sizce gaz (boğaz) kelebeğini her oto ustası bilebilir mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan apexible
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

apexible

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhabalar.

gümüşhane ilinde opel servisi olmadığı gibi çok anlayanı da yok. varsa yoksa fiat tofaş. birazda reno. gaz gelebeğini temizletmek istiyorum fakat gidipte o ne derlerse sinirlerimi bozacaklar. diğer oto servisleri bu işten anlarlar mı sizce? teşekkürler.
bir de benim de motor konusunda çok bilgim yok ilk aracımı 6 ay önce aldım.
saygılar..

Valla bilmeyen olmaması lazım normal şartlarda ama güzelim ülkemin güzel insanı bir civta sökmeye görsün hemen tamirciyim diyip piyasaya cıkıyor bir önceki aracıma tüp takmıştım sözde servisine gitmiştim usta bilgisayara bağlamamış ve tüpüpn beyni yanmış demişti ::)))

Balata temizleyeci diye adlandırlan spreyden edin bir adet. Gaz kelebeğini üstten aç ve içeriden birisi ara ara gaz verirken sen de kelebeğin oraya fazla olmamak şartı ile sık; çok sıkma araç boğulur. bezle veya başka bir şeyle silme veya dokundurtma ayarı bozulursa bir daha ayarlatman zor olur orada.
kolay gelsin

Ayrıca çok sıkarsan kelebek üzerine, motora giden karışım zenginleşeceğinden aracına zararda verebilirsin bunuda unutma!!!

abi o beni aşar yaw o kadar usta değilim henüz. olaki bozarsam usta yok yaptıracak yoksa bi elden geçirmek isterim kendimde işte maalesef ilimizin olanakları kısıtlı :(

Mustafa bey siz sanayiye gidin kelebek temizliği yapacam deyin eğer direk tamam derse demekki biliyor ve korkma yaptır ama anlamadım ne kelebeği yada bir bakalım nedir diye veya benzeri soru şeklinde aptalca cevaplarda verirse uzak dur

kesinlikle bilir =)

Aracımın X motor Astra G gaz telli var... Boğazı söküp taktıktan sonra herhangi bir kabibrasyon ayarlama varmıdır acaba?

Kendim çok rahatlıkla gökebileceğim, daha önce söküm aşamsını gördüm, takma aşamasında yoktum...

15 gün önce temizlettim boğaz kelebeğini.

Yerinden söküm benzine benzeyen bir sıvı yardımı ile yumuşak bir boya fırçasıyla temizlediler daha sonra bez ile temizleyip yerine taktı.
Taktıktan sonra motoru çalıştırıp boğazdan içeriye sanırım yağa benzer birşey dökmeye başladı tabi bunu yaparken motor sanırım 5 bin devirlerde çalışır durumdaydı Eksozdan epeyce bir duman çıktı 1 dk felan devam ettiler. toplam yarım saat sürmedi.

Sonuç: Aracımda hafif silkeleme vardı %80-90 oranında yok oldu + performans :)

yardımcı olabildiysem sevinirim.

15 gün önce temizlettim boğaz kelebeğini.

Yerinden söküm benzine benzeyen bir sıvı yardımı ile yumuşak bir boya fırçasıyla temizlediler daha sonra bez ile temizleyip yerine taktı.
Taktıktan sonra motoru çalıştırıp boğazdan içeriye sanırım yağa benzer birşey dökmeye başladı tabi bunu yaparken motor sanırım 5 bin devirlerde çalışır durumdaydı Eksozdan epeyce bir duman çıktı 1 dk felan devam ettiler. toplam yarım saat sürmedi.

Sonuç: Aracımda hafif silkeleme vardı %80-90 oranında yok oldu + performans :)

yardımcı olabildiysem sevinirim.

Toplam ne kadar ödediniz

Geri