Silindir tank montajı (2004 Vectra C)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cberi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cberi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar
Geçen hafta Bursa Yetkili bayiinde BRC sistemi taktırdım.Genel olarak memnunum.Bununla birlikte bir Makina Müh.olarak beni rahatsız eden bir konu var ve bunun standartını merak ediyorum.
Silindir tank ayaklarında bulunan deliklerden yıldız başlı (akıllı vida tabir edilen) 4+4 toplam 8 adet saç vidası ile bagaj tabanına tutturulmuş durumda.Sonuçta dolu ağırlığı 45-50 kg olan bu tankın herhangi bir darbede bu vidaları keseceğini düşünüyor ve korkuyorum.
Bir çok uygulama fotoğrafına baktım ama tank montajlarını ve bağlantı detaylarını bulamadım.
Yeni kasa Vectrada silindir tak bağlantısı olan arkadaşlar konuyu aydınlatırsa
sevinirim.

herzaman demısımdır. montajı yapanlar profesyonel olmalı. sen sadece bı örnek verdın. ben ne baglantılar göruyorum. adam 2 gun önce taktırmıs. lıfte bı kaldırdım. gaz dolum yerıne 1 tane akıllı vıda atmıs düşmek üzere. bagadan motora gıden rekoru ıyı sabıtlememıs kasaya surterek yakında delınecek. daha bırsuru örnek... nere kolayına gelıyorsa montajı oraya yapıyor

Şimdi akıllı vidalar gevşeme yapma olasılıgı gercekten azdır ama en azından 2 tane somunlu kontralı vida atsalardı iyi olurdu;)

Ayrıca simit tank oldugu için vidaları cıkarsanız bile oynayabilecegi mesafe belirli bir alan 10 cm den fazla oynayamaz yanii, şunuda belirtmek isterim ki simit tankın ezilme olasıgı oldukca az cok saglamdır bu tanklar kafanız rakat olsun bence...
Eğer yolunuz düşersede gidin biraz daha saglamlaştırsınlar;)

iyi ozaman benim araçta simit tank var biraz daha rahatladım. sağolun.

LND dostum
tank simit olsa haklısında.
Silindir...
Ondan endişedeyim
selam

aaa pardon ben simit diye okumuştum o dogrultuda cevap vermiştim cok pardon...

silindir tank ise gene ben o tezi savunurum eger saca gercekten tutmuşsa akıllı vidaların bırakacagını düşünmüyorum ama siz daha saglıklı olsun garanti olsun diye isterseniz neden olmasın kontrolı somunlu bir vidada atılabilir fakat alt taraf yani somunun olacagı yer müsaitmi somunu sıkabileceklermi bilemiyiz ama zannetmiyorum böyle birşey yapacaklarını:( siz genede bi danışın bakmak zorundalar gösterin yapılabilecekleri üstünde anlatırlarsa saglıklı olur düşünceleriniz içinde;)

bagadan motora gıden rekoru ıyı sabıtlememıs kasaya surterek yakında delınecek.
Aynen yukarıda söyledigin olay ben de var.Çözümü zor degil su hortumu kestim lpg borusuna geçirdim sonrada güzelce bantladım :) şimdi kasaya sürtsede sorun olmuyor.Yag degişimlerinde de kontrol ediyorum...

Geri