Sislere xenon ?

RüzgarGülü

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar sis varlarını xenon yaptırmak istiyorum. Arıza yakar mı yaptıran var mı ? Nasıl bir uygulama yaptırmayız nasıl bir ampul seçmeliyiz ?

teşekkürler..

Ynt: Sislere xenon ?

arıza yakmayan xenonlar var artık sıkıntısız kullanabilirsiniz .

RüzgarGülü link' Alıntı:
Arkadaşlar sis varlarını xenon yaptırmak istiyorum. Arıza yakar mı yaptıran var mı ? Nasıl bir uygulama yaptırmayız nasıl bir ampul seçmeliyiz ?

teşekkürler..
Karda yağmurda siste önümü görmek istemiyorum; şekil yapmak istiyorum ayrıca karşıdan geleninde gözü oyulsun benim umrum olmaz derseniz takabilirsiniz tabii. Bu arada bol bol kulaklarınızın çınlamasına da hazır olun.

Baran_ link' Alıntı:
Karda yağmurda siste önümü görmek istemiyorum; şekil yapmak istiyorum ayrıca karşıdan geleninde gözü oyulsun benim umrum olmaz derseniz takabilirsiniz tabii. Bu arada bol bol kulaklarınızın çınlamasına da hazır olun.

Bencede takmayın karşıdan zenonlu Hatta hem sis hemde normal farlara düşüncesizce takılan zenonlu biri gelince uzunları yakıyorum ve aracı üzerine kırıyorum.Bence bu tam bir saygısızlık

gfb1987 link' Alıntı:
Bencede takmayın karşıdan zenonlu Hatta hem sis hemde normal farlara düşüncesizce takılan zenonlu biri gelince uzunları yakıyorum ve aracı üzerine kırıyorum.Bence bu tam bir saygısızlık

Aracı üzerine kırmak dışında bende aynısını yapıyorum.  :)
Ekstra olarak da bol bol kulaklarını çınlatıyorum.  :)

Baran_ link' Alıntı:

Kara yağmura gerek yok. Merceksiz çakma xenon uygulaması, oem olmayan xenon ampulünün far tasında odak sapması oluşturması yüzünden, farın aydınlatması gereken yerlerin dışında her yerin normalin en az 3 misli aydınlanmasına da sebep oluyor, önünüzde ışık duvarı oluşturuyor. Bu da göz bebeklerinin faydasız, istenmeyen gereksiz ışık yüzünden kendini kısması demek. Yani gece görmemiz gereken alanların görülememesi demek. Heryer fazlası ile aydınlandığı için psikolojik dehşet aydınlanma duygusu yaşanıyor. Ama bu iş için üretilmiş ölçüm cihazlarına göre yolun gerçekten olması gereken şekilde aydınlatılması konusunda hiçbir faydası yok. Gerçekten aydınlatılması gereken yerlerden kasıt karşıdan geleni riske atmayacak, herhangi bir tehlike durumunda gereken tedbiri almamız için görebilmemiz gereken yerlerdir.  Kısaca standartlarla belirlenmiş _/ _/ şeklindeki kesilme çizgisinin içinde olan alanlar. ևakma xenonlarda ise kesilme çizgisi denen şeyden eser kalmıyor. 

MeRt link' Alıntı:
Aracı üzerine kırmak dışında bende aynısını yapıyorum.  :)
Ekstra olarak da bol bol kulaklarını çınlatıyorum.  :)

Aracı üzerine kırmayınca uzunları yakmamın bi anlamı kalmıyo hissettiğimi hissetmesi için yapıyorum ama nekadar faydalı bilmiyorum  :-[

Xenon yerine beyaz led ampuller var, hem gözü almıyor hem istediğiniz gibi beyaz görünüyor
Üye otomobillerinden TOGI'nin aracını ve led ampul ile ilgili detayları alabilirsiniz.
Bence en güzel çözüm bu.

RüzgarGülü link' Alıntı:

teşekkürler..
Dostum Ben yaptim sag sis farim yandi sol ise nemlendi bana maliyeti 600 tl oldu

Geri