• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

sinyalin atması

bornovalım

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bu günlerde sinyal verdikten sonra direksiyonu hafif ters yöne çevirmeme rağmen sinyal kolu hemen atıyor. Normali var mı bunun?

sinyal verdiğin yöne doğru belli bir miktar döndürmezsen ters yönde de atmıyor kol
hiç atmıyosa kol bozulmuştur

sola sinyal verdin diyelim.sola çevirmeden sağa az miktar bile çevirsen sinyal kolu atar normalde.

Bu günlerde sinyal verdikten sonra direksiyonu hafif ters yöne çevirmeme rağmen sinyal kolu hemen atıyor. Normali var mı bunun?

Yani önceden hiç mi atmıyordu? Şimdilik durum normal sayılır.

sola sinyal verdin diyelim.sola çevirmeden sağa az miktar bile çevirsen sinyal kolu atar normalde.
aynen okican ın dediği gibi oluyor. belki de öncedende öyleydi tam hatırlamıyorum. öyleyse bu normal öyle mi? yani diyelim sağa sinyal verdik eğerki sağa çok az dönsek bile 2cm çevirme mesela. sola çevirince sinyal hemen atacak yani

benim kullandığım hiç bi araçta azcık meylettikten sonra atmadı, belirgin bi dönüşten sonra atıyor hep.. demekki bana öyle denk gelmiş :D

bu sistem eski araçlarda sola sinyal verdinse sola çevirmeden sağa çevirdiysen atmaz

Sinyal kolunu herhangi bir yöne sinyal vermek üzere çevirdiğinizde kol mekanizmasından ufak bir pim dışarı çıkar ve bu pime belli bir noktada baskı uygulayıp kolu yerine getiren disk vardır.Şayet diskin pime basma noktası o an için yakın ise direksiyonu az çevirdiğinizde , uzak ise daha çok çevirdiğinizde kol eski konumuna gelir.Kısacası direksiyonu az yada çok çevirdiğinizde kolun eski konumuna gelmesi tamamen o anki direksiyon pozisyonu ile alakalıdır yani.Sinyal verilen yönün tersine çevirdiğinizde ise %100 emin değilim ama kol normal konumuna gelir diye biliyorum.

şimdilik böyle idare ediyoruz zaten yakında fenni muayene var. umarım hafif kusurla geçeriz buradan zaten başka kusurlarımızda var.

Geri