bende de 1.4 clasic II var. motor aynı mı bilmiyorum ama benimki sakin kullanımda 29 tl gaz ile 218 km yol yaptı. lpg 2.06 burda.
bu hesaba bakarsak siz 5 yılda 15.000 tl yakıt parası öderken ben 7500 tl ödeyeceğim.
araca lpg takınca benimkiyle aynı yaksa 5 yılda 7500 yakıt,2000 tl lpg kiti taktırma,400-500 de lpg kaynakklı arızalar derken toplamda 10.000 tl ödersiniz. kısacası yılda 10 bin km yaparak lpg ile yılda 1000 , beş yılda 5000 tl karınız olur.
5 yıl kullanıp satılacak araca yılda 10 bim km yapıyorsam ben olsam taktırmazdım.fazla km yapsanız değer de bu km ile bence deymez. hee bide lpg yi şansınıza gidip işten anlamayan birine taktırırsanız bu 5 sene içinde lpg ile ilgili 400-500 tl dediğim masraf bir hayli katlanır. arıza bulunana kadar lpg ci motorcuya,motorcu lpg ciye göndere göndere arada kar edeceğiniz gazıda orda harcarsınız.
ben aracımı benzinli alsaydım yılda 10 bin km yapsaydım taktırmazdım. aracı aldığımda lpg takılı olduğundan ve yılda 20 bin km yi geçtiğimden benim için karlı olsa da uğraşılacak dert değil meret.
uzun yol değeri değil mi ?