Sizce ne olmuştur ?

Onur Bey hasar ne kadar? genede geçmiş olsun inşallah fazla değildir

Selim bey ilginiz için çok sağolun. Motoru daha bugun açma fırsatı bulduk hafta sonu yogunlugundan dolayı. Araba öncelikle çalışıyor (ne fark eder tam bilmiyorum) dışardan içeri alırken çalıştırarak almış usta ben dışarı bırakmıştım çekiciyle. Kartel tapası dahil ne kadar tapa boru varsa patlamış. Bunların hepsi değişti. Motorun görunen bir yerinde çatlak falan yokmuş dediğine göre ustanın. Değişimlerden sonra yağ su tamamlanıp arabayı denemiş bi muddet sonra motorun ust tarafından yağ-su karışımı sızıntı olmaya başlamış. Ustada silindir kapagını sökmuş , çunku oradan olduğunu duşunuyor. Akşam uğradım yanına silindir kapağını incelemeye gönderdi şimdilik bundan ibaret durum. Görundugu kadarıyla blokta bişey yok çok şukur. silindir kapagınında tamir edilemezse 700-800 liraya alınabilceğini söyledi ancak daha bu durum belli değil. Bakalım yarın ne göstericek incelemedn sonra ortaya çıkıcak. Şimdilik durum bu şekilde.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 18:55 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 18:51 ----------

Benim tahminim, contanın gitmesi ve bu sebeple yağın suya karışması. Su hortumuda donup patladığı için yağ oradan sızıyordur.

Antifriz Selim ustanın da söylediği gibi yazın kaynama noktasını yükseltir, kışın donma noktasını düşürür. Sanayi ustalarına bakmayın siz antifriz için ısrar edin.

Aralık ayında antifrizi değiştirmek için sanayiye gittim 2 yıl önce aracı aldığım için gerek olmadığını söyleyen bir sürü usta ile karşılaştım, ellerindeki piknometrelerden ölçtükleri antifrizin yoğunluğunu gösteren ustalar bak - bilmem kaç derece gösteriyo gerek yok zaten Isparta' da don olmaz kar da yılda 1 gün yağar oda akşama erir diyip gülerek ve muhtemelen arkamdan da dalga geçerek gönderdiler. Radyatördeki vananın yerini bilsem kimse ile muhatap olmadan kendim değiştirecektim. Tanıdık vasıtasıyla bir ustaya yönlendirildim ve usta ne dediysem harfi harfine yaptı, vananın da yerini göstererek antifrizi sokağa dökmediğim sürece istediğim zaman değiştirebileceğimi söyleyerek benden çok büyük hayır duası da aldı. Şuan araçta hiç sıkıntı yok sadece her sürüşten önce (gece de 3-4 arası sabah rahat çalışsın diyerek) yarım saat çalıştırıp ısıtmadan yola çıkmadığım için yakıt sarfiyatı bayağı fazla oldu ancak bu gibi problemlerin yanında bu problem değil. Umarım siz de tez zamanda aracınızı sorunsuz kullanmaya devam edersiniz.
Hocam sizede ilginiz için çok teşekkurler. Yukarıdada yazdığım gibi contadan olsa silindir kapağını açtığında usta heralde anlardı diye duşunuyorum. Silindir kapağında problem yoksa dediğinz gibi conta değişir heralde diye duşunuyorum. Yarın belli olacak artık. Hayırlısıyla aracımı geri alayımda cezamız neyse maddi manevi çekicez artık.. :)

Geri