Sislere Xenon Takılırmı Takılmazmı..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şimdi bugra gardaşım benim astramda angel var junyan marka 8000k xenon takılı ama gel gorelım mercek oldugundan dolayı ışıgı kırıyo bazen şaşırıyorum farlar acıkmı kapalımı dıye hele bırde yagmur yagdıgı zaman allaha emanet gıdıyorum bu yuzden sıs farlarımada 8000k xenon taktırdım 3 gun once gercekten buzamana kadar nasıl araba surmuşum bole kendıme şaşırıyorum.bende merceklı fara xenon takana anlam veremıyorum yolu gostermıyo be arkadaşım

kelvin degeri arttıkça aydınlatma oranı düşer. daha doğrusu insan gözünün algılayabilirliği azalır. yani siz 8000K yeride 4300K tercih etmiş olsaydınız daha az sorun yaşardınız. bunun yanında sizin şu mercekli fara xenon takanlara anlam veremiyorum sözüne gelecek olursak avrupa oturmuş düşünmüş bi zaman gelir bunu söyleyenler olur diye kural koymuşlar... xenon takılı her farda mercek olmak zorunda!
;)

kelvin degeri arttıkça aydınlatma oranı düşer. daha doğrusu insan gözünün algılayabilirliği azalır. yani siz 8000K yeride 4300K tercih etmiş olsaydınız daha az sorun yaşardınız. bunun yanında sizin şu mercekli fara xenon takanlara anlam veremiyorum sözüne gelecek olursak avrupa oturmuş düşünmüş bi zaman gelir bunu söyleyenler olur diye kural koymuşlar... xenon takılı her farda mercek olmak zorunda!
;)

hocam her dediğin doğru xenon için mercekli far şart iyi bir görüntü elde etmek istiyorsan ama merceksiz farda xenon oluyor bunun için bir konuda açmışdım hatta kendim bir şey yazmadan direk xenon sitesindeki yazıyı koymuşdum

orda 2007 öncesi fabrika çıkışı xc90 larda merceksiz farlara xenon uygulaması yapıldığı yazılıyor bu tip free form farlarda var fabrika çıkışı..

merceksiz olmamasının amacı bildiğimiz gibi ışığın kırılmasını sağlamak. volvo belki farklı bir ışık kırma yöntemi uygulamış olabilir. bu arada sislere xenon uygulaması olabilir tabiki ben ona karşı değilim. ama dediğin gibi ışığın rengi sislerde kullanış amacına bağlı olarak sarı olmalıdır. yani düşük sıcaklık...

zaten var ingilizce fog xenon dersen lexus lerin bazı modellerinde fabrika çıkışı sisler xenonlu ayrıca amerikada satılan rav4 a3 lerin xenonlu olduğuna dair bilgiler okudum ama ne kadar doğru bilmiyroum

sislere tabiiki de xenon olur. Doğru K değerini kullanmak kaydıyla. yukarıda da anlatıldığı gibi 4000K ve altı sisler içi uygundur. (Piyasa da çoğu araçta olduğu gibi 6000K ve üstü xenonlar sis için hiç de uygun değildir).Ancak bu demek değildir ki gidip 3000K xenon alıp orjina sislerin yerine takalım. Nasıl ön farlar için en iyi uygulama mercekli farlar ve 4100-4300K xenonlar ise sisler için de xenon kullanımına uygun merceği ve reflektörü olan sis farları tercih edilmeli.

Fk-Junyan-Sonar gibi markaların mercekleri maalesef çok kalitesiz oldukları için siz ister 4100K kullanıın ister 8000k aydınlatma az olacaktır. en mantıklı çözüm bu farları açtırıp mercekleri daha kaliteli olan valeo vb markalarla değiştirmekte fayda var.

esasen farlar için 3000 sisler 4300 normal farlar için fabrikasyon değerler bunun üstü işin show ve hava kısmı yani 6000 8000 ve üstü

ben bil hassa xenon toptancısıyla konuşdum neden 4300 getirtmiyorsunuz diye bana dediği hiç tercih edilmiyor 4300 ün bir albenisi yok halojen e yakın bir görüntüsü olduğu için tercih edilmiyor dedi istek olsa onuda getirtiriz dedi...

kendiside şunu ifade etti ama en kaliteli en güzel gözü yormayan net berrak görüntü 4300 de dedi..

;)
şimdi avrupada bunu kım demiş bilmiyorum ama benım aldıgım junyan marka angelın ıcınden cıkan kullanma talımatında şoyle yazıyodu xenon fara UYGUN DEGİLDİR!!!!!!!!! mercek işigi kırabılır.... kı abartlı şekilde kırıyo ışıgı ondekı araca yaklaştıgımda 2 tane L işaretı goruyorum

şimdi mercek zaten xenon farlar için tasarlanmış bir olay amacıda ışığı toparlayıp yola vermesi merceksiz farda xenoun dağılır genelde dağılmaması için ciddi bir far ayarı yapılması gerekir mercekli farda buna gerek yokdur mercek ışığı toparlar yola vuru dağıtmaz merceğin görevi budur

hadi takalim sislere xenon lari :)
hadi takalımmmmm::) ben taktım bile:)sislere xenon takma kampanyası başlatalım:)

arkadaşlar takında lütfen doğru kelvin ve doğru renk takın xenon deyipde 6000-8000 takmayın sislere bu konuyla bir ilgisi olmuyor çünkü onun

Geri