Silecekleri kökünden çıkaramıyorum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 09SLYMN89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

09SLYMN89

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:help:Merhabalar.Benim sileceklerimin ordaki plastikiğin altında çok fena su birikmiş,sanırım ordaki tahliye deilikleri falan tıkanmış.Araba çüreyecek diye korkuyorum:D.(silceklerin oraki delik deil karışıklık olmasın;))
Sileceklerin somunlarını çıkardım ama silecekleri çıkaramadım,kökünden gelcek bütün sistem biraz daha zorlarsam:).
bunun bi açma yöntemi falan varsa anlatabilirmisiniz.
iyi akşamlar...
Demek istediğim plastik yer ise bu(kendi çektiğim deil,bu sitede bulduğum bi resim)
plastik.jpg

Son düzenleme:
Bi an önce açıp temizleyeyimde,malum çamur da yağdı iice birikmesin su orlarda:cool:
Ama bide açabilsem:D:D

:help::help::help:

Ben sökmüştüm. Önce silecekleri havaya kaldır, daha sonra dengeli bir şekilde kendine doğru ufak hareketlerle çek. Havaya kaldırmadan sökülmüo. Çünkü mekanizmadaki yay gerdiriyor.

arkadaşın dediği gibi yap. eğer olmazsa sileceğin üstündeki vida yivini bozmadan hafif çekiç darbeleri vur tam ortasın tekrar dene başka çaresi yok ;)

Vida kafasından çekiçle tıklamak istersen muhakkak oraya somun takarak yapmalısın dişleri bozman durumunda sıkııntı olabilir, olamazsa resimdeki çektirme adlı bir takım var onlada sökebilirsin hazır sokmüşken silecek milinin olduğu kısıma su girip paslanmaya ve sileceklerin zor çalışmasına neden oluyor pas sökücüyle onlarıda temizler ve kafalarına içerisine su girmesinin azda olsa önüne geçebilmek için gres yağı sürebilirisin. bu işlem yaparken aman silecek süpürgelerini çıkarma silecek kollarını yukarı duğru kaldırdığında çama aniden yapışabilir :( kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• a66d05a0327233e17b795a55f58d11c9.webp
    a66d05a0327233e17b795a55f58d11c9.webp
    16.9 KB · Görüntüleme: 14
Biraz önce silecekleri çıkarmayı başardım ve altını temizledim.Ama sol tarafında tamamen kapanmış çamurla o koca delik,çam ağacının yaprakları tutmuş çamurları.neyse tamamen temizleip sonrada bütün oynayan yerlerinde WD40 sktım.Umarım sıkıtğım şey yanlış kkulanılmış bi ürün deildir :D
Hem yağlayıcı hem pas çözücü olarak biliyorum ama genede bi sorayım dedim :)

Wd 40 ile yanlis bir is yapmadin iyidir hem yaglama hem pas giderici ve
koruyucu....

Bu ürün lastiklerin yapısını bozar mı?Çünkü bağlantı yerlerinde lastiklerde vardı onlarda nasibini aldı da:D

Geri