatsız ediyorsanız bu yaptığınız son derece yanlış.

5. İnsanın özgürlüğü, bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Çakma zenonlar herkesi rahatsız ediyor. Yalnızca bu da değil, patlak çatlak egzozlar, son ses açılı müzik sistemleri, saçma sapan hareketlerle diğer insanların güvenliğini tehlikeye atanlar v.s...

6. Sizin farlar karşıdakileri rahatsız etmiyorsa alınganlık yapmayın. Konu burada kapansın. Yok farlarınız o bahsettiğimiz karşıdakinin gözünü oyan farlardansa insanların haklı tepkisini bir kez düşünün.

Benim farlarım bi başkasına rahatsızlık verse ya da 1 kişi bile sellektör yapsa karşıdan gelen ya da önümde giden araç dörtlü yakıp uyarsa,ben zaten söker atarım bunu daha öncede belirttim umrumda olmaz. Benim içim rahat bu konuda kimseye rahatsızlık vermediğimin farkındayım. Benim zoruma giden,burada herkese açık bi forumda bu şekilde genelleme yapılması. Yok bmwyle sol şeritte insanları taciz ediyorsundur,xenonların göz alıyordur vb vb gibi şeyler burada yüz yüze bile tanımadığınız insanlar için böyle şeyleri nasıl söyleyebiliyorsunuz? Savunma yapılabilir elbette herkes kendi fikrini doğru düzgün bi şekilde savunacak ama sırf destek olmak için gerçeklik payı olmayan şeyleri,hiç tanımadığınız bi kişi hakkında bu şekilde yazılması çok yanlış. Yanlış anlamayın sizden alıntı yaptım fakat yorumum size değil,üstüne alınması gerekenler okur umarım faydalı bişeyler çıkartırlar yazımdan.
 

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Katılım
3 Eyl 2007
Mesajlar
4,293
Tepki puanı
2
Puanları
38
Siteyi ziyaret et
Benim farlarım bi başkasına rahatsızlık verse ya da 1 kişi bile sellektör yapsa karşıdan gelen ya da önümde giden araç dörtlü yakıp uyarsa,ben zaten söker atarım bunu daha öncede belirttim umrumda olmaz. Benim içim rahat bu konuda kimseye rahatsızlık vermediğimin farkındayım.

O zaman mesele yok! Kimsenin size bir şey dediği de yok.

Konunun üstüne bu kadar düşüp sert tepki vermeniz, insanlar üzerinde "ha bu adam da çakma zenon kullanıyor, o yüzden şerefsiz sözüne kızdı" gibi bir hava oluşturdu.

Bence konu çok uzadı. Kimse çakma zenon kullanmıyorsa ve kimse birbirini rahatsız etmiyorsa sorun da yok demektir.

Neyse ara buluculuk görevimi yaparım ve kaçarım. :)

Ara dayağı yemeden gitmekte yarar var. :)
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,520
Tepki puanı
254
Puanları
83
Siteyi ziyaret et
Burak senin aracında otomatik far ayarlayıcısı var mı?

http://www.milliyet.com.tr/ayarlanm...em/gundemdetay/02.02.2012/1496881/default.htm

Ayrıca; biraz evvel 1,5 saatlik uzun yoldan geldim. Yolda hava yağışlıydı, 24 senelik bir araçla yağışlı havada gece yolculuğu yapmak daha zordur, bir de buna çakma xenonlar eklenince yolculuk resmen ızdırap oluyor, bu ızdırap karşısında mecburen basıyoruz küfürü :(. Kim ne derse desin çakma xenon farların ışığı diğer farlardan daha güçlü olduğu için, sürücülere verdiği zarar ayarı bozuk diğer farlardan daha fazla oluyor. İşte o nedenle çakma xenon far kullananlar diğerlerinden daha çok eleştiriliyor. Bu tür farlar madem zararsız neden TÜV'de ağır kusurlu sayılıyor? Bir aksesuar sudan sebeplerden dolayı ağır kusurlu sayılmaz.Benim farım karşıdan gelenin gözünü almıyor demek yapılan işlemi yasal veya masum saymaz. Karşıdan gelenin de illa sellektör yapması şart değil, mesela ben artık bu tür sürücüleri sellektörle uyarmıyorum, çünkü iplemiyorlar, o nedenle daha farklı şeyle yetiniyorum.
 

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Haz 2009
Mesajlar
21,572
Tepki puanı
9
Puanları
38
Yaş
48
www.engelsizdostlar.com
Konu benimdi ben açtım ve sözlerimin sonuna kadar da arkasında olduğumu yazdım. Ama konu öyle bir yere geldi ki tadını tuzunu bırakmadı. Arkadaşlarımın diğer arkadaşlar ile karşı karşıya gelmesine gerek yok. Ha bir sözle konumu kilitleyeceğim. Bu sözde ortada yine...

CAHİLLE ETME SOHBET GÖZÜNE GİDER ÇÖP ÇEKERSİN ZAHMET....

Tüm dostlara tüm arkadaşlar güzel forumlar dilerim.....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst