Sizce LPG taktırmalımıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan holmes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende de 1.4 clasic II var. motor aynı mı bilmiyorum ama benimki sakin kullanımda 29 tl gaz ile 218 km yol yaptı. lpg 2.06 burda.
bu hesaba bakarsak siz 5 yılda 15.000 tl yakıt parası öderken ben 7500 tl ödeyeceğim.
araca lpg takınca benimkiyle aynı yaksa 5 yılda 7500 yakıt,2000 tl lpg kiti taktırma,400-500 de lpg kaynakklı arızalar derken toplamda 10.000 tl ödersiniz. kısacası yılda 10 bin km yaparak lpg ile yılda 1000 , beş yılda 5000 tl karınız olur.
5 yıl kullanıp satılacak araca yılda 10 bim km yapıyorsam ben olsam taktırmazdım.fazla km yapsanız değer de bu km ile bence deymez. hee bide lpg yi şansınıza gidip işten anlamayan birine taktırırsanız bu 5 sene içinde lpg ile ilgili 400-500 tl dediğim masraf bir hayli katlanır. arıza bulunana kadar lpg ci motorcuya,motorcu lpg ciye göndere göndere arada kar edeceğiniz gazıda orda harcarsınız.
ben aracımı benzinli alsaydım yılda 10 bin km yapsaydım taktırmazdım. aracı aldığımda lpg takılı olduğundan ve yılda 20 bin km yi geçtiğimden benim için karlı olsa da uğraşılacak dert değil meret.

uzun yol değeri değil mi ?

uzun yol değeri değil mi ?

işe gidiş yolum 15 km. 15 km nin yarısı, 7-8 kmsi bol dur kalklı 4-5 tane trafik ışığı beklemeli olarak geçiyor. ışıklar bittimi e-5 e çıkıyorum. 7-8 km de e-5 de gidiyorum. 80-90 arası hızlanmadan sakin kullanarak iş yerine varıyorum. dönüşte aynı şekilde toplamda 30 km yolun 15 kmsi şehiriçi. %50 uzun yol %50 şehiriçi olduğundan sanırım karma değer denilebilir.

uzun uzun hesaplamaya gerek yok sende 10k km yapıyosanız uzak durun derim.

hesap yapmadan karlı mı zararlı mı karar vermek zor. uzun uzun hesap yapılması gereken bir konu bence. az km yapan birisi için aldığı araçta lpg yoksa sonradan taktırmak , işletmek derken uzun vadede bile yapacağı kar düştüğü üçün lpg derdi ile uğraşmaya sıkıntılarını çekmeye deymez. lpgsiz araç alıp sonradan taktıran kişi 5 senede (arkadaş 5 sene kullanacağım dediği için 5 sene diyorum) en fazla 5000 tl kar eder. bu kar da düzgün bir usta takmazsa araç uyum sağlayana kadar parça değişimine ve ustalara gider. 5 senede elde edilen kar 4000 tl ye düştü desek lpg taktırmayarak aylık 50-60 tl zarar edilir. aylık 50 tllik bir fark için de lpg derdi çekilmez. lpgli kullananların 15-16 kuruş yaktıklarını duyunca insana aracının 30-35 kuruş yakması çok yakıyor diye lpg taktırmaya yöneltebilir fakat hesap ortada.

Burada yorumları okuyunca LPG gıcık kapan sayısında artış olduğunu gördüm. :D

aracımı lpg li olarak almasaydım kesinlikle taktırmazdım. hem bagaj iptal oluyor hemde yok tekelemesiydi titremesiydi araba kendine gelene kadar bir dünya usta geziyoruz. şuanda aracımda lpg ye geçti mi belli belirsiz bir titreme var. benzine alınca saat gibi. lpgcilere söylüyorum kaçtane gezdim bir ayar yapamadılar. hatta titreme okadar az ki farketmiyorlar bile. çok çok küçük bir sorun ama arabanın orjinali gibi çalışmaması sinirimi bozuyor. bu iş için belki 5-6 yerde ayar yaptırdım değişen bir şey olmadı.

senede 10.000 km demek 3500 TL lik benzin demek. taktık lpg yi düştü yakıt 23-25 e buda yapar 2500 TL tüp. kar 1000 TL. 3 seneye taktırdığımız sistemi amorti edicek yaşanıcak sorunlar cabası tabiki. az km yapılıyorsa lpg bana hiç mantıklı gelmiyo. yinede kendi bilceği iş arkadaşın ama ben o riske girmem.

senede 10.000 km demek 3500 TL lik benzin demek. taktık lpg yi düştü yakıt 23-25 e buda yapar 2500 TL tüp. kar 1000 TL. 3 seneye taktırdığımız sistemi amorti edicek yaşanıcak sorunlar cabası tabiki. az km yapılıyorsa lpg bana hiç mantıklı gelmiyo. yinede kendi bilceği iş arkadaşın ama ben o riske girmem.

Aynı fikirdeyim 3 yılda anca ve ben misal yılda sadece 3-5 bin arasında km yapan biriyim ve bir gram lpg de kar edemedim. Durmadan lpg yüzünden tek yaptığım masraf oldu. :) 6 yıldır aracın üzerinde LPG var. Araca 135000 de lpg takıldı şu anda araç 176000 de. Ne karım oldu ki?

LPG sevmiyoruz ama çoğumuz istemesekte kullanıyoruz.lpg kiti arabayı satarken fazla fiyattan satmamızı sağlıyor.benim arabayı aldığım arkadaş 180 bin km benzinle yapmış,LPG olmadan 2 satmaya çalışmış arabayı satamamış.lpg takıldığı an 1 gün sonra gittim aldım arabayı.kız arkadaşıma Corsa Bakıyoruz 1.2 corsa d ler 24-25 bin olmuş LPG de yok.ben LPG attırsam 2000 lpg olacak araba 26-27 e mal olacak.bi de LPG takılmamış araba daha çok para eder derler.belki yeni nesil Araçlarda durum böyle ama en genç 4 Yaşında olan arabalar için LPG ikinci elde güçlü bir faktör.yani Verdiğiniz parayı kurtarırsınız.

LPG sevmiyoruz ama çoğumuz istemesekte kullanıyoruz.lpg kiti arabayı satarken fazla fiyattan satmamızı sağlıyor.benim arabayı aldığım arkadaş 180 bin km benzinle yapmış,LPG olmadan 2 satmaya çalışmış arabayı satamamış.lpg takıldığı an 1 gün sonra gittim aldım arabayı.kız arkadaşıma Corsa Bakıyoruz 1.2 corsa d ler 24-25 bin olmuş LPG de yok.ben LPG attırsam 2000 lpg olacak araba 26-27 e mal olacak.bi de LPG takılmamış araba daha çok para eder derler.belki yeni nesil Araçlarda durum böyle ama en genç 4 Yaşında olan arabalar için LPG ikinci elde güçlü bir faktör.yani Verdiğiniz parayı kurtarırsınız.

Özellikle o zamanlar takıldığında direk simit tank taktırdım 900 TL verdim 6 yıl önce şimdi aynı sistem adamlar 450 TL takıyorlar yazık oldu paracıklarıma :D

Özellikle o zamanlar takıldığında direk simit tank taktırdım 900 TL verdim 6 yıl önce şimdi aynı sistem adamlar 450 TL takıyorlar yazık oldu paracıklarıma :D

Benim bagajın solunda duruyor.aldığımda canım sıkılmıştı Lpgci abi boşver onlar iyi değil masraf etme 100 liraya simite çeviririm ama uğraşma stepne Lazım olur Demişti.geçen Dağın BAŞINDA lastik patlayınca iyiki yaptırmamışım dedim.
7b41974842854d61394ad37b775fa466.jpg

Geri