Sizce resimdeki Balataların durumu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan virustaso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
orijinal balataysa zaten ekranda değişim gerektiğinde bir uyarı verir

Önceki aracımda da orjinal kullandım. Lakin uyarı falan vermeden tel kopmuş gitmişti. Sonda diskleride aldık elimize.

yanlış görmediysem o balatanın daha yarısı duruyor... uzun süre dayanır... iç kısımlarındakilerdede aynı oranda duruyormu diye direksiyonu çevirip bakmakta fayda var tabi bazen düzensiz aşınıyorlar

Önceki aracımda da orjinal kullandım. Lakin uyarı falan vermeden tel kopmuş gitmişti. Sonda diskleride aldık elimize.
geçmiş olsun:)
orijinal balataların içinde tel oluyor. ancak telsiz olanları da var.
araçta balata uyarı olayı varsa buna uygun olan modeli kullanmak gerekiyor.

Marka model yazmadığı için o konuda yorum yapmadım
j kasa olduğunu da tanışma mesajından daha sonra gördüm

Birinci fotoğraftaki balatada bayağı bir çizik var , toz topraklı yolda mı kullanıyorsunuz aracınızı?

Arkadaşlar bundan yaklaşık 2 hafta önce balataları yeniledim, diskleri tornalattım ancak, takılan balata markası kale, frene bastığım anda ciyak ciyak ötüyor, yaptırdığım ustaya gittim, biraz alışması lazım dedi, iki haftadır alışmadı yani, dün yine gittim, usta bana, abi bu diskleri daha parlatamamış balata parlatınca bu sorunun ortadan kalkar dedi ve bana aracı bırak ben diskleri parlatayım sorunun geçer dedi, acaba sizlerin görüşü nedir.

Arkadaşlar bundan yaklaşık 2 hafta önce balataları yeniledim, diskleri tornalattım ancak, takılan balata markası kale, frene bastığım anda ciyak ciyak ötüyor, yaptırdığım ustaya gittim, biraz alışması lazım dedi, iki haftadır alışmadı yani, dün yine gittim, usta bana, abi bu diskleri daha parlatamamış balata parlatınca bu sorunun ortadan kalkar dedi ve bana aracı bırak ben diskleri parlatayım sorunun geçer dedi, acaba sizlerin görüşü nedir.

Gram alakası yok sadece takılan balatanın sert aşırı sert bir malzeme ve kalitesi ile alakadar başka bir şey değiş. Ağzı ile kuş tutsun o usta yine o sesi kesemez...

arkadaşım balatan daha yeni ancak genelde kullanıcılar bayağı bir km yaptıktan sonra yakıt almak için istasyona giriyorlar yakıt alıp, arabayada bir su tutayım deyip arabayı yıkıyorlar bu arada kızdın olan balatalara da su değiveriyor ondan sonrada tekrar yol alıyorlar balata bir anda soğuyup ısınıyor ve taşlaşıyor ondan sonrada ses+ iyi tutmama gibi problemler yaşıyorlar ne hikmetse ustalarda anlatmıyor kimseye geçmiş olsun balatan yeni ancak taşlaşmış olabilir.

Kaliteli eğilmeyen diskler var mı? Onu bilemem ama bu sıcak soğuk olayı kaçınılmaz bir durum. Çünkü seyir halinde bir su birikintisi içine girmek kaçınılmaz.

Geri