Silindir teklemesi

tosunpasaa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bu arabanın derdini bitiremedim birde bu çıktı şimdi

Egzoz emisyon lambam yanıyordu teck2 ye bağladım 1. 3. silindirde tekleme e arabanın gidişinde sıkıntı yok oksijen sensörüde hata veriyordu orjnal bosh taktık onu neyse cihazı tamirciden ödünç aldım 1 saatliğine bağlı şekilde 1 saat dolandım devirli devirsiz sürdüm birtane arıza alamadım neyse gittim cihazını geri verdim sabah yine emisyon lambası yandı usta üst kapak açılıp kurum temizliği yapılabilir dedi ama hemen yaptırmana gerek yok dedi kurum bağlamış vs dedi 600 lira civarında hallolur dedi ya ben arabanın motorunu açtırmak istemiyorum araştırdım ateşmeden yapabilir gibi yorumlar buldum kapağı açtırıp temizletip aynı sorun devam edenler olmuş bana bir akıl verin bu işi ucuza nasıl çözeriz böyle binersem ilerde daha büyük sorunlara yol açar mı?

Güncel

lpg var mı..?

Var araştırıyorum biryandanda lpg enjektörleride yaptırıyormuş bunu diye bir yazı okudum biryerde

Bi arkadaşım şu yorumu yaptı

Silindirinde tekleme olan arabayı farkedersin seninki ya çalışırken yada tüpe geçerken filan tekleme yapıyordur onu kaydettiği içinde lambayı yakıyordur endişelenme dedi ama... dedi işte.

aracın motoru twinport mu yoksa eski düz motorlardan mı?

Bu arabanın derdini bitiremedim birde bu çıktı şimdi

Egzoz emisyon lambam yanıyordu teck2 ye bağladım 1. 3. silindirde tekleme e arabanın gidişinde sıkıntı yok oksijen sensörüde hata veriyordu orjnal bosh taktık onu neyse cihazı tamirciden ödünç aldım 1 saatliğine bağlı şekilde 1 saat dolandım devirli devirsiz sürdüm birtane arıza alamadım neyse gittim cihazını geri verdim sabah yine emisyon lambası yandı usta üst kapak açılıp kurum temizliği yapılabilir dedi ama hemen yaptırmana gerek yok dedi kurum bağlamış vs dedi 600 lira civarında hallolur dedi ya ben arabanın motorunu açtırmak istemiyorum araştırdım ateşmeden yapabilir gibi yorumlar buldum kapağı açtırıp temizletip aynı sorun devam edenler olmuş bana bir akıl verin bu işi ucuza nasıl çözeriz böyle binersem ilerde daha büyük sorunlara yol açar mı?

üst kapak açılacakmış kurum temizliği yapılacakmış 600 lira cukka edilecekmiş aklıma yatmadı pek ...
carbon clean yaptır 60 lira madem kurum temizleme ile oluyor...
araçta lpg varsa arıza lambasını söndürmen zor biraz ...(( egr,lambda sensörü vs nedenlerlen alakalı.))
aracın gidişinde sıkıntı yoksa pek kurcalatma bence ...
silindir problemi ile ilgili lpg bağlantılarını kontrol ettirebilirsin ... carbon clean yaptırabilirsin ,belki bujilerini değiştirebilirsin ( bosch lpg bujileri iyi ) ... ???
arıza lambasına yanık sürersen yakıt değerlerinde artış mutlaka olur fazla yakar yani.

Son düzenleme:
ben üst kapağı açtırıp kurum temizliği yaptırdım aynı problemden dolayı
şimdi hiç bir sıkıntı yok çanavar gibi :)

üst kapak açılacakmış kurum temizliği yapılacakmış 600 lira cukka edilecekmiş aklıma yatmadı pek ...
carbon clean yaptır 60 lira madem kurum temizleme ile oluyor...
araçta lpg varsa arıza lambasını söndürmen zor biraz ...(( egr,lambda sensörü vs nedenlerlen alakalı.))
aracın gidişinde sıkıntı yoksa pek kurcalatma bence ...
silindir problemi ile ilgili lpg bağlantılarını kontrol ettirebilirsin ... carbon clean yaptırabilirsin ,belki bujilerini değiştirebilirsin ( bosch lpg bujileri iyi ) ... ???
arıza lambasına yanık sürersen yakıt değerlerinde artış mutlaka olur fazla yakar yani.

ben aracı 6 aydır arıza lambası yanık sürüyorum ama hep oksijen sensörü hatası çıkıyordu her ay tamirciden geçerken cihazla bakıyordum bu silindir yoktu dediğin gibi bi bjileri değiştireyim 10bin oldu ama lpg bujisi alayım birde arıza kaydını sildikten sonra lpg ye hiç almadan benzinle bineyim bakalım bir hafta bakalım sorun lpg demi motorda mı çıkar ortaya hani en azından lpg den kaynaklandığı kesinleşirse motor açma işi hiç hoşuma gitmiyor.

Geri