Silindir teklemesi

ben üst kapağı açtırıp kurum temizliği yaptırdım aynı problemden dolayı
şimdi hiç bir sıkıntı yok çanavar gibi :)

Kaça mal oldu bu temizlik arabanın motor sesinde çekişinde ne gibi farklar oldu?

1) Lpg seçeneğini elemek için, sürekli benzin ile deneyin, 1 hafta hata vermezse Lpg olağan şüpheli.
2) Lpg de yanma daha hassas olduğu için Lpg sorunlu gözüküyorsa da, ateşleme bobini olabilir.
3) Kurum, temizliği.

Ben olsam ucuzdan pahalıya giderdim.
Lpg yerine benzine para verir, binerdim. Sorun devam ise Kurum yada Bobin.
Devam etmezse, Lpg yada Bobin

1)Bujileri değiştirirdim.

2)Kurumu azaltmak kolay, Carbon Clean tam temizlemese de 1,2 ay idare ettiriyor. Ben olsam ucuz yollu olarak ilk CC yaptırırım. Yada yağ değişme zamanı geldiyse eski yağa temizleme katkısı atıp, öyle değiştiririm. Üstüne CC yaptırırım.

3)Baktım devam ediyor, bobine yönlenirdim.

bobin arizasi tam anlamiyla patlak vermeden teshisi zor oluyor. bobin arada sirada duzensiz atesliyor diyelim o arada siradayi yakalayip bobinleri yavas yavas yukari dogru cekme yontemiyle hangisinde silkeleme artmiyorsa o bobin arizalidir gibi basit bir test yapilabilir. ama dedigim gibi sorunun anlik degil duzenli olmasi gerekir. ben olsam once carbon clean sonra subap ayari sonra da buji kablolarinin kontrolu ve bobine yonelirim.

bende de oldu aralikli olarak 4 defa ust uste carbon clean yaptirdim 2 senedir o ariza kayip, artik yapmiyor 15 bin de bir carbonu eksik etmiyorum. 750 tl demislerdi ust kapak acamaya ben carbon cleanlere toplam 160 tl verdim 2 senedir tas gibi maasallah.

Bende dediğiniz gibi ucuzdan pahalıya doğru gidyim

1. olarak Carbon yaptırayım
2. Olarak bujileri değiştireyim
3. Olarakta benzinle bineyim

750 liralık olayı 350 liraya halletsem hem motorum açılmaz hemde param cebimde kalır işin aslı sizin söylediklerinizden sonra ateşlemeden iyice şüphelenmeye başladım.

Arıza ışığını sildirmezsem sönme imkanı yok dimi atıyorum 1 hafta benzinle bindik filan sorun düzelince lamba sönmez sanırım birkez yandığı zaman tekrar söndürmüyor bu değil mi?

Merhaba arkadaşlar

Dün arabamı çıkardım carbon yaptıracak yer bakmaya gidecektim opetin katkı maddesini aldım 50 liralık benzin aldım o sırada işim çıktı carbonu erteledim çevreyoluna çıktım tüpe hiç geçirmedim arabayı 4. vites 130-150 arası asıldım benzinin yarısı bitti 30km de neyse arabaayı koydum akşam sabah işe gidecem bir baktım arıza lambası sönmüş bu lamba cihaza bağlanmadan sönmüyor diye biliyordum ben ama yanlış bildiğim birşey mi var ?

arıza söner ancak kayıt hafızada kalır cihazla silersiniz...

Arkadaşlar 3-4 gündür arabama tüp benzin karışık biniyorum emisyon lambam kendiliğinden söndü birdahada yanmadı arıza geçti mi acaba benzinle devirli sürdükten sonra tamamen.

dostum selam

bu opetten aldığın katkı maddesi nedir? Senin olayı ben de bir deneyeyim bakalım bir faydası olacak mı?

Bir de ayrıca önerdiğin bişe var mı bu egsoz emisyon lambası için...

aynı sorun bende de vardı. çözüm önerileri sırasıyla en küçükten büyüğe doğru bujileri değiştir, carbon clear yaptır, ateşleme bobinini değiştir, silindir kapaklarını temizlet, motoru rektefiye et ve beyini değiştir oldu. bunlardan bobin ve carbol clear olayını yaptım ama sonuç nafile. motoru açtırmaya da cesaret edemedim. sonunda sağlam bi usta buldum.

çözüm için;
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=83768

Son düzenleme:
Geri